6 februarie 2023
philippines-scams

philippines-scams

1. Nu avea încredere în nimeni !

Relatarea unui turism care a dorit să viziteze piramidele : ,,taxiul m-a lăsat la o poartă mai îndepărtată, așa că am acceptat oferta unui polițist care mi-a spus că mă va duce până la intrarea principală. Cum nu știam unde se află acel loc, iar el era un oficial, am avut încredere în el. La final mi-a cerut 300 lire egiptene pentru serviciul făcut ! …acesta a fost prețul pe care l-am plătit pentru că am fost credul”.

2. Evită contactul vizual cu localnicii

Dacă observi un escroc înainte ca el să te privească pe tine (ceea ce este puțin probabil), nu intra în contact vizual cu acesta. În caz contrar, ar înseamnă să-i dai permisiunea să te abordeze în mod direct, iar mai apoi să te hărțuiască până când își va atinge obiectivul.

3. Respinge-i cu tărie pe cei care-și oferă serviciile benevol

Escrocii sunt ca muștele. Atunci când vor observa un turist, ei se vor duce peste el și nu-i vor da deloc pace. Însă, de cele mai multe ori, un „nu” ferm este mai mult decât suficient pentru a-i alunga. Dacă vei fi indecis să-i ignori, ei vor simți imediat acest lucru și nu se vor dezlipi de tine până când nu vor obține ceea ce-și doresc. 

4. Nu avea încredere în localnicii ce vorbesc o engleză perfectă

Dacă un localnic se apropie de tine și te întâmpină cu o engleză perfectă, poți fi sigur că vei fi înșelat în câteva minute. Un lucru pe care l-am învățat în călătoriile mele este acela că localnicii care nu cunosc engleza sunt mai autentici față de cei care o vorbesc cursiv. De regulă, turiștii cad victime vorbitorilor de limba engleză !

5. „Eu nu vorbesc engleza”

Acest lucru poate fi util în cazul în care intri într-o companie nedorită, așa că prefă-te cu nu înțelegi limba engleză și că nu te interesează ceea ce îți arată escrocul ! După câteva clipe își va seama că pierde timpul cu tine și va căuta o nouă victimă ! …uneori comunicarea poate fi puntea în care se lubrifiază calea spre portofel tău !

6. Pune-ți căștile când ieși pe stradă !

Dacă dorești să nu te deranjeze nimeni când mergi pe stradă, atunci pune-ți căștile astfel încât să-te detașezi de cei din jur. Dacă cineva se apropie de tine încercând să-ți vândă diverse lucruri, nu rămâne decât să-i arăți căștile… și ai scăpat ! 🙂

https://turisminternational.com/2022/02/09/brazilia-ii-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/
https://turisminternational.com/2022/01/12/iordania-ii-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: