21 septembrie 2023
statuia lui Isus la Rio

statuia lui Isus la Rio

1. Escrocheria cu transportul până la statuia lui Isus

Cum funcționează : Îl rogi pe șoferul de taxi să te ducă la un reper pe care vrei să-l vizitezi, să zicem faimoasa statuie a lui Isus din Rio de Janeiro, numită de localnici Christo Redentor.

„Sigur”, spune șoferul. Începe conversația și pare un tip drăguț. „Vă fac o favoare, domnule. Putem trece pe la o casă de bilete, așa că o cumperi aici în oraș în loc să aștepți o oră la coadă la Statuia, în Corcovado”. Apreciezi inițiativa și stai cu plăcere pe spate, relaxează-te și bucură-te de plimbare.

Te va duce la un „birou” unde prietenul lui vinde un bilet fals. Odată ce șoferul te lasă la locul de destinație, nu-l vei mai vedea niciodată. …dar nici la poalele lui Isus nu vei putea ajunge cu acel bilet ! Aici am povestit cum am ajuns eu la statuie : Rio de Janeiro (III)- De vorbă cu statuia lui Isus…

Locuri în care trebuie să fii atent : în stațiile de microbuz de la baza muntelui Corcovado.

Ce să faci : nu lua decât transportul oficial )trenul e aglomerat, însă microbuzele sunt mai accesibile)

2. Înșelătorii pe celebrele plaje Copacabana și Ipanema

Cum funcționează : În timp ce vă bucurați de timpul petrecut pe una dintre cele mai bune plaje din Brazilia, ești abordat de un tânăr domn, care ține în mână un bloc de hârtie. Pretinde că este un reprezentant al orașului. El vă arată clădiri situate aproape de plajă și va afirma că plaja este proprietatea acelui complex , motiv pentru care vă va o cere taxă de 10 USD pentru utilizarea plajei. El ar putea deveni agresiv dacă eziți.

Plajele sunt publice dacă un gard sau ceva asemănător nu le împrejmuiește. 

Scenariul 2. Dacă vă gândiți să închiriați veste de salvare, vi se va recomanda să cumpărați una, în loc să închiriați dacă pentru câteva zile – oferta ar fi mai bună. S-ar putea să fii convins să cumperi unul cu 50 USD, în timp ce, în realitate, costă 15 USD.

Locuri în care trebuie să fii atent : plajele Ipanema și Copacabana

Ce să faci : refuzi să efectueze plata pentru că locul nu e împrejmuit și ameninți că suni la poliție.

3. Pick-Pocketing pe terasă

Cum funcționează : Aceasta este o înșelătorie care se întâmplă mai ales în cartierele unde trotuarele sunt pline de terase și cafenele. Stai la o masă pe marginea străzii și te bucuri cu adevărat de atmosfera vibrantă din Rio de Janeiro. Oamenii trec pe lângă tine și toată lumea este prietenoasă.

În timp ce sorbi cafeaua, cineva se trece pe lângă scaunul tău cu intenția de a se strecura printr-un loc anevoios. Este un loc aglomerat, așa că încerci politicos să-ți faci loc.

În timp ce vă mișcați, el scăpa „în mod accidental” cheile chiar la picioarele voastre. Pentru că ești așezat, îți este ușor să te apleci și să le ridici, returnându-le lui.

În acele cinci secunde, cât faci mișcarea, el își cere scuze iar partenerul lui în hoție îți apucă geanta sau poșeta și fuge. Victimele sunt distrase doar pentru câteva momente, dar escrocii sunt gata să opereze. Deoarece fac acest lucru de mai multe ori pe zi, sunt atât de rapizi încât sunt greu de observat.

Locuri în care trebuie să fii atent : în special în zonele plajelor populate de turiști.

Ce să faci : ține-ți geanta între picioare și dacă are o curea de umăr, treci piciorul prin curea.

4. Escroci sentimentali în aeroport

Cum funcționează : Dacă te afli pe aeroportul Galeao și un domn bine îmbrăcat se apropie de tine și îți spune că nu are 11 USD pentru a plăti taxa de îmbarcare, deoarece are o greutate suplimentară a bagajului.

El ar putea spune: „Acum percep 20 USD în plus dacă ai mai mult de 20 de kilograme. Nu iau carduri de credit la poartă și am doar 9 dolari în numerar. Ați putea vă rog să mă ajutați, sunt doar nouă dolari… Acesta este numărul meu de telefon mobil și adresa mea de e-mail. Te rog, lasă-mă să-ți plătesc înapoi” în timp ce îți înmânez un card fals.

Desigur, el vă va cere și e-mailul sau numărul de telefon. Cu toate acestea, numărul de telefon și adresa de e-mail pe care ți le dă nu sunt ale lui.

Unde trebuie să fii atent : la aeroportul Galeao din Rio de Janeiro

Ce să faci : roagă-l să-ți arate și actul de identitate și biletul de avion care conține o parte din datele dale de identitate. Daca e real, atunci procedează cf. conștiinței tale, dar dacă refuză să-ți prezinte documentele, atunci nu-i împrumuta banii pentru ca e un escroc !

5. Escrocheria cu transport gratuit la hotel

Cum funcționează : Ajungi la Rio de Janeiro sau Sao Paolo pentru călătoria visurilor tale. Când ieși din terminal ești abordat de un domn îmbrăcat în costum, care îți spune că ai o călătorie gratuită până la hotel, fiind trimis de hotelul unde locuiești. Nu trebuie să plătiți alte taxe ci doar ,,să vizitați mâine noul nostru hotel situat aproape de plaja Copacabana. A fost construit anul acesta și încercăm să-l promovăm. Vă rugăm să veniți o oră și să verificați. Asta e tot. Deci da, călătoria este gratuită”.

Nu acceptați oferta de călătorie gratuită.

 Ora promisă va fi o „închisoare” de 6-8 ore, în care vor încerca agresiv să-ți vândă o locuință pe durată limitată. Ei vor folosi intimidarea și vor face promisiuni false de rambursare. Dacă spui că nu-ți poți permite, ei îți vor oferi o linie de credit care va părea cea mai bună ofertă din viața ta.

Concluzia este că au de-a face cu sute de oameni pe zi, cunosc toate trucurile posibile pentru a te înșela, și te țin în acea cameră ore în șir, până ajungi să cumperi.

Ce să faci : Nu acceptați nicio călătorie gratuită cu taxiul de la aeroport decât dacă este un transfer la hotel organizat de hotel.

https://turisminternational.com/2022/01/12/iordania-ii-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2022/02/06/bogota-ii-la-un-pas-de-universul-lui-pablo-escobar/

https://turisminternational.com/2021/12/29/brazilia-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/10/01/franta-5-inselatorii-in-care-sunt-atrasi-turistii/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: