13 iunie 2024

S.U.A. și Turcia au intrat pe lista ,,roșie”! În același timp, Mexicul, Rep. Dominicană și Finlanda au devenit ,, galbene”!

CNSU a actualizat listele ,,tricolore”! Dacă pe vechile liste cu restricții se aflau 66 de state/teritorii, pe cele noi se regăsesc 74! Adică cu 8 poziții mai mult, ceea ce reprezintă un record pentru ultimele luni ! Zona europeană continuă să fie liderul ,,mondial” al infectărilor, având alocate un număr de 29 de state/teritorii. adică peste 22% din procentul mondial. America de Sud este în acest moment, teritoriul cel mai ,,verde” !

Listele actualizate vor intra în vigoare începând cu data de 15.08.2021, ora 00:00

LISTA ROȘIE

Pe noua listă roșie se regăsesc 47 state/teritorii, adică cu 4 mai mult față de precedenta listă( 43).

Ce state/teritorii au intrat în zona roșie ? Opt țări, toate din lista galbenă! În Europa au fost ,,înroșite” Turcia și Muntenegru. În restul lumii alte șase state au căpătat aceeași nuanță : SUA, Thailanda, Israel, Sint Maarten, Maroc și Costa Rica.

Ce țări/teritorii au ieșit din zona roșie ? Doar patru : Olanda, Panama, Malta și Kuweit. ! Acestea au fost ,,retrogradate” în zona galbenă.

Europa rămâne liderul detașat al zonei ,,roșii” cu 19 țări/teritorii (+2 față de săptămâna trecută). Ea este urmată la mare distanță de Asia și America Centrală/Zona Caraibelor (cu 9 respectiv 7 state), de Africa 4 state, Oceania (3 tări). Codașele listei roșii sunt : Peninsula Arabă, America de Sud (cu câte două state fiecare) și America de Nord (un stat).

Călătorii care se întorc dintr-un stat ,,roșu”, trebuie să știe că sunt scutiți de carantină dacă prezintă dovada vaccinării cu rapel (minim 10 zile) sau că au trecut prin boala Covid 19 în ultimele 90 de zile !

LISTA GALBENĂ

În ceea ce privește zonele galbene, lista actualizată cuprinde 27 state/teritorii (cu 4 poziții mai mult față de precedenta). În Europa au fost ,,îngălbenite” 7 noi state, în timp ce în restul lumii, alte 8 țări au primit culoarea frunzei de toamnă!

Care sunt cele 15 țări ce au fost ,,îngălbenite” ? În afara celor 4 sosite din zona roșie (Olanda, Panama, Malta și Kuweit), alte 11 țări au fost ,,promovate” din zona verde în cea galbenă (Estonia, San Marino, Lituania. Finlanda, Groenlanda, Rep. Dominicană, Sri Lanka, Libia, Bermude, Mexic, St, Lucia).

Ce țări au fost scoase de zona galbenă ? Doar 11state/teritorii ! În timp ce 8 țări/teritorii ( SUA, Thailanda, Israel, Sint Maarten, Maroc și Cost Rica) au fost ,,promovate” pe lista roșie, doar 3 au fost ,,înverzite” (Oman, Zimbabwe și Luxemburg).

Într-un clasament al listei galbene, Europa a rămas pe primul loc cu 10 state/ teritorii îngălbenite, fiind urmată de America Centrală/Zona Caraibelor (8 țări galbene). Pe podium se mai află Peninsula Arabă împreună cu Asia, care au ajuns la cota de 3 state ,,galbene”. Plutonul este încheiat de America de Sud (cu două state galbene).

Cei care sosesc din țările ,,galbene” pot scăpa de carantină dacă prezinta dovada vaccinării cu rapel (10 zile), un rezultat negativ al unui test PCR efectuat în ultimele 72 ore sau că au trecut prin Covid 19 în ultimele 90 de zile !

LISTA VERDE

Această lista cuprinde țările (cca, 200 ) care nu se regăsesc pe lista galbenă sau pe cea roșie. Persoanele care se întorc din zonele verzi nu trebuie să prezinte niciun document pentru a fi scutiți de carantină la intrarea în România. Multe țări africane se află pe această listă datorită faptului că refuză să raporteze către OMS cazurile depistate. Cea mai sigură țară de pe continentul ,,negru” este Maroc, acolo unde vaccinarea a ajuns la peste 30% din populație !

Care este cea mai afectată zonă de pe glob în acest moment ?

Europa -29 state/teritorii roșii+galbene (+6 față de săptămâna precedentă).

America Centrală/ Zona Caraibelor -14 state/teritorii (+2)

Asia – 12 state/teritorii roșii+galbene (+2).

Africa – 5 state/teritorii roșii+galbene. (-3)

Peninsula Arabă – 5 state/teritorii roșii+galbene (0).

Oceania – 3 state/teritorii roșii+galbene (0).

America de Nord – un stat/teritoriu roșu

https://turisminternational.com/2021/08/11/cat-de-sigura-e-o-camera-de-hotel/

https://turisminternational.com/2021/08/12/maroc-iv-inselaciuni-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/07/15/cum-sa-rezervati-o-calatorie-peste-hotare-in-2021-fara-a-va-pierde-banii/

https://turisminternational.com/2021/04/27/o-saptamana-in-iordania-cu-doar-277-euro-zborcazaremasina-inchiriata/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!