3 octombrie 2023

Europa a devenit aproape în întregime ,,roșie” ! Germania, Elveția, Polonia și alte 6 state au intrat pe aceasta listă ! …la fel și SUA !

Față de săptămâna precedentă, când pe cele două liste se aflau 75 de țări/teritorii, pe cele actuale se regăsesc 78 de poziții (adică cu 3 mai mult) ! După numărul țărilor/teritoriilor ce sunt colorate în roșu, Europa este continentul cel mai afectat în acest moment de pandemie ! Doar 6 țări de pe vechiul continent mai sunt de culoare ,,verde” în acest moment ! Nu e clar dacă valul 4 s-a întors în Europa sau bătrânul continent se confrunta cu un al 5-lea val al pandemiei ! În România rata de incidență coborând la 7.2 la 1000 locuitori (față de 9,6).

Noile liste vor intra in vigoare de la data de 14.11.2021 ora 0.00

https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/2801-lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat-rosu-si-galben-11-11-2021/file

LISTA ROȘIE

Noua listă roșie cuprinde 59 de state/teritorii, adică cu 7 mai mult față de săptămâna precedentă. Europa are în acest moment nu mai puțin de 41 de țări/teritorii care sunt de culoare roșie !

Ce state/teritorii au intrat în zona roșie ? 11 state ! Dintre acestea, 9 sunt situate în Europa : Germania, Elveția, Polonia, Norvegia, Macedonia, Bosnia, Andorra, Liechtenstein și Azerbaidjan ! De pe celelalte zone ale mapamondului au mai fost ,,înroșite” doar două : SUA și Botswana.

Ce țări/teritorii au ieșit din zona roșie ? Doar trei ! Una singură este din Europa (Belarus), iar celelalte două sunt Noua Caledonie și Surinam.

Europa rămâne liderul zonei ,,roșii” cu 41 de țări/teritorii, fiind urmată la mare distanță de America Centrală/Zona Caraibelor (7 state ,,roșii”), Asia (6), Africa (3), iar America de Nord și America de Sud (câte 1 stat fiecare).

Călătorii care se întorc dintr-un stat ,,roșu”, trebuie să știe că sunt scutiți de carantină dacă prezintă dovada vaccinării cu rapel (minim 10 zile) sau că au trecut prin boala Covid 19 în ultimele 90 de zile !

LISTA GALBENĂ

În ceea ce privește zonele galbene, lista actualizată cuprinde 19 state/teritorii, adică cu 4 mai puțin decât săptămâna trecută ! Însă scăderea se datorează faptului că un număr însemnat de state au trecut în zona ,,roșie” și nicidecum îmbunătățirii situației globale !

Care sunt țările/teritoriile ce au fost ,,îngălbenite” ? În total 8 țări/teritorii. În afara celor 3 sosite din lista roșie, au mai fost ,,îngălbenite” alte 5 țări, care însă au venit însă din zona verde (Finlanda, Laos, Insulele Falkland, St. Vincente și Ins. Turks and Nevis).

Ce țări au fost scoase din zona galbenă ? 12 state/teritorii ! În afara celor 11 ce au fost ,,promovate” pe lista roșie, doar un singur teritoriu a fost trecut în zona verde – St. Lucia.

Europa domină și clasamentul listei galbene (cu 6 state/ teritorii ,,îngălbenite”), fiind urmată de America Centrală/Zona Caraibelor și Asia (fiecare cu câte 5 țări galbene). La coada clasamentului sunt America de Nord și Africa, care au doar câte un singur stat prezent pe listă.

Cei care sosesc din țările ,,galbene” pot scăpa de carantină dacă prezinta dovada vaccinării cu rapel (10 zile), un rezultat negativ al unui test PCR efectuat în ultimele 72 ore sau că au trecut prin Covid 19 în ultimele 90 de zile !

LISTA VERDE

În continuare, cel mai sigur continent rămâne America de Sud, acolo unde predomină culoarea ,,verde” ! … excepție o fac doar Brazilia și Surinam ! Africa se menține și ea în top dar cu precizarea că pe continentul ,,negru” există țări care refuză să raporteze numărul de infectări către OMS.

Europa e un continent aproape în întregime…,,roșu”! Pentru a doua săptămână consecutiv, niciun stat din Europa nu a devenit ,,verde” !

Persoanele care se întorc din zonele verzi nu trebuie să prezinte niciun document pentru a fi scutiți de carantină la intrarea în România.

Care este cea mai afectată zonă de pe glob în acest moment ?

Europa – 47 state/teritorii roșii+galbene (+1 față de săptămâna precedentă).

America Centrală/ Zona Caraibelor 12 state/teritorii (0)

Asia – 11 state/teritorii roșii+galbene (+1)

Africa – 3 state/teritorii roșii+galbene. (0)

America de Sud – 3 state (0)

Oceania – 1 state/teritorii roșii+galbene (0).

America de Nord – 1(0)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: