21 septembrie 2023

Iordania (I) – 5 înșelătorii în care pot fi atrași turiștii

Înșelătoria cu un gigolo beduin

Cum funcționează : tinerii beduini îl vor ruga pe Cupidon să le găsească o turistă solitară, pe care să o cucerească ulterior cu poveștile lor exotice și cu lingușeli. Apoi își vor invita viitoarea victimă la o cină cu lumânări sub cerul deșertului plin de stele. În acest decor de basm unele femei au fost drogate și apoi agresate sexual. Dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci cu sigurantă vi se vor cere bani mai târziu !

Locuri în care trebuie să ai grijă:

  • Petra : Wadi Musa
  • Wadi Rum : sate de beduini

Ce să faci: Dacă ești abordat de bărbați extrem de amabili ar trebui să fii foarte sceptică. Iar dacă mai cere și bani, atunci înșelătorie se află deja în desfășurare !

Înșelătoria cu privire la mersul călăre în Petra

Cum funcționează: după ce intri în Petra, vei fi rugat să parcurgi primii 200 m călare pe un cal, pentru că acest lucru oricum este inclus în preț. …deci e gratuit ! Lucru foarte adevărat ! Doar că descălecatul nu mai este și el la fel de gratuit ! ,,Șeful” calului îți va cere 3- 5 dinari, drept bacșiș. 🙂

Locuri în care trebuie să ai grijă: Petra

Ce să faci : mie mi-au fost ceruti 3 dinari, ce echivalează cu cca.5 euro. Cam mult pentru o plimbare de 200 m pe care deja am plătit-o deja, nu ?! In conditiile acestea, refuză să dai orice fel de bacșiș !

Înșelătoria cu o noapte în Wadi Rum

 

Cum functioneaza: conform UNESCO, 7 dintre cele 15 „tabere” active din Wadi Rum sunt fără licență.Acestea au recenzii online false pozitive puse de escrocii locali sau de prieteni din străinătate. Escrocii vă vor tenta cu tururi la prețuri reduse în Wadi Rum, apoi vă vor aduce într-o zonă din afară lui, iar mulți dintre turiști nici nu-și dau seama de lucrul acesta .

Locuri în care trebuie să ai grijă: Wadi Rum

Ce să faci :verifică dacă operatorul are licență, dacă există un site web, un birou și un număr de telefon, recenzii reale… 

Înșelătorie cu cămilă

Cum functioneaza: proprietarii animalelor vă vor spune că vă pot duce de la Petra până la Mănăstire. Adevărul este că bietele cămilele nu pot urca pe scările ce duc la mănăstire, ci doar măgarii pot ajunge până acolo. Odată ce ajungeți la baza muntelui, vi se va cere să plătiți o sumă suplimentară pentru a fi transportați cu… măgarul. 🙂

Locuri în care trebuie să ai grijă : Petra

Ce sa fac: nu cădea în plasa escrocilor si refuză oferta.

Bani sau farurile mașinii tale

Cum funcționează: De-a lungul orașului Madaba și a Mării Moarte, puteți întâlni copii care cer dulciuri sau un dinar. Dacă îi refuzi, ei te vor amenința că îți vor arunca cu pietre si îți vor sparge farurile mașinii tale.

Locuri în care trebuie să ai grijă: Madaba, Marea Moartă

Ce să faci: Evitați să vă opriți dacă vedeți mai mulți copii laolaltă.

https://turisminternational.com/2021/11/17/10-lucruri-pe-care-nu-trebui-sa-le-faci-in-columbia/

https://turisminternational.com/2021/11/02/mexic-5-inselaciuni-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/09/14/italia-ii-inselaciuni-in-care-sunt-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/08/31/turcia-iii-inselaciuni-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: