29 septembrie 2023

Franța, Islanda și Thailanda au intrat în zona ,,roșie” ! Turcia și Maroc au devenit ,,galbene” !

CNSU a actualizat listele ,,tricolore”! Dacă pe vechile liste cu restricții se aflau 61 de state/teritorii, pe cele noi se regăsesc 66 ! Adică cu 5 poziții mai mult ! Dacă privești cu atenție harta Europei, se desprinde concluzia că estul și vestul continentului sunt colorate din ce în ce mai mult în roșu și galben, în timp verdele predomină (încă) în zona centrală !

Listele actualizate vor intra în vigoare începând cu data de 8 august ora 00.00.

LISTA ROȘIE

Pe noua listă roșie se regăsesc 43 state/teritorii, adică cu 3 mai mult față de precedenta listă(40).

Ce state/teritorii au intrat în zona roșie ? Șase țări ! În Europa au fost ,,înroșite” Franța și Islanda. În restul lumii alte patru state au căpătat aceeași nuanță : Thailanda, Aruba, Polinezia Franceză și Eswatini .

Ce țări/teritorii au ieșit din zona roșie ? Doar trei : Columbia, Costa Rica și Namibia ! Acestea au fost ,,retrogradate” în zona galbenă.

Europa rămâne liderul detașat al zonei ,,roșii” cu 17 țări/teritorii (+2 față de săptămâna trecută). Ea este urmată la mare distanță de Asia și America Centrală/Zona Caraibelor cu 8 și respectiv 6 state ,,roșii”. Africa a ieșit de pe podium, având doar 5 state ,,înroșite”. În același timp Oceania, America de Sud și Peninsula Arabă staționează la cota de două state ,,roșii”.

Călătorii care se întorc dintr-un stat ,,roșu”, trebuie să știe că sunt scutiți de carantină dacă prezintă dovada vaccinării cu rapel (minim 10 zile) sau că au trecut prin boala Covid 19 în ultimele 90 de zile !

Lista Galbenă

În ceea ce privește zonele galbene, lista actualizată cuprinde 23 state/teritorii (cu 2 poziții mai mult față de precedenta). În Europa au fost ,,îngălbenite” două noi state, în timp ce în restul lumii 6 țări au primit culoarea frunzei de toamnă!

Care sunt cele 8 țări ce au fost ,,îngălbenite” ? În afara celor 3 sosite din zona roșie (Columbia, Costa Rica și Namibia ), alte 5 țări au fost ,,promovate” din zona verde în cea galbenă (Turcia, Muntenegru, Maroc, Oman și Puerto Rico).

La fel ca săptămâna trecută (când Grecia a devenit ,,roșie”) și de această dată am avut un pariu confirmat : Turcia ! În urmă cu două săptămâni, pronosticasem că e doar o chestiune de timp până când Turcia va intra pe listele cu restricții… https://turisminternational.com/2021/07/25/o-vacanta-in-turcia-in-viitorul-apropiat

Ce țări au fost scoase de zona galbenă ? Doar 6 state/teritorii ! În timp ce 5 țări/teritorii (Franța, Islanda, Thailanda, Aruba și Aruba) au fost ,,promovate” pe lista roșie, doar una singură a fost ,,înverzită” (Insulele Feroe).

Într-un clasament al listei galbene, Europa a rămas pe primul loc, alături de America Centrală/Zona Caraibelor (fiecare cu câte 6 țări ,,îngălbenite”). Pe podium se mai află Peninsula Arabă împreună cu Africa (care au câte 3 state ,,galbene”). America de Sud și Asia le urmează îndeaproape, fiecare având două state de aceeași culoare. Plutonul este încheiat de America de Nord care are doar un singur stat ,,galben” !

Cei care sosesc din țările ,,galbene” pot scăpa de carantină dacă prezinta dovada vaccinării cu rapel (10 zile), un rezultat negativ al unui test PCR efectuat în ultimele 72 ore sau că au trecut prin Covid 19 în ultimele 90 de zile !

Lista Verde

Această lista cuprinde țările (cca, 200 ) care nu se regăsesc pe lista galbenă sau pe cea roșie. Persoanele care se întorc din zonele verzi nu trebuie să prezinte niciun document pentru a fi scutiți de carantină la intrarea în România. Multe țări africane se află pe această listă datorită faptului că refuză să raporteze către OMS cazurile depistate. Cea mai sigură țară de pe continentul ,,negru” este Maroc, acolo unde vaccinarea a ajuns la peste 30% din populație !

Care este cea mai afectată zonă de pe glob în acest moment ?

Europa -23 state/teritorii roșii+galbene (+1 față de săptămâna precedentă).

America Centrală/Zona Caraibelor – 12 state/teritorii roșii+galbene (+1).

Asia – 10 state/teritorii roșii+galbene (+1).

Africa – 8 state/teritorii roșii+galbene.

Peninsula Arabă – 5 state/teritorii roșii+galbene (+1).

America de Sud – 4 state/teritorii roșii+galbene.

Oceania – 3 state/teritorii roșii+galbene (+1).

America de Nord – un stat/teritoriu galben.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: