3 octombrie 2023

Cele mai bune aeroporturi din lume în 2021

aeroport pe apă

aeroport pe apă

Skytrax a anunțat premiile pentru cele mai bune aeroporturi din lume pentru anul 2021 ! Pentru prima dată după un deceniu, aeroportul Changi Singapore a pierdut locul 1 ! Aeroporturile din Asia au dominat lista, ocupând 7 din primele 10 locuri !Japonia a fost votată ca cea mai bine cotată țară, cu 3 aeroporturi în top. https://www.worldairportawards.com/the-worlds-top-10-airports-of-2021/

10. Aeroportul Internațional Hong Kong

Aeroportul din fosta colonie britanică a căzut nu mai puțin de 4 poziții față de ultimul clasament întocmit, ajungând de pe locul 6 direct pe 10 !

9. Aeroportul Internațional Kansai (KIX) – Osaka

Aeroportul Internațional Kansai este un aeroport construit pe o insulă artificială în mijlocul Golfului Osaka. În opoziție cu Honk Kong, el a urcat de locul 10 pe locul 6 !

8. London HeathrowAnglia

Cel mai important aeroport din Marea Britanie a ajuns pe locul 8 după ce ultima clasare fusese pe locul 12. În cursul anului trecut și-a desfășurat activitatea doar în două dintre cele patru terminale !

7. Aeroportul ZurichElveția

Și acest aeroport european a urcat cu 4 poziții față de anul anterior când s-a clasat pe locul 11.

6. Aeroportul din MunchenGermania

Este singurul aeroport european, dintre primele 10, care a avut o cădere în clasament (de pe 5). El este al doilea cel mai aglomerat aeroport din Germania si are peste 150 de magazine și cca. 50 de fast-food.

5. Tokyo Narita

Aeroportul din capitală niponă a avansat două poziții față de anul anterior.

4. Seoul IncheonCoreea de Sud

Sud coreenii își mențin locul 4, cel pe care l-au avut anterior. Aeroportul din peninsulă este ultimul care a deținut locul 1 înainte ca Changi din Singapore să-și instaleze hegemonia..

3. Singapore Changi

Cel mai ,,titrat” aeroport din istoria premiilor Skytrax pentru secțiunea Cele mai bune aeroporturi, a stat timp de 10 ani consecutiv (începând cu 2012) pe prima poziție ! …până anul acesta ! Motivul detronării ? Aeroportul din Singapore a fost închis pentru turiști. …altfel, probabil că ar fi rămas tot pe locul 1 !

2. Tokyo Haneda Japonia

Cel mai aglomerat aeroport din Japonia este situat la mai puțin de 30 de minute de centrul orașului Tokyo. Acesta își menține locul 2 ocupat, la fel ca în ultimii 3 ani .

  1. Aeroportul Internațional Hamad Qatar

Pentru prima dată, aeroportul Hamad urcă pe poziția 1 a acestuia clasament, distincție pe care o va primi chiar în anul în care Cupa Mondială la Fotbal va avea loc în Doha !

Călătorii de zboară cu Qatar Airways și au o escala în Doha, se pot bucura de tururi gratuite ale orașului, cazare și mâncare gratuite (în funcție de durata escalei) și de un serviciu de transfer VIP prin care angajații companiilor aeriene preiau pasagerii și îi ghidează spre zborul lor de legătură.  

https://turisminternational.com/2022/01/17/cele-mai-bune-10-companii-aeriene-in-anul-2021/

https://turisminternational.com/2022/01/12/iordania-ii-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/01/02/ce-secrete-nu-spun-companiile-aeriene-pasagerilor/

https://turisminternational.com/2021/01/02/ce-secrete-nu-spun-companiile-aeriene-pasagerilor/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: