29 septembrie 2023

Certificatele digitale verzi sunt disponibile și în România !

Mult așteptatele certificate digitale verzi, au devenit o realitate și în România ! Cei care s-au vaccinat (rapel), au trecut prin boală sau au făcut un test covid, își pot descărca acum o adeverința care să ateste acest lucru. Însă aceste documente digitale nu sunt obligatorii pentru cei care se întorc sau pleacă din țară, ci sunt doar opționale. Dacă vii dintr-o țară ,,roșie” sau ,,galbenă” poți folosi la fel de bine și documentele scrise pe hârtie, iar dacă te întorci dintr-o zona verde, atunci adeverința nu îți este necesară. Însă certificatul digital îți poate fi util pentru a participa la orice fel de spectacole, întreceri sportive, etc.

Deși s-a spus că acest ,,pașaport verde” va avea un cod QR ce va ușura efectuarea verificărilor, iată că acesta…lipsește cu desăvârșire ! 🙂

Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a intra în posesia acestor adeverințe ?

Se va intra pe site-ul https://adulti.renv.ro/users/login, după care se va da click pe fereastra roșie din stânga jos ,,Apasă aici pentru obținerea adeverinței electronice de vaccinare”, apoi se vor bifa cele două căsuțe de acceptare a condițiilor, ce vor apărea în josul ferestrei nou deschise.

Ulterior se va completa CNP-ul și numărul de telefon pe care l-ai menționat cu ocazia vaccinării (testării sau îmbolnăvirii), pe care le vei trimite în sistem printr-un simplu click pe ,,Autentificare cu CNP”.

Imediat vei primi pe telefonul respectiv un SMS ce va conține un cod de validare, pe care va trebui să-l introduci în fereastra nou creată pe site. Apoi se va deschide pagina cu adeverința ta (de vaccin, test sau vindecare), pe care nu mai rămâne decât să o descarci !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: