3 octombrie 2023

Începând cu 24 octombrie vor intra în vigoare noi reguli de acces în Marea Britanie !

Guvernul UK a anunțat noi reguli pentru călătorii care doresc să intre în insulă. Astfel, începând cu 24 octombrie, pasagerii complet vaccinați precum și persoanele cu vârste sub 18 ani care nu au călătorit în ultimele 10 zile într-una din țările aflate pe lista roșie, vor efectua doar un test rapid la sosirea în Marea Britanie.

Ca atare, înseamnă că va fi eliminată cerința de efectuare a unui test rapid înainte de sosirea în insulă și a unuia PCR în ziua a doua după sosire.

Deci, pentru pasagerii vaccinați vor scădea implicit și costurile de călătorie. https://www.gov.uk/government/news/lateral-flow-tests-to-be-introduced-for-vaccinated-international-arrivals

În prezent pe lista roșie a UK mai sunt doar 7 țări : ​​Panama, Columbia, Venezuela, Peru, Ecuador, Haiti și Republica Dominicană.

Călătorii eligibili vor putea să-și comande teste rapide de la furnizorii privați, lista acestora urmând a fi difuzată pe GOV.UK pe 22 octombrie.

Pasagerii vor trebui să facă o fotografie a referinței rezervării testului și să o trimită pentru a fi verificat ulterior rezultatul. De asemenea, aceste teste pot fi rezervate la centrele deschise în aeroporturile din Marea Britanie.

Cei care și-au rezervat deja efectuarea unui test PCR, nu vor trebuie să mai cumpere și un test rapid, urmând a-l efectua doar pe primul. 

Persoanele care vor avea un rezultat pozitiv, vor trebui să se autoizoleze și să facă ulterior un test de confirmare a PCR. Testele PCR pot fi accesate gratuit, comandând în mod obișnuit prin NHS Test and Trace – prin nhs.uk/coronavirus  sau apelând la 119.

Toți călătorii vor trebui să completeze, înainte de călătorie, formularul de localizare al pasagerilor, inclusiv un numărul de referință de rezervare a testului. Acest lucru poate fi făcut din data de 22 octombrie pentru cei care sosesc în Marea Britanie începând cu 24 octombrie.https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

Pasagerii care nu sunt complet vaccinați și care se întorc dintr-o țară care nu este în zona roșie, trebuie să facă în continuare un test pre-plecare, un test PCR în ziua 2 și ziua 8 și să completeze un formular de autoizolarea de 10 zile (cu opțiunea unui Test în ziua 5).

0 thoughts on “Începând cu 24 octombrie vor intra în vigoare noi reguli de acces în Marea Britanie !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: