1 martie 2024

Italia, Spania și Maldive au intrat pe lista roșie ! Europa a devenit roșie aproape în întregime!

Față de săptămâna precedentă, când pe listele roșii și galbene se aflau 66 de țări/teritorii de pe întregul glob, pe cele actuale se regăsesc 87 ! Europa, deși este continentul în care vaccinarea se practică la scara cea mai largă, continuă să fie continentul care dă ,,ora exactă” a pandemiei. Cu un bilanț de nu mai puțin 51 de zone roșii și galbene, pe bătrânul continent mai sunt doar trei zone verzi : România, Albania și Armenia ! România a înregistrat o scădere a ratei de incidență, coborând de la 1.1 (săptămâna trecută) la 0.8/1000 de locuitori.

Listele vor intra in vigoare de la data de 19.12.2021 ora 0.00

LISTA ROȘIE

Pe noua listă roșie se află 71 de state/teritorii, adică cu 5 mai mult față de săptămâna precedentă. În Europa situația s-a înrăutățit considerabil, înregistrându-se în acest moment 45 de țări/teritorii ,,roșii”.

Ce state/teritorii au intrat în zona roșie ? Față de vechea listă, au apărut nu mai puțin de 5 țări noi ! În Europa au fost ,,înroșite” Italia, Spania și Suedia ! De pe celelalte continente au mai intra în listă : Maldive și Dominica.

Ce țări/teritorii au ieșit din zona roșie ? NICIUNUL ! ..pentru prima dată a fost înregistrat și un astfel de record !

Europa rămâne liderul zonei ,,roșii” cu 45 de țări/teritorii, fiind urmată la mare distanță de Africa (13 state), America Centrală/Zona Caraibelor (6 state ,,roșii”), Asia (4), Africa (2), Oceania, America de Nord și America de Sud (fiecare cu câte 1 stat).

LISTA GALBENĂ

În ceea ce privește zonele galbene, lista actualizată cuprinde 17 state/teritorii, adică cu 6 mai puține decât săptămâna trecută ! Scăderea nu se datorează îmbunătățirii situației, ci trecerii în lista roșie a unui număr mare de state.

Care sunt țările/teritoriile ce au fost ,,îngălbenite” ? Doar 3 zone ! Însă toate au sosit din zona verde : Bolivia, Koreea de Sud și Insulele Virgine UK.

Ce țări au fost scoase din zona galbenă ? 9 state/teritorii ! În afara celor 5 ce au fost ,,promovate” pe lista roșie, alte 4 teritorii au fost trecute în zona verde – Albania, Armenia, Mongolia și Brunei!

Europa domină și clasamentul listei galbene (cu 6 state ,,îngălbenite”), fiind urmată de America Centrală/Zona Caraibelor (4 state), Asia (5 țări galbene). La coada clasamentului se află America de Sud și Oceania, fiecare având câte un singur stat prezent pe listă.

LISTA VERDE

În continuare, cel mai sigur continent rămâne America de Sud, unde cu 2 excepții, predomină culoarea ,,verde” ! Acolo, doar Brazilia se mai află în zona roșie, însă nu datorită numărului mare de infectări ci datorită faptului că predomină o anumită tulpină! În Europa doar trei state mai au culoare verde : România, Albania și Armenia !

Care este cea mai afectată zonă de pe glob în acest moment ?

Europa – 51 state/teritorii roșii+galbene.

Africa – 13 state/teritorii roșii+galbene.

America Centrală/ Zona Caraibelor 10 state/teritorii

Asia – 9 state/teritorii roșii+galbene

America de Sud – 2 state

Oceania – 2 state/teritorii roșii+galbene

America de Nord – 1

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!