Cum să rezervați o călătorie peste hotare în 2021 – fără a vă pierde banii
1. Plătiți un avans cât mai mic
Dacă rezervați cazarea printr-o agenție de turism, ar fi bine să achitați un avans cât mai mic, astfel să puteți reduce pierderile dacă vă decideți să anulați rezervarea.
2. Căutați politici de rezervare flexibile
Există multe motive din cauza cărora se pot modifica datele unei călătoriei. De aceea e indicat să alegeți firme care să vă permită să schimbați datele până în apropierea plecării .
Când vine vorba de zboruri, trebuie remarcat că unele companii aeriene au început să renunțe la taxele de modificare. Așa că trebuie verificat acest aspect…
3. Găsiți o cazare cu anulare gratuită
Multe hoteluri oferă deja acest lucru (gen Booking.com).. Dar dacă ai rezervat prin Airbnb, dreptul la rambursare depinde de politica de anulare a proprietății și de momentul anulării. Rambursarea este garantată doar pentru cei au fost infectați cu Covid-19.
Pentru alte site-uri trebuie verificat modul în care firma a gestionat rambursările în ultimul an. Dacă există reclamații în acest sens, ar fi înțelept să rezervați în altă parte.
4.… și, dacă este posibil, un zbor complet rambursabil
Multe companii aeriene oferă zboruri complet rambursabile la un preț mai ridicat. În caz contrar, există puține garanții că veți primi banii înapoi dacă nu mai puteți călători.
Dacă închiriezi o mașină, atunci verifică politica de anulare a companiei. Multe firme de închiriere au început să ofere mai multă flexibilitate în ceea ce privește anularea și modificarea datei.
5. Obțineți o asigurare de călătorie cât mai extinsă
În condițiile actuale, o asigurare este aproape obligatorie ! Ea va trebui să acopere atât anularea zborului sau a cazării din cauze obiective, cât și costurile unor eventuale servicii medicale din vacanță.
În ultima situație, ea nu trebuie sa se limiteze doar strict pe timpul sejurului, pentru că eventualele neplăceri se pot întinde chiar dincolo de ultima zi de vacanță (carantină, spitalizare, etc).
https://turisminternational.com/2021/02/17/turisti-ce-fura-animale/
https://turisminternational.com/2021/03/30/selfi-uri-trasnite-sau-cu-turisti-trasniti/
Unde crezi că este mai sigur să călătorești acum? În țară sau în străinătate?
Eu sunt adeptul vacanțelor ,,afară”. Discuția este foarte complexă, în funcție de ceea ce dorești să vezi, de bugetul alocat, siguranța sanitară etc. În aceste momente Asia este aproape închisă, cu excepția Emiratelor, Iordania, Iran, Pakistan, Maldive, Sri Lanka și alte câteva state mai puțin importante. Thailanda e deschisă doar prin Phuket. Iordania e superbă cu prețuri f bune de zbor, dar temperaturile se duc lejer peste 40 grade pe timp de zi. La fel și Emiratele. În Africa nu se pune mare preț pe testare si vaccinare (Tanzania refuză sa dea orice fel de date), iar țările mai serioase in acest sens sunt doar Egiptul și Marocul. Tunisia e ,,roșie” ! America de Sud e o zonă care se colorează încet spre galben și verde, însă costurile sunt mai ridicate. America Centrală și Caraibele au ceva cam mult galben și roșu plus nesiguranță. Din toamnă vor fi prețuri de zbor ok spre Panama, iar de acolo spre alte zări de pe continent (sudic sau central).
Mai rămâne Europa ! 🙂 Zonele nordice sunt sigure (dar scumpe), precum și Italia, Turcia, Malta și țările din centrul Europei. Alături de ele sunt, cu prețuri accesibile sunt Croația și Muntenegru, două perle ale Mediteranei ! Grecia are statut deja ,,galbenă” și atrage cam mulți turiști din toate punctele cardinale… După toate cele de mai sus, destinații rezonabile ca preț, distanță, risc sanitar și frumsețe cred că ar fi ….Croația, Muntenegru și Malta !
Desi cam lung, sper sa nu fi fost un raspuns util… 🙂