29 septembrie 2023

Cine a rezervat o cameră de hotel și crede că aceasta îi oferă o siguranță deplină, ar face bine să se mai gândească… Încuietoarea ușii de la cameră nu este o garanție a securității. Există multiple modalități prin care ea poate fi deschisă de hoți, uneori fiind suficientă o banală bucată de… hârtie ! Ești mai protejat dacă te afli în interior și ai pus zăvorul ? …se pare că nu ! 🙂

Cum te poți apăra de acest gen de hoții ?

1. Părăsește camera ca și cum ai fi acolo

Când părăsești camera (și nu ai nevoie neapărat de serviciul de curățenie), plasează pe ușă semnul „Nu deranjați” și lasă televizorul deschis. 

Cameră ocupată Semn pe o ușă a hotelului

2.Nu rezerva o cameră la parter

Indiferent de ceea ce vor spune angajații hotelului, camerele de la parter sunt mai ușor de spart. Solicită mereu o cameră la un etaj superior, care să nu fie amplasată lângă o mașină automată de vânzări. De asemenea sunt de evitat camerele situate lângă sălile de conferință (zgomot).

3. Cercetează locația unde vei sta

 Este bine de știut dacă recepția are personal 24 h/ zi. În caz contrar verifică care sunt măsurile de securitate de pătrundere în incintă. Folosește Google Street View pentru a vedea unde este amplasat hotelul, care sunt străzile învecinate și dacă există o sursă producătoare de zgomot (baruri, cale ferată, stradă cu trafic intens etc).

5. Folosiți seiful hotelului

Documentele valoroase trebuie păstrate în seiful camerei sau într-o cutie de valori a hotelului.  Însă, în toate hotelurile există o modalitate de a se intra în seiful tău. La recepție se află o cheie cu ajutorul căreia se poate deschide (în caz de nevoie) orice seif din hotel. Dacă o aceasta intră pe mâna unui angajat necinstit, atunci o sumă de bani sau datele cardului îți pot fi subtilizate ! Dacă ai bunuri de valoare în seif folosește cele de la pct. 1 !

4. Folosește Wi-Fi-ul hotelului doar cu VPN

La fel ca în aeroport sau în orice altă rețea Wi-Fi care e accesată public, conexiunea Wi-Fi din hotel nu este una sigură. Din această cauză atunci când accesezi Wi-Fi-ul hotelului e bine să utilizezi întotdeauna un VPN. …pentru a nu a avea surprize mai târziu !

6. Citește recenziile celor care au locuit în hotel

Această e o metodă clasică, care te ajută să știi dacă săvârșirea unor infracțiuni prin efracție este o practică curentă în acel hotel. Dacă au dispărut în mod constant valori din seiful de cameră, înseamnă că există o mare problemă cu angajații hotelului, iar dacă camerele au mai fost sparte, atunci în modul în care este organizată securitatea hotelului, lasă de dorit…

De asemenea și încuietorile electronice pot fi sparte fără probleme doar în câteva secunde, însă acolo este nevoie de un dispozitiv ceva mai sofisticat ! 🙂 În videoclipul de mai jos, un specialist în securitate face o demonstrație simplă…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: