3 octombrie 2023

Spania, Portugalia și Olanda sunt pe lista roșie a României ! Grecia a devenit galbenă !

După cum era de așteptat, Europa devine din ce în ce mai mult colorată în roșu și galben ! Dacă până în urmă cu două săptămâni, doar Marea Britanie și Georgia se aflau pe aceste liste, începând cu 15 iulie pe noile liste cu restricții se află nu mai puțin de 14 țări/teritorii europene ! Noile liste vor intra in vigoare de pe 18 iulie.

Și la nivel mondial se constată o creștere a numărului de țări care se regăsesc pe respectivele liste (47 față de 43 săptămâna trecută). https://www.cnscbt.ro/index.php/lex/2575-hotararea-cnsu-nr-46-din-15-07-2021/file

LISTA ROȘIE

Numărul țărilor ,,înroșite” a fost mărit cu 4 poziții, ajungându-se astfel la 28 de state/teritorii.

Ce țări/teritorii au intrat pe lista roșie ? Nu mai puțin de 6 ! Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaezia sunt noile promovate ! De remarcat e faptul că Olanda a reușit o performanță unică, aceea de a sări din zona verde direct în cea roșie ! 🙂

Dacă vreme îndelungată, în care doar Marea Britanie a fost ,,roșie”, iar săptămâna trecută apăruse alături de ea Cipru și Jersey, pe noua listă au apărut încă 5 state europene ! Adică în total 8 state/teritorii din Europa sunt ..roșii” ! O situație nemaiîntâlnită de la debutul celui de-al 3-lea val..

Ce țări/teritorii au ieșit din zona roșie ? Doar două : Uruguay și Paraguay. De remarcat e faptul că ambele state sunt din America de Sud, continent care pe zi ce trece are tot mai puține țări pe această listă.

Europa a devenit liderul detașat al acestei liste având 8 țări/teritorii roșii. Ea este urmată de Asia (5 țări). Pe locul 3 la egalitate cu (câte 4 state) se află Africa, America de Sud și America Centrală/Zona Caraibelor. În coada clasamentului ..roșu” sunt Peninsula Arabă (2 țări) și zona Pacificului cu doar un singur stat .

Călătorii care se întorc dintr-un stat ,,roșu”, trebuie să știe că sunt scutiți de carantină dacă prezintă dovada vaccinării cu rapel (minim 10 zile) sau că au trecut prin boala Covid 19 în ultimele 90 de zile !

Lista Galbenă

În ceea ce privește lista galbenă la nivel mondial, aceasta a rămas neschimbată doar ca si număr de poziții (tot 19). Însă o bună parte din componența sa a suferit modificări, în special în zona europeană, unde au fost ,,îngălbenite” 5 noi țări! Deci, Europa este în plină ,,dezvoltare” !

Ce țări au fost ,,îngălbenite” ? Opt la nivel mondial ! În afara celor două sosite din zona roșie (Uruguay și Paraguay), alte 6 au trecut din zona verde în cea galbenă (Grecia, Luxemburg, Gibraltar, Insulele Feroe Libia și Kazahstan).

Ce țări au fost scoase de zona galbenă ? Tot un număr de opt state/teritorii ! În timp ce 5 țări (Spania, Portugalia, Andorra, Georgia și Malaezia) au fost ,,promovate” pe lista roșie, alte 3 au fost ,,înverzite” (Zambia, Bahrain și Guyana). Adică niciuna din Europa !

Într-un clasament al zonelor galbene, Europa a rămas pe primul loc cu 6 țări ,,îngălbenite”. Pe locul secund este America de Sud cu 4 țări, urmată fiind de Peninsula Arabă cu 3 state. Asia și Oceania au câte două țări galbene pe listă, iar America Centrală/Zona Caraibelor și Africa câte una.

Cei care sosesc din țările ,,galbene” pot scăpa de carantină dacă prezinta dovada vaccinării cu rapel (10 zile), un rezultat negativ al unui test PCR efectuat în ultimele 72 ore sau că au trecut prin Covid 19 în ultimele 90 de zile !

Lista Verde

Aceasta lista cuprinde țările (cca, 200 ) care nu se regăsesc pe lista galbenă sau pe cea roșie. Persoanele care se întorc din zonele verzi nu trebuie să prezinte niciun document pentru a fi scutiți de carantină. Majoritatea țărilor africane (inclusiv Tanzania/ Zanzibar) se află pe această listă datorită faptului că refuză să raporteze către OMS cazurile depistate !

0 thoughts on “Spania, Portugalia și Olanda sunt pe lista roșie a României ! Grecia a devenit galbenă !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: