1 martie 2024

Thailanda-10 lucruri pe care să (nu) le faci în vacanță

„Țara zâmbetelor”, este una dintre cele mai populare destinații din lume. Cu toate acestea există câteva lucruri pe care e bine să le cunoști înainte de a porni într-o călătorie în Thailanda. …lucruri pe care nu trebuie să le faci în acea țară !

1. Nu atingeți capul oamenilor

Oamenii din Thailanda

Unul dintre cele mai importante lucruri de reținut este acela a nu atinge capul oamenilor. În Thailanda, capul este considerat a fi cea mai sfântă și mai curată parte a corpului, așa că, atingerea lui înseamnă lipsă de respect. 

2. Nu vă folosiți picioarele pentru altceva decât pentru mers

Mergând în Thailanda

Este considerat extrem de nepoliticos să arăți către oameni, locuri sau lucruri cu…picioarele. De asemenea, în pozele pe care le faci nu ar trebui să ai picioarele orientate spre temple sau spre imagini cu Buddha ! … nu e indicat nici să închizi o ușă cu picioarele, dacă vrei să nu-ți atragi oprobiul public .

3. Nu atingeți călugării

Nu atingeți călugări

În Thailanda, călugării sunt cei mai respectați oameni, motiv pentru care este interzis să stai deasupra lor sau să fii poziționat ostentativ mai sus decât ei. Dacă ești femeie, nu trebuie să atingi un călugăr deoarece ei nu au voie sa intre în contact direct cu sexul frumos. În cazul în care vor să predea ceva, ei vor pune acel obiect pe pământ, pentru ca mai apoi femeile să îl ridice singure.

4. Nu intra în cluburile din zonele ,,roșii” dacă ești neînsoțit !

Acest subiect este unul deosebit de amplu și-l voi descrie pe viitor într-un un spațiu aparte. Însă mai pe scurt : nu intra în cluburile din cele 3 zone roșii dacă ești singur, pentru că la masa ta vor veni 2-3 fete care-ți vor ține companie și vor consuma cele mai scumpe băuturi. La final, tu vei fi cel care le va achita nota de plată !

5. Nu-ți păstra pantofii tot timpul

Pantofi galbeni

Păstrarea încălțămintei când intrați în case și temple este o lipsă de respect. Acesta este motivul pentru care vei vedea oameni purtând sandale ușoare. Dacă vedeți o grămadă de sandale în afara casei cuiva, a unui templu etc., ar trebui să le scoateți și dvs. înainte de a păși înăuntru.

6. Nu faceți fotografii cu animale capturate

Fotografie de animale

Turiștilor li se oferă adesea fotografii cu animale sălbatice în locuri precum Pattaya, Phuket, Ko Samui și, uneori, chiar și în Bangkok. Animalele sunt capturate din sălbăticie și ținute captive cu scopul de a face bani pentru „proprietarii” lor. Deoarece pot fi periculoase pentru turiștii, ele sunt adesea drogate, iar dinții și ghearele le sunt îndepărtate. 

7. Nu vă implicați în afacerile cu droguri

Datorită vieții de noapte vibrante, lucrurile ilegale din Thailanda sunt din abundență. Dacă sunteți lângă un club de noapte, este posibil să vi se ofere droguri. Inutil să spun că ar trebui să evitați a vă implica în astfel de activități. A fi prins, chiar și cu o cantitate mică de droguri, îti poate crea mari probleme. Pentru posesia unor cantități mari, pedeapsa este egală cu…moartea!

8. Să nu arăți lipsa de respect față de rege

În ciuda faptului că viața politică e mereu tulbure și că loviturile militare (de guvern) sunt lucruri obișnuite, regele Thailandei este cel mai iubit om din stat. Imagini cu el sunt afișate peste tot, iar săvârșirea unor gesturi care să arate lipsa de respectă te poate arunca în închisoare ! Deci, dacă nu-ți place de el, nu arăta acest lucru !

9. Nu depășiți perioada de viză

Visa pentru Thailanda

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a vizita Thailanda este să nu vă depășiți perioada de viza. În caz contrar va trebui să plătiți o amendă de 500 -20.000 baht, iar dacă nu o plătiții puteți ajunge la închisoare. În plus, imigrația thailandeză va marca pașaportul, fapt care îți poate interzice dreptul de a intra în Thailanda timp de 5 -10 ani. 

10. Refuză să pleci ,,însoțit” dintr-un club din zona roșie

Deși prostituția este interzisă în țară, iar la intrarea în fiecare zonă roșie se află un post de poliție, refuză avansurile care-ți vor fi făcute de tinerele angajate din acele zone. ,,Factura” finală nu va fi chiar atât de mică pe cât se va spune inițial. …uneori în ea va fi inclus și portofelul ! 😉

https://turisminternational.com/2021/03/10/thailanda-5-inselatorii-in-care-sunt-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/08/04/ce-trebuie-sa-stii-inainte-de-a-te-deplasa-in-maldive/

https://turisminternational.com/2021/08/11/cat-de-sigura-e-o-camera-de-hotel/

https://turisminternational.com/2021/08/09/italia-in-ce-locuri-va-fi-obligatoriu-green-pass-ul-de-la-1-septembrie/

https://turisminternational.com/2021/07/21/our-world-site-ul-ce-ti-ofera-toate-datele-epidemiologice-despre-locatia-in-care-vrei-sa-ajungi/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!