1 martie 2024

Au fost actualizate listele roșii și galbene. Franța nu mai este ,,roșie”, iar Cuba a devenit ,,verde”!

Atât lista galbenă cât și cea roșie au fost actualizate ! La fel ca și săptămâna trecută, pe ambele liste se află un număr de 47 de state/teritorii. În timp ce lista roșie s-a micșorat cu două poziții, cea galbenă a fost suplimentată cu două locuri…

LISTA ROȘIE

Pe actuala listă roșie se regăsesc doar 21 de state/teritorii, cu două mai puțin față de lista din săptămâna precedentă. Singura țară europeană care este colorată în roșu, a rămas doar Marea Britanie !

Ce țări au intrat pe lista roșie ? Doar două, ambele fiind din zona asiatică : Mongolia și Malaezia.

Ce țări au ieșit din zona roșie ? Aici sunt ceva mai multe nume (4) : Franța, Lituania, Georgia și St. Maarten. Aceste state/teritorii au fost ,,retrogradate” în lista galbenă…

America de Sud rămâne în continuare zona cea mai ..roșiatică” de pe glob, având 8 țări pe această listă. Ea este urmată de Asia care are 5 țării ,,roșii”, Africa cu 3 zone roșii. America Centrală/Zona Caraibelor și Peninsula Arabă completează lista cu câte două state. Europa a ajuns ,,codașa” acestei liste având o singură țară : Marea Britanie !

Călătorii care se întorc dintr-un stat ,,roșu”, trebuia să știe că sunt scutiți de la carantină dacă prezintă dovada vaccinării cu rapel (minim 10 zile) sau că au trecut prin boala Covid în ultimele 90 de zile !

Lista Galbenă

Dacă timp de două săptămâni la rând lista galbenă s-a tot micșorat, iată că de data aceasta ea a fost mărită cu două poziții (26 în loc de 24).

Ce țări au fost ,,îngălbenite” ? Doar…7 state. În afara celor patru țări care au sosit din zona roșie (Franța, Lituania, Georgia și St. Maarten ), alte trei au schimbat culoare verde cu cea galbenă (Tunisia, Namibia și Insulele Virgine SUA).

Ce țări au fost scoase de zona galbenă ? 5 state. Două dintre ele au fost ,,promovate” pe lista roșie (Mongolia și Malaezia), iar alte trei au fost ,,înverzite” ( Cuba, Bahamas și Estonia).

Europa deține ,,supremația” pe această listă (având 11 galbene), fiind urmată de Zona Caraibelor (4 state), Asia și Africa (cu câte 3 state), America de Sud și Peninsula Arabă (câte două state), iar zona Pacificului cu un stat.

Cei care sosesc din țările ,,galbene” pot scăpa de carantină dacă prezinta dovada vaccinării cu rapel (10 zile), un rezultat negativ al unui test PCR efectuat în ultimele 72 ore sau că au trecut prin Covid în ultimele 90 de zile !

Lista Verde

Cuprinde țările care nu se regăsesc în lista galbenă sau pe cea roșie. Persoanele care se întorc din zonele verzi nu trebuie să prezinte niciun document pentru a fi scutiți de carantină. Majoritatea țărilor africane (inclusiv Tanzania/ Zanzibar) se află pe această listă datorită faptului că refuză să raporteze către OMS cazurile depistate ! Pe actuala listă au fost incluse Cuba, Bahamas și Estonia.

Marea Britanie a devenit ,,roșie”! Turcia, Croația și Cipru sunt ,,verzi” !

Pașapoartele verzi de sănătate urmează a intra în vigoare de la 1 iulie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!