1 martie 2024

OUR WORLD – site-ul ce-ți oferă toate datele epidemiologice despre locația în care vrei să ajungi !

Dorești să călătorești într-o anumită țară și vrei să știi cât de sigură este locația respectivă ca urmare a vaccinării populației autohtone ? …câte persoane (sau ce procent din populație) au fost vaccinate din acea țară ? …ori care este procentul de infectarea cu noua variantă Delta în destinația dorită ? Site-ul https://ourworldindata.org/covid-vaccinations este unul din cele mai bune site-uri de acest profil din lume ! El îți poate oferi toate datele necesare, astfel încât poți pleca în deplină cunoștință de cauza în țara aleasă !

Pentru a obține informațiile necesare, nu trebuie decât să selectezi ce fel de date dorești să vizualizezi, iar ulterior să adaugi sau să scoți din listă o anumită țară.

Astfel, se poate observa că până la data de 20 iulie, țara cu cele mai multe persoane vaccinate din lume era China, care este urmată de India și SUA. Cea mai slabă campania de vaccinare are loc în Africa, continent în care aceasta este aproape inexistentă (execeptând Marocul care, are date mai bune decât România).

În acelați timp, ca și procent, cel mai bine situate sunt Emiratele Arabe Unite, care sunt urmate de două țări din America de Sud (Uruguay și Chile).

Dacă dorești să selectezi o situație doar pe unul dintre continente, atunci apeși butonul din dreapta și faci alegerea dorită. În ceea ce privește rata de vaccinare am ales, spre exemplu, Europa și am obținut următoarea hartă în care România nu este nici pe departe pe locurile fruntașe…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!