29 septembrie 2023

Wizz lansează zboruri spre AQABA (poarta de intrare în Petra și Wadi Rum) la doar 50 euro !

Începând cu luna decembrie 2021, Wizzair își va lansa avioanele spre o nouă destinație turistică, una care se bucură de soare pe tot timpul anului. AQABA – Iordania ! Pentru cei care-și rezervă biletele pentru zilele de 15 sau 18 decembrie (dus) și 22 decembrie (întors), prețul total este de doar 200 lei !

Singurul oraș iordanian care are ieșire la Marea Roșie este o destinație potrivită pentru iubitorii de apă, soare și scufundări printre corali și pești. În urmă cu ceva timp, am avut ocazia să petrec 3 zile în orașul care e a fost eliberat de Lawrence al Arabiei, iar experiența am descris-o pe larg în Iordania(II)- Aqaba sau…două leghe sub mări ! și Iordania (I)- o țară cât un deșert !

Aqaba

Tot Aqaba e locul de unde se poate pleca în excursie de o zi pentru cei ce doresc să viziteze Deșertul Wadi Rum ! …sau o vizită pe ,,planeta Marte” de pe Pământ sau Petra !

Nici cazarea nu este o problemă care să nu aibă rezolvare în unicul port al Iordaniei ! Prețurile medii, pentru un sejur de 7 nopți într-o cameră dublă, se ridică la cca. 300 euro, dar se poate locui decent în zona centrală chiar la un preț total de doar 205 euro ! Cine dorește să petreacă o noapte sub cerul deșertului Wadi Rum, o poate face la costuri rezonabile de cca. 15 euro pentru două persoane/ noapte !

Aqaba este vecină ,,gard în gard” cu Eilat (perla Israelului la Marea Roșie) și se află la doar o ,,stație” distanță de localitatea egipteană Taba, unde se poate ajunge cu ferry. La nici 10 km spre sud se învecinează cu o altă țară, Arabia Saudită. …deci, Aqaba se află la o răscruce de drumuri !

Însă, cine dorește își poate lărgi orizonturile spre Amman (cu o mașină închiriată) de unde se poate întoarce în România (după ce a vizitat și locul unde a fost botezat Isus) cu compania Ryanair. …în jur de 50 euro biletul de zbor !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: