3 octombrie 2023

Bulgaria și Serbia au intrat pe lista galbenă, iar Elveția și Maldive s-au ,,înroșit”! În schimb, Dubaiul a devenit ,,verde” !

Au fost reactualizate listele ,,tricolore”! Dacă pe vechile liste cu restricții se aflau 80 de state/teritorii, pe cele noi se regăsesc 93 ! Acestea sunt cele mai voluminoase liste din acest an ! Europa rămâne în continuare continentul cel mai afectat de valul 4 al pandemiei, având 39 de țări/teritorii cuprinse pe cele două liste.

Listele actualizate vor intra în vigoare începând cu data de 29.08.2021, ora 00:00

LISTA ROȘIE

Pe noua listă roșie se regăsesc 52 state/teritorii (cu 7 poziții mai mult față de precedenta listă).

Ce state/teritorii au intrat în zona roșie ? De data aceasta nu mai puțin de 9 ! În Europa a fost ,,înroșite” Elveția, Macedonia, Azerbaidjan și Liechtenstein. Iar ,,restul ” lumii au intrat în zona roșie Maldive, Bahamas, Guam, St, Kitts and Nevis și Anguilla.

Ce țări/teritorii au ieșit din zona roșie ? Doar două ! Argentina și Irak. …niciuna din Europa !

Europa rămâne liderul zonei ,,roșii” cu 21 țări/teritorii, fiind urmată la mare distanță de America Centrală/Zona Caraibelor cu 12 țări. Podiumul este completat de Africa cu 7 state ,,sângerii”, lângă ea situându-se Asia ( cu 6 state ,,roșii”). Oceania staționează la cota de 3. Codașele listei roșii sunt : Peninsula Arabă, America de Sud și America de Nord (fiecare cu câte un stat ,,roșu”).

Călătorii care se întorc dintr-un stat ,,roșu”, trebuie să știe că sunt scutiți de carantină dacă prezintă dovada vaccinării cu rapel (minim 10 zile) sau că au trecut prin boala Covid 19 în ultimele 90 de zile !

LISTA GALBENĂ

În ceea ce privește zonele galbene, lista actualizată cuprinde 41 state/teritorii. O creștere cu 6 poziții față de ultima listă. În Europa au fost ,,îngălbenite” 6 noi state, în timp ce în restul lumii alte 10 țări au primit aceeași culoare !

Care sunt cele 16 țări ce au fost ,,îngălbenite” ? În afara celor două sosite din zona roșie (Argentina și Irak), alte 14 țări au fost ,,promovate” din zona verde în cea galbenă. Din Europa au fost ,,îngălbenite” Bulgaria, Belarus, Serbia, Armenia, Slovenia și Albania. Din alte zone geografice au mai primit culoare galbenă : Japonia, Filipine, Bermuda, Guyana, Palestina, Mauritius, Brunei, Timorul de Est. Interesantă e intrarea imediată a Japoniei la scurt timp după terminarea Jocurilor Olimpice !

Ce țări au fost scoase de zona galbenă ? 10 state/teritorii ! În afara celor 7 țări/teritorii ce au fost ,,promovate” pe lista roșie, alte 5 au fost ,,înverzite” Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Insulele Virgine, U.K. Niciuna fiind din Europa !

Într-un clasament al listei galbene, Europa ocupă tot prima poziție, având nu mai puțin de 18 state/ teritorii îngălbenite, fiind urmată de America Centrală/Zona Caraibelor (9 țări galbene). Restul zonelor se află la mare distanță: Asia (4), Peninsula Arabă și America de Sud (cu câte 3 state ,,galbene”), iar Africa și Oceania au câte două state ,,îngălbenite”.

Cei care sosesc din țările ,,galbene” pot scăpa de carantină dacă prezinta dovada vaccinării cu rapel (10 zile), un rezultat negativ al unui test PCR efectuat în ultimele 72 ore sau că au trecut prin Covid 19 în ultimele 90 de zile !

LISTA VERDE

Cea mai importantă intrare în zona galbenă e cea a Emiratelor Arabe Unite. Deci, cale liberă la întoarcerea din…Dubai ! 🙂 La un pas de zona galbenă sunt situează în prezent Italia și Austria. …însă nu se știe ce va fi săptămâna viitoare !

Persoanele care se întorc din zonele verzi nu trebuie să prezinte niciun document pentru a fi scutiți de carantină la intrarea în România.

Care este cea mai afectată zonă de pe glob în acest moment ?

Europa –39 state/teritorii roșii+galbene (+4 față de săptămâna precedentă).

America Centrală/ Zona Caraibelor –21 state/teritorii (+4)

Asia – 11 state/teritorii roșii+galbene (-4).

Africa – 8 state/teritorii roșii+galbene. (+3)

Oceania – 5 state/teritorii roșii+galbene (+1).

Peninsula Arabă – 4 state/teritorii roșii+galbene (0).

America de Sud – 4 state (-1)

America de Nord – un stat/teritoriu roșu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: