1 martie 2024

Malta a intrat în zona ,,roșie” în timp ce Maldive a părăsit-o ! Danemarca, Irlanda și Thailanda au devenit ,,galbene” !

Dacă pe vechile liste roșii și galbene se aflau 47 de state/teritorii, pe cele actuale se regăsesc nu mai puțin de 56 ! Aceasta este cea mai mare creștere din ultimele luni ! Europa este și în această săptămână ,,cap de afiș”, având 8 țări/teritorii noi ,,intrate” și nicio ,,ieșire”. America de Sud își continuă trendul pozitiv, având alte două țări ,,înverzite” și nicio alta intrată pe listele cu interdicții

Noile liste vor intra în vigoare din data de 25.07.2021, ora 00:00. https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/2588-lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat

LISTA ROȘIE

Numărul statelor/teritoriilor ce se regăsesc pe acestă listă a ajuns la 35 ! Adică cu 7 poziții mai mult decât în precedenta listă !

Ce țări/teritorii au intrat pe lista roșie ? Nu mai puțin de 9 ! În Europa au fost ,,înroșite” Malta, Kazahstan, Gibraltar, Insulele Feroe și Insula Man. Din restul lumii doar alte 4 state au mai fost ,,înroșite” : Libia, Botswana, Iran și Irak ! De remarcat e faptul că Malta și Insula Man au sărit peste etapă ,,galbenă” și au intrat direct în zona roșie din cea verde ! 🙂

Ce țări/teritorii au ieșit din zona roșie ? Doar două : Maldive și Oman.

Europa rămâne liderul detașat al zonei ,,roșii” cu 13 țări/teritorii. În urmă cu 3 săpămâni pe acestă listă exista doar un singur stat de pe bătrânul continent : Marea Britanie ! Ea este urmată de Africa (6 țări) și Asia (5 țări). America de Sud și America Centrală/Zona Caraibelor au câte 4 state ,,roșii”. În coada clasamentului sunt Peninsula Arabă (2 țări) și zona Pacificului cu doar un singur stat ,,roșu”.

Călătorii care se întorc dintr-un stat ,,roșu”, trebuie să știe că sunt scutiți de carantină dacă prezintă dovada vaccinării cu rapel (minim 10 zile) sau că au trecut prin boala Covid 19 în ultimele 90 de zile !

Lista Galbenă

În ceea ce privește lista galbenă și ea a înregistrat o creștere cu două poziții (21 față de 19). În Europa au fost ,,îngălbenite” trei noi state. Grecia a devenit noul ,,lider” al listei, părând a fi doar o chetiune de timp până când va urca în zona ,,roșie” !

Ce țări au fost ,,îngălbenite” ? 12 state la nivel mondial ! În afara celor două sosite din zona roșie (Maldive și Oman), alte 10 au trecut din zona verde în cea galbenă (Irlanda, Monaco, Danemarca, Thailanda, Indonezia, Curacao, Zimbabwe, Eswatini, Bahamas și Guatemala).

Ce țări au fost scoase de zona galbenă ? Mai puțin cu două. Adică un număr total de 10 state/teritorii ! În timp ce 7 țări ( Kazahstan, Gibraltar, Insulele Feroe, Libia, Botswana, Iran și Irak) au fost ,,promovate” pe lista roșie, alte 3 au fost ,,înverzite” (Chile, Bolivia și Sint Kitts and Nevis). …însă niciuna din Europa !

Într-un clasament al listei, Europa a rămas pe primul loc cu 6 țări ,,îngălbenite”. Pe locul secund este America de Sud cu 4 țări, urmată fiind de Peninsula Arabă cu 3 state. Asia și Oceania au câte două țări galbene pe listă, iar America Centrală/Zona Caraibelor și Africa câte una.

Cei care sosesc din țările ,,galbene” pot scăpa de carantină dacă prezinta dovada vaccinării cu rapel (10 zile), un rezultat negativ al unui test PCR efectuat în ultimele 72 ore sau că au trecut prin Covid 19 în ultimele 90 de zile !

Lista Verde

Aceasta lista cuprinde țările (cca, 200 ) care nu se regăsesc pe lista galbenă sau pe cea roșie. Persoanele care se întorc din zonele verzi nu trebuie să prezinte niciun document pentru a fi scutiți de carantină la intrarea în România. Multe țări africane se află pe această listă datorită faptului că refuză să raporteze către OMS cazurile depistate. Cea mai sigură țară de pe continentul ,,negru” este Maroc, acolo unde vaccinarea a ajuns la peste 30% din populație !

Care este cea mai afectată zonă de pe glob în acest moment ?

Europa -19 state/teritorii roșii+galbene.

Asia – 13 state/teritorii roșii+galbene.

Africa și America Centrală/Zona Caraibelor – 8 state/teritorii roșii+galbene.

America de Sud – 6 state/teritorii roșii+galbene.

Oceania – 2 state/teritorii roșii+galbene.

OUR WORLD – site-ul ce-ți oferă toate datele epidemiologice despre locația în care vrei să ajungi !

Vacanțele în Bulgaria nu mai au niciun fel de restricții pentru români

FaucetSafe – aplicația care îți arată oriunde în lume de unde poți bea apă potabilă

Saqqara – Djoser, cea mai veche piramidă din lume !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!