3 octombrie 2023

Spania și Andorra sunt ,,galbene”, iar Cipru și Cuba au devenit ,,roșii”!

Europa începe să se coloreze din ce în ce mai mult în galben și roșu ! Dacă timp de mai multe săptămâni pe ambele liste s-au aflat doar două state ale bătrânului continent, pe noua harta sunt afișate nu mai puțin de 8 state/teritorii.

Cele două liste cuprind în total 43 de state/teritorii de pe glob, adică cu două mai mult față de listele precedente.

LISTA ROȘIE

Numărul țărilor ,,înroșite” a fost mărit cu o poziție, ajungând-se astfel la 24 de state/teritorii.

Ce țări/teritorii au intrat pe lista roșie ? Nu mai puțin de 5 ! Cipru, Cuba, Fiji, Jersey și Insulele Vigine Britanice sunt noile promovate ! Toate cele cinci sunt…insule ! 🙂 După aproximativ o lună, Marea Britanie nu mai este singura reprezentantă ,,roșie” a Europei. Alături de ea auajuns alte două însule : Cipru și Jersey.

Cea din urmă este o dependență a coroanei britanice (fără a face parte din regat), fiind situată în Canalul Mânecii între Franța și Marea Britanie. Ea este o destinație preferată pentru englezi și francezi pentru pentru că produsele au un TVA de doar de 5 % ! Intersant e că faptul că statul american New Jersey a fost numit după această micuță insulă.

Ce țări/teritorii au ieșit din zona roșie ? Patru : Chile, Botswana, Sint Kitts and Nevis și Bahrain. Cum niciuna dintre acestea nu este o destinație preferată a călătorilor români, schimbarea culorii nu are consecințe directe pentru noi. Doar Chile este o destinație turistică intersenată, însă este Chile ( I ) – țara de la capătul lumii

America de Sud rămâne în continuare liderul zonei ,,roșii” de pe glob, având 6 țări pe listă (în scădere ). Ea este secondată de Africa, Asia și America Centrală/Zona Caraibelor(cu câte 4 state fiecare). La mică distanță se află Europa (3 state) și Peninsula Arabă (2 țări). Zona Pacificului încheie ,,clasamentul”, având doar un singur stat ,,înroșit”.

Călătorii care se întorc dintr-un stat ,,roșu”, trebuia să știe că sunt scutiți de la carantină dacă prezintă dovada vaccinării cu rapel (minim 10 zile) sau că au trecut prin boala Covid în ultimele 90 de zile !

Lista Galbenă

Aceasta a înregistrat tot o creșetere minimă (de o singură poziție), conținând în prezent 19 țări/teritorii (față de 18). Și de data aceasta, Europa este în plină ,,dezvoltare”, fiind ,,îngălbenite” Spania și vecina sa, Andorra.

Ce țări au fost ,,îngălbenite” ? Doar…7. 😉 În afara celor patru sosite din zona roșie ( Chile, Botswana, Sint Kitts and Nevis și Bahrain ), alte 3 au trecut din zona verde în cea galbenă ( Spania. Andorra și Insulele Virgine SUA).

Ce țări au fost scoase de zona galbenă ? Șase state/teritorii ! În timp ce Cuba, Cipru, Fiji, Jersey și Insulele Vigine Britanice au fost ,,promovate” pe lista roșie, doar o singură zonă a fost ,,înverzită”- Sint Marteen. De remarcat e faptul că pentru a doua săptămână la rând, teritoriile ce au fost trecute în zona fără restriciții sunt doar insule ! 🙂

Într-un clasament al zonelor galbene, Europa a rămas pe primul loc cu 5 țări ,,îngălbenite”. Pe locul secund secund sunt Africa, America de Sud și Peninsula Arabă (cu câte 3 țări), urmate de Asia, America Centrală/Zona Caraibelor și Oceania (cu câte două state). Lista e închisă de Africa, cu o singură țară galbenă.

Cei care sosesc din țările ,,galbene” pot scăpa de carantină dacă prezinta dovada vaccinării cu rapel (10 zile), un rezultat negativ al unui test PCR efectuat în ultimele 72 ore sau că au trecut prin Covid în ultimele 90 de zile !

Lista Verde

Cuprinde țările (cca, 200 ) care nu se regăsesc pe lista galbenă sau pe cea roșie. Persoanele care se întorc din zonele verzi nu trebuie să prezinte niciun document pentru a fi scutiți de carantină. Majoritatea țărilor africane (inclusiv Tanzania/ Zanzibar) se află pe această listă datorită faptului că refuză să raporteze către OMS cazurile depistate !

Ryanair – zboruri cu plecare din București, Oradea și Timișoara la prețul de 7,99 euro !

Bali (I) – Acolo unde soarele joacă mereu în ,,rolul” principal !

EGIPT (IV) – înșelăciuni în care sunt atrași turiștii

GRECIA (III) – înșelătorii în care pot fi atrași turiștii

0 thoughts on “Spania și Andorra sunt ,,galbene”, iar Cipru și Cuba au devenit ,,roșii”!

  1. Cat de absurd poate sa fie daca o tara este verde pentru o alta si aceeasi tara galbena sau rosie pentru a treia? Sigur toata pandemia e ilogica dar asta cu tarile inchise sau deschise e batator la ochi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: