3 octombrie 2023

Cele mai importante incidente aviatice produse în luna mai 2021

TAROM – 1 mai, defecțiune a generatorului.

Un Boeing 737-300 care efectua zborul de la Hurghada spre Iași, peste Turcia, a întâmpinat turbulențe moderate, iar unul dintre generatoarele electrice s-a avariat. Echipajul a activat APU și a continuat spre Iași unde a aterizat în siguranță.

FLY DUBAI – 3 mai, greșeală a controlorilor de trafic din Sudan

Fotografie Flydubai A6-FED, Boeing 737-800

Un Boeing 737 care efectua un zbor pe ruta Dubai – Juba (Sudanul de Sud), iniția aterizarea la destinație în timp ce un alt avion a intrat pe pistă. Boeingul a evitat coliziunea și s-a repoziționat pentru o nouă aterizare care, a fost făcută în siguranță după alte 15 minute.

În țara africană există probleme de luni de zile din cauza grevei controlorilor de trafic care sunt supliniți de militari ce furnizează serviciile de control ale traficului aerian.

Delta AIRLINIES – 3 mai, pierderea presiunii în cabină

Fotografie Delta Airlines N696DL, Boeing 757-200

Un avion Delta Airlines care efectua un zbor pe ruta Salt Lake City – Mexico City. cu 147 de persoane la bord, a coborât de urgență până la 3.000 m din cauza pierderii presiunii în cabină. Aeronava a aterizat de urgență la El Paso, iar călătorii au ajuns la Mexico City cu o întârziere de 8,5 ore.

Eurowings Airbus – 5 mai, defecțiune hidraulică în timpul zborului

Fotografie Eurowings D-ABGN, Airbus A319

Un Eurowings Airbus A319-100, ce efectua zborul de la Dusseldorf la München, a trebuit să se reîntoarcă pe aeroportul de unde a decolat din cauza unei defecțiuni hidraulice. Pasagerii au ajuns la München cu o întârziere de 2,5 ore după un timp de zbor de 50 de minute.

AEROFLOT – 7 mai, defecțiune în timpul zborului.

Fotografie Aeroflot VP-BRF, Boeing 737-800

O aeronava Aeroflot care efectua zborul din Orenburg către Moscova Sheremetyevo, cu 68 de persoane la bord, a trebuit să se reîntoarcă la Orenburg din cauza unor probleme cu clapetele, la numai 45 min de la decolare.

TRANSAVIA – 11 mai, probleme de altitudine

Fotografie Transavia Airlines PH-XRX, Boeing 737-700

Un avion ce zbura pe ruta Rotterdam – Alicante,, după ce a părăsit pista din Rotterdam, a informat că nu primește date despre altitudinea aeronavei, Echipajul a decis să se reîntoarcă spre Amsterdam și a solicitat aterizarea pe aeroportul Schiphol. Aeronava a aterizat în siguranță pe pista din Amsterdam, la aproximativ 35 de minute după plecarea din Rotterdam.

Scandinavian Airlines – 17 mai, păsările anulează decolarea

Fotografie SAS Scandinavian Airlines SE-ROI, Airbus A320-200N

Un SAS Scandinavian Airlines Airbus A320 care efectua zborul de la Stockholm spre Skelleftea (Suedia), se afla în plină decolare, atunci când aeronava a lovit în plin o pasăre. Echipajul a oprit urcarea și s-a întors la Stockholm pentru o aterizare sigură pe pista, după aproximativ 15 minute. Pasagerii au ajuns la Skelleftea cu o întârziere de aproximativ 95 de minute.

Aeroflot -16 mai, lovit de fulger

Photo of Aeroflot VQ-BFK, Boeing 777-300

În timp ce rula pe pista din Geneva, aeronava a fost lovită de un fulger. Pentru că toate instrumentele au continuat să funcționeze normal, echipajul a continuat zborul spre Moscova, unde aeronava a aterizat în siguranță după aproximativ 3 ore. Ulterior, aeronava a rămas la sol în Moscova (3 zile și 14 ore).

AIR FRANCE – 17 mai, avion lovit de păsări

Photo of Air France F-GRHN, Airbus A319

Un avion Air France ce accelera pentru a decola de la Marsilia spre Paris și-a anulat zborul din cauza unei probleme cu motorul din dreapta. Aeronava a încetinit în siguranță și s-a întors la terminal iar zborul a fost anulat. Care a fost cauza avarierii motorului ? Avionul a lovit o …pasăre ! Pasagerii au ajuns la Paris după aproximativ 15 ore întârziere.

Ukraine International Airlines – 20 mai, motor oprit în zbor

Photo of Ukraine International Airlines UR-PSM, Boeing 737-800

Un Boeing al companiei UIA Ukraine Airlines, care efectua un zbor de la Istanbul la Kiev a aterizat de urgență la Odessa, din cauza unei defecțiuni la unul din motoare.

Ryanair – 23 mai avion deturnat

Photo of Ryanair Sun SP-RSM, Boeing 737-800

O aeronava a Ryanair ce zbura de la Atena (Grecia) la Vilnius, cu 126 de pasageri + 6 membri ai echipajului, care se afla în spațiul aerian al Belarusului, a fost deturnată de avioane MIG 29 spre Minsk (Belarus).

Aeronava a rămas la sol la Minsk timp de aproximativ 7 ore, apoi și-a continuat zborul cu 5 pasageri mai puțin decât a ajuns la Minsk

5 Secrete care ar trebui să-ți elimine frica de zbor cu avionul

10 modalități de a cumpăra un bilet de avion mai ieftin

Avioane ce duc pasagerii spre alte destinații decât cele trecute pe biletul de călătorie 🙂

COD IATA: 3 LITERE PENTRU A NU VĂ PIERDE AVIONUL

0 thoughts on “Cele mai importante incidente aviatice produse în luna mai 2021

  1. Patania lui FLY DUBAI am trait-o si eu la Stuttgart venind de la Salonic! Noi am ramas socati cand o aterizare s-a transformat in decolare inainte sa atingem pamantul pilotul cred ca avea pantalonii plini! I-a trebuit vreo 15 minute sa isi revina si sa ne spuna ce s-a intamplat!

    1. Singurul incident pe care l am avut in zbor, s a petrecut deasupra Bucureștiului. Avionul s a învârtit în cerc cca 30 min, fără a ni se comunică motivul. Neoficial, s a spus că a fost o problemă la turnul de control…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: