29 septembrie 2023

Rusia a interzis accesul avioanelor românești în spațiul ei. Tot mai multe țări din Europa s-au închis pentru zborurile rusești

Agențiile de presă din Rusia au anunțat că printre țările ale căror aeronave nu pot survola spațiul rusesc, se numără și cele din România ! Acesta este un răspuns în oglindă pentru statele care au interzis accesul companiilor rusești în spațiile lor aeriene.

Avioanele deținute de Rusia, inclusiv avioanele private, nu mai pot pătrunde în acest moment în spațiile aeriene aflate deasupra statelor UK, Letonia, Estonia, Lituania, Suedia, Norvegia, Polonia, Cehia, Bulgaria, România și Slovenia.

În plus, din zilele următoare se vor alătura acestei acțiuni și alte țări din UE, care vor închide și ele spațiul aerian pentru zborurile efectuate de aeronavele rusești:

  • Germania impune o interdicție de trei luni, începând de duminică de la ora 15:00 (14:00 GMT)
  • Italia își va închide spațiul aerian pentru aeronavele rusești, a anunțat biroul primului ministru
  • Finlanda, care împarte o graniță de1.300 km cu Rusia, se pregătește să-și închidă spațiul aerian traficului aerian rusesc
  • Premierul Belgiei a spus că cerul european este „deschis pentru cei care leagă oamenii, nu pentru cei care încearcă să agreseze brutal”
  • Franța și Țările de Jos își vor închide, de asemenea, spațiul aerian începând de duminică seara.
  • Ministrul de externe al Danemarcei, că țara sa își va închide spațiul aerian și va insista pentru o interdicție la nivelul UE.
  • Irlanda și Austria s-au alăturat și ele acestor interdicții

Totodată, compania Wizz Air, a anunțat că își va anula zborurile către Rusia pentru cel puțin o săptămână, deoarece din cauza sancțiunilor impuse de UE și SUA, nu va putea accesa piese de schimb pentru avioanele sale în Rusia.

Panourile de plecare de pe aeroporturile Domodedovo și Sheremetyevo din Moscova au indicat duminică zeci de anulări, inclusiv zboruri către Paris, Viena și Kaliningrad.

Companiile aeriene comerciale evită, de asemenea, spațiul aerian din jurul Ucrainei, Moldovei și Belarusului în urma invaziei Rusiei.

Marea Britanie a interzis toate zborurile transportatorului emblematic al Rusiei, Aeroflot, din spațiul său aerian, iar compania aeriană germană Lufthansa a declarat sâmbătă că nu va folosi spațiul aerian rusesc săptămâna viitoare.

Germania a interzis avioanele rusești, cu excepția zborurilor umanitare, din spațiul său aerian începând de duminică pentru următoarele trei luni. Cel puțin alte zeci de țări europene și-au închis spațiul aerian avioanelor rusești săptămâna aceasta.

Ca răspuns la măsuri, guvernul rus a interzis zborurile din mai multe țări europene, iar S7, a doua companie aeriană ca mărime a Rusiei, și-a suspendat zborurile către Europa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: