18 iulie 2024

Copiii cu vârsta de cel mult 3 ani nu mai au nevoie de test PCR pentru a intra în România ! Italia, Germania și Spania au devenit ,,verzi” !

Listele tricolore au fost actualizate. iar de această dată ele au suferit modificări importante. Dacă precedentele liste roșii și galbene conțineau 60 de țări/teritorii, actualele liste cu restricții conțin doar 57 de poziții.

După două săptămâni de haos în ceea ce privește intrarea copiilor în țară (România fiind singura din UE care-i obliga pe minori să facă teste PCR), în sfârșit autoritățile au găsit de cuviință să reglementeze situația. https://www.cnscbt.ro/index.php/lex/2473-hotarare-cnsu-nr-32-din-25-05-2021/file

Astfel, minorii cu vârste de până la 3 ani (inclusiv) ce vin din zonele galbene sau roșii, nu vor trebui să mai prezinte rezultate negative ale testelor PCR și niciun alt fel de document ! În schimb, minorii care au vârste cuprinse între 3-16 ani, vor trebui să prezinte un test negativ PCR efectuat în ultimele 72 de ore. Regula din urmă e valabilă atât pentru cei sosiți din zonele galbene cât și cele roșii !

Tot prin Hotărârea nr. 32 s-au limpezit apele și în privința celor care au trecut prin boala Covid în ultimele 90 zile : aceștia vor fi exceptați de la carantină ! Singura condiție fiind aceea de a fi trecut 14 zile de la data negativării.

CNSU a modificat și regimul celor care vin din zonele roșii și se află în tranzit prin România, aceștia fiind scutiți de carantină dacă șederea lor e mai mică de 72 ore (în vechea hotărâre perioada prevăzută era de maxim 24 ore). Dar dacă cei aflați în tranzit sosesc din zona ,,galbenă” ? 🙂 ….acest lucru nu m-ai este prevăzut nicăieri ! 🙂

LISTA ROȘIE

Dacă în cuprinsul vechii liste figurau 29 țări, în prezenta se regăsesc doar 23 de poziții. … adică cu 6 mai puțin ! Din lista roșie au fost scoase 7 țări care, au fost ,,retrogradate” în cea galbenă (Cipru, Croația, Belgia, Slovenia. Estonia, Puerto Rico și Mongolia), totodată fiind ,,promovată= înroșită” doar una singură (Surinam).

Dacă în trecut Europa era zona cea mai ,,roșiatică” de pe glob (cu 11 state), în prezent ea se află pe poziția a doua cu 6 state ,,roșii”, fiind devansată de America de Sud (7 țări ,,roșii”). Asia și Africa completează ,,podiumul” cu câte 3 state, fiind urmate de Peninsula Arabă alături de America Centrală (cu câte 2 state).

Călătorii care se întorc dintr-un stat ,,roșu”, trebuia să știe că excepția de la carantinare o constituie dovada vaccinării cu rapel (minim 10 zile) sau aceea că au trecut prin Covid în ultimele 90 de zile !

LISTA GALBENĂ

Ca și în cazul zonei roșii, lista de culoare lămâii a înregistrat o scădere a numărului de poziții (28 de țări față de 31). În prezent au fost ,,îngălbenite” un număr de 12 noi state. Adică cele 7 ,,retrogradate” din zona roșie (arătate mai sus), plus alte 5 ,,promovate ” din lista verde. Cap de listă e Marea Britanie, alături de care au fost marcate cu galben Bahamas, Timorul de Est, Sri Lanka și Sint Maarten.

Totodată, alte 15 țări din aceasta listă și-au schimbat nuanța. În timp ce 14 țări s-au ,,înverzit” (Germani, Italia, Spania, Austria, SUA, Serbia, Qatar, Muntenegru, Kazahstan, Cehia, Aruba, Slovacia, Irak și Ucraina), doar una singură a devenit ,,roșie” (Surinam). Deci, cei care se pregătesc de concediu, pot să-și rezerve biletele pentru Spania și Italia ! 🙂 … dacă nu cumva între timp autoritățile române le vor colora din nou în galben sau roșu ! 🙂

Europa deține ,,supremația” în lista galbenă (13 state), fiind urmată de Asia (5 state), America de Sud și America Centrală și Zona Caraibelor (câte 3 state), Peninsula Arabă (două state), America de Nord și Africa (câte un stat).

Cei care sosesc din țările ,,galbene” pot scăpa de carantină dacă prezinta dovada vaccinării cu rapel (10 zile) sau un rezultat negativ al unui test PCR efectuat în ultimele 72 ore. Mai nou e acceptată și dovada că au trecut prin Covid în ultimele 90 de zile !

LISTA VERDE

Cuprinde restul țărilor care nu se regăsesc în lista galbenă sau roșie. Cei care se întorc din zonele verzi nu trebuie să prezinte niciun document pentru a fi scutiți de carantină. Trebuie știut că majoritatea țărilor africane (inclusiv Tanzania/ Zanzibar) se află pe această listă datorită faptului că refuză să raporteze către OMS cazurile depistate ! Pe actuala listă (așa cum am arătat mai sus) au fost incluse Germani, Italia, Spania, Austria, SUA, Serbia, Qatar, Muntenegru, Kazahstan, Cehia, Aruba, Slovacia, Irak și Ucraina.

https://turisminternational.com/2021/02/18/zanzibar-o-destinatie-invizibila-pentru-radarulcovid/
https://turisminternational.com/2021/05/23/turcia-si-serbia-au-iesit-de-pe-lista-rosie-bulgaria-polonia-si-tunisia-au-devenit-verzi/
https://turisminternational.com/2021/05/16/lista-galbena-a-devenit-tricolora-copiii-ce-sosesc-din-zonele-rosii-si-galbene-nu-mai-sunt-exceptati-de-la-carantina/

https://turisminternational.com/2021/03/05/tanzania-5-inselatorii-in-care-sunt-atrasi-turistii/

0 thoughts on “Copiii cu vârsta de cel mult 3 ani nu mai au nevoie de test PCR pentru a intra în România ! Italia, Germania și Spania au devenit ,,verzi” !

  1. Căpsunile in Spania sunt coapte, sparanghelul in Germania e tot mai lemnos, batranii austrieci si italieni ( cati a mai lasat covidul sau vaccinarea) fara ingrijire!

        1. Listele roșii si galbene sunt redate sub formă de print în articol și cuprind toate țările trecute în ele. Adică 21 si respectiv 26 state! În schimb nu am redat toată lista verde din două motive : 1. cuprinde in jur de 200 de state. și 2. statul care nu se regăsește pe lista roșie sau galbenă, atunci se va regăsi automat pe lista verde !
          Pakistanul se găsește exact în postura de la punctul 2…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!