13 iunie 2024

În care țări din Asia se poate călători în acest moment

SINGAPORE Marina Bay Sand

SINGAPORE Marina Bay Sand

De curând am văzut în spațiul online câteva oferte turistice prin care, unele agenții promit vacanțe în diferite țări din spațiul asiatic. Unele dintre ele par a fi cam ciudate, pentru că respectivele destinații, fie sunt închise, fie au un regim special pentru turiști. …adică trebui să stai mai întâi în carantină, după care ești liber să călătorești !

Am verificat în acest sens, care țări din Asia sunt deschise pentru călătorii în acest moment, fără a mă axa și pe condițiile de intrare…

Thailanda – este deschisă turismului. Călătorii vor trebui să stea la un hotel SHA+ în ziua 1 unde se va face un test COVID-19. Dacă rezultatul e negativ, vor avea voie să călătorească peste tot în Thailanda. Apoi, în ziua a 5-a se va face un al doilea test COVID. https://www.thaiembassy.com/travel-to-thailand/test-and-go-thailand-quarantine-free-hotels

India – țara nu este deschisă pentru turiști ! Cei care sosesc în alte scopuri, vor trebui să stea 7 zile în carantină.

Nepal – este deschisă pentru turiști. Călătorii nevaccinați vor trebui să efectueze o carantină de 14 zile.

Malaiezia – nu este deschisă turismului ! Se poate călători doar în cadrul unor programe speciale, dar cu efectuarea unei perioade de carantină de 5,7 sau 10 zile !

Vietnam – țara nu este deschisă pentru turism, deși unele agenții au scos deja pachete de călătorie la vânzare ! Guvernul a anunțat o redeschidere treptată până în vara anului 2022, însă în prezent nu există nicio bulă de călătorie ! Pentru cei care sosesc în prezent în Vietnam (diplomați, studenți, muncitori, etc.) este obligatorie o carantină între 3-7 zile !

Indonezia – nu este deschisă turismului cu excepția insulei Bali ! De la 1 februarie renumita insulă a a reintrat în circuitul turistic, însă turiștii ce îndeplinesc condițiile de efectuare a vacantei, trebuie să stea în carantină 3 zile.

Japonia – nu este deschisă pentru turiști !

Singapore – nu este deschisă turismului, cu excepția turiștilor care aplică vaccinated travel lane arrangement. Însă, cetățenii românii sunt considerați a fi în grupa țărilor cu risc major, motiv pentru care nu pot intra în Singapore ! https://www.channelnewsasia.com/singapore/covid-19-stay-home-notice-travellers-cut-10-days-2217101

Taiwan – nu este deschis pentru turism !

Bangladesh – este deschisă pentru turiști. Călătorii nevaccinați vor trebui să efectueze o carantină de 14 zile.

China – țara nu este deschisă pentru turism !

Filipine – a fost deschisă pentru călătorii începând cu data de 10.02.2022. Călătorii nevaccinați vor trebui să stea în carantină 14 zile.

Emiratele Arabe Unite – pentru turiști sunt deschise porțile doar pentru călătorii în Dubai, Abu Dhabi, Sharjah și Ras-al-Khaima.

Irak – țara este deschisă pentru călătorii.

Bahrain – este deschisă pentru cetățenii români, care vor trebui să efectueze un test la sosire pe cheltuiala lor.

Oman – sultanatul Oman este deschis pentru călătorii.

Iran – turiștii români pot călători în Iran, dar pot fi supuși unui test la sosire.

Arabia Saudită – este închisă pentru orice activitate turistică.

Qatar – turiștii români vaccinați pot intra în Qatar, dacă se înregistrează și primesc aprobarea în aplicația https://www.ehteraz.gov.qa/PER/loginPage

Iordania -turiștii români pot vizita regatul hașemit, fără probleme. …bineînțeles, dacă îndeplinesc condițiile epidemiologice.

Kuweit – țara nu este deschisă pentru călătorii români.

Israel – este deschisă doar călătorilor vaccinați. Cu 48 ore înainte zbor trebuie să se înregistreze în aplicația și apoi să primească aprobare pentru călătoriehttps://www.gov.il/en/service/request-entry-to-israel-covid19. La sosirea în Israel se va face obligatoriu un test pe cheltuială, care va fi suportat de călător.

Pakistan – are porțile deschise pentru turiștii vaccinați.

Myanmar – se poate intra doar cu o aprobare din partea Ministerului de Externe, însă e obligatorie o carantină de 14 zile ! …oricum, țara este de evitat, datorită situației politice !

Laos – țara este deschisă tuturor călătorilor, care însă vor trebui să stea în carantină 14 zile.

https://turisminternational.com/2022/02/09/brazilia-ii-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2022/02/06/bogota-ii-la-un-pas-de-universul-lui-pablo-escobar/

https://turisminternational.com/2021/09/26/iordania-iii-o-zi-in-desertul-wadi-rum-sau-o-vizita-pe-planeta-marte-de-pe-pamant/

https://turisminternational.com/2021/08/25/bali-iii-am-fost-nasul-unei-testoasa-eliberate-in-mare/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!