1 martie 2024

Maldive – lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a pleca în vacanță

1. Importul alcoolului este interzis

Restaurantul Thari de la Noku Maldive

Pentru că este o țară musulmană, în Maldive nu este agreată introducerea alcoolului. Prin urmare, se recomandă să nu cumperi băuturi alcoolice din magazinele duty-free în timp ce te deplasezi către Maldive, deoarece aceste vor fi confiscate la sosirea pe aeroport. Cu toate acestea, băuturile alcoolice sunt disponibile în stațiunile/hotelurile turistice. De asemenea este interzisă și introducerea produselor din carne de porc. 

2. Nu încercați să aduceți articole interzise

Multe articole sunt considerate a fi o amenințare pentru obiceiurile sociale locale. De aceea e interzis să ai cu tine la intrarea în țară : materiale pornografice (jucării sexuale), texte religioase altele decât Coranul (inclusiv Biblia). De asemenea sunt interzise și produsele din tutun ce nu poartă o etichetă de avertizare pentru sănătate. 

3. Apa potabilă din Maldive este diferită.

Vila pe plajă la AYADA Maldive

Acesta este cel mai important lucru ce trebuie știut despre Maldive. Prin desalinizarea/reciclarea apei se elimină germenii și bacteriie, însă sunt eliminate și mineralele care oferă beneficii organismului uman. De aceea este o alegere mai bună să optezi pentru apă minerală îmbuteliată vândută în magazine. Pentru că prin transpirație elimini săruri și minerale, ar putea fi util să cumperi pachetele cu sare de rehidratare de la farmacia din aeroport.

4. Nu te aștepta ca zborul tău cu hidroavionul să fie la timp

Zborurile cu hidroavionul nu sunt niciodată punctuale, ele ajung mereu cu întârziere. Deci, după o călătorie obositoare și lungă spre aeroportul din capitala Male, așteaptă-te ca zborul cu hidroavionul să nu fie puncual. 

5. Maldivele au plaje bioluminescente.

Una dintre cele mai rare răsfățuri este acela de a da peste o întindere de mare bioluminiscentă. Există doar o mână de locuri în lume în care fitoplanctonul bioluminiscent luminează apa permanent. În Maldive, fenomenul poate apărea ici și colo. În insula Dusit Thani din atolul Baa, plaja prinde viață cu lumină – noaptea – oferind un aspect de cer înstelat în valurile întunecate. 

6. Este interzis să cumperi corali negri sau carapace de broască țestoasă

 Coralii negri și cochiliile de țestoase sunt specii pe cale de dispariție în Maldive și de aceea sunt protejate prin lege. Prin urmare, a fi prins cu astfel de obiecte poate avea consecințe grave. De fapt, capturarea sau uciderea țestoaselor marine și vânzarea produselor pentru țestoase sunt interzise începând cu 1995.

7. Maldivele sunt alcătuite din peste 1.000 de insule

Maldivele sunt alcătuite din cca. 1.190 de insule împrăștiate în Oceanul Indian, situate la sud și la vest de India și Sri Lanka. Unele dintre insule sunt atât de mici încât va trebui să mărești complet harta Google înainte de a le observa că sunt acolo. Asta înseamnă că în afară de cea mai populată insulă (Male), multe insule nu au mai mult de o stațiune sau un hotel pe ele.

8. Așteptați-vă la taxe suplimentare datorate costurilor de import

În general, veți găsi o taxă de servicii de 10% plus una de 8% taxă pe bunuri și servicii (care se schimbă des) la fiecare chitanță. În unele stațiuni sunt incluse în prețurile (meniurile restaurantelor), iar altele nu. Taxele se aplică oricărui lucru pe care îl utilizați sau consumați pe insulă, inclusiv activități de închirieri, tratamente spa, mâncare și băuturi.

Croazieră cu delfinii în satul Ecuatorului

9. Purtarea de bikini este limitată doar în stațiuni și bărci

Femeile sunt sfătuiți să evite să poarte bikini sau haine care să fie considerate ofensatoare în public. Altfel se consideră că au fost încălcate obiceiurile sociale. Chiar dacă nu ești de acord cu acest lucru, este bine să respecți regula pentru a evita consecințele neplăcute. Excepție fac insulele tip stațiune care nu au astfel de reguli.

10. În esență, fiecare stațiune se află pe o insulă privată.

Plajă la Kandima Maldive

Aproape fiecare stațiune din Maldive se află pe propria-i insulăAcest lucru înseamnă că orice fantezie se poate împlini dacă vizitați Maldivele. Nu există mall-uri, cinematografe sau opțiuni de mâncare, băutură și divertisment în afara stațiunii dvs. 

11. Evitați să afișați afecțiunea în public

Maldive este o țară conservatoare, iar manifestarea afecțiunii în public poate atrage multe priviri încruntate din partea localnicilor. Manifestările publice de afecțiune pe insulele care nu fac parte din stațiunile turistice, cum ar fi Malé City, sunt considerate extrem de jignitoare și pot duce la sancțiuni punitive. Ca și alte țări musulmane, tot ce depășește o simplă ținere de mână este interzis !

12. Noiembrie-aprilie este cea mai bună perioadă pentru a vizita Maldivele

Croazieră la delfinul apusului de soare la Soneva Jani

 Maldivele sunt susceptibile la musonul de sud-vest, care este responsabil pentru sezonul ploios și coincide aproximativ cu lunile din mai până în octombrie. Din noiembrie până în ianuarie poate fi un pic de vânt, dar vei avea vreme uscată și însorită. Chiar dacă alegi să vizitezi în timpul sezonului ploios, este totuși posibil să vezi mai mult soare decât nori. 

13. Vilele peste apă sunt uimitoare, dar pot fi supraevaluate.

Ai văzut imaginile cu niște colibe care par să plutească magic peste apa albastră neon a Maldivelor ? Acestea nu sunt accesibile pentru toată lumea, fiind situate la capătul îndepărtat al stațiunilor….de preț nici nu ai încape discuție ! Unele dintre ele au o serie de inconveniente, de la băi cu miros umed până la debarcaderele slab iluminate care fac ca ,,navigarea” nocturnă după băuturi să fie un pic înfricoșătoare. 

14. Maldivele sunt sigure.

Snorkeling la Angsana Ihuru

 Rata infracțiunilor mărunte și a celor violente e mică. dar asta nu însemană că nu trebuie să fii vigilent cu lucrurile personale și împotriva escrocilor. Cele mai mari pericole cu care te vei confrunta sunt curenții puternici de-a lungul plajelor, care au provocat destule înecuri. De asemenea, este recomandat să iei în considerare descărcarea unui VPN,

https://turisminternational.com/2021/02/26/10-dintre-cele-mai-frumoase-stadioane-din-lume-pe-care-le-am-vizitat/

https://turisminternational.com/2021/07/15/cum-sa-rezervati-o-calatorie-peste-hotare-in-2021-fara-a-va-pierde-banii/

https://turisminternational.com/2021/05/02/10-dintre-cele-mai-frumoase-catedralele-pe-care-le-am-vizitat/

https://turisminternational.com/2021/03/01/in-cate-culori-sunt-imbracate-pasapoartele-din-toata-lumea/

0 thoughts on “Maldive – lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a pleca în vacanță

 1. Oricat mi-as dori tarile musulmane raman tabu pentru mine! Lasand la o parte ca calatoresc cu Biblia dupa mine, cu o cruce mare de gat, imi traiesc ca si ei credinta deschis! Conflictul ar fi programat!

    1. Am vizitat moschee în care am fost servit cu apă, fructe proaspete, etc. Multe lăcașuri de cult din lumea musulmană și mai ales budistă, au școli (sau after school) în interiorul lor. …ceea ce în lumea creștină nu am prea văzut.

     1. In fiecare manastire de pe Athos de exemplu esti servit cu cafea, rahat, uzo, apa…. Dar eu as prefera sa nu ma serveasca cu nimic decat sa ne luam la bataie ca port cruce cum s-a intamplat la mormantul regelui David! As prefera sa nu ma serveasca cu nimic dar sa pot merge cu Biblia dupa mine, cu nevasta nemumificata samd

     2. am vizitat multe țări budiste si musulmane și pot spune că m-au impresionat lăcașurile de cult. Ceea ce e pe stradă și sharia e cu totul altă poveste ! 😉

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!