21 septembrie 2023

Americanii nu sunt bineveniți în aceste 10 țări

Pașaportul SUA este al șaselea cel mai puternic pașaport din lume, conform indexului de pașapoarte Henley. Deși americanii pot călători în cca. 184 de țări fără a avea nevoie de viză, există și câteva țări care le restricționează drepturile acestor turiști.

Există, de asemenea, țări în care SUA își blochează cetățenii să călătorească. Consultați următoarele 10 țări în care americanii nu sunt bineveniți.

10. Cuba

SUA și Cuba au fost mari adversari în timpul războiului rece, atunci când Rusia a folosit insula pentru a-și instala arme nucleare. Nu au existat legături diplomatice deschise între ele, până când Obama a reglat aceste relații. Ulterior, Cuba a primit un aflux de americani până în 2019, când paradele navale și aviatice s-au oprit brusc din cauza regulilor impuse de Trump. Astăzi, Cuba s-a deschis din nou către SUA, dar ambasada americană aprobă doar 12 tipuri de călătorie în Cuba (jurnaliști, acțiuni umanitare, etc., însă nu pentru turism și vizite).

9. Irak

Irakul este o țară nesigură pentru americani, iar sentimentul de insecuritate se datorează războiului și organizațiilor ISIS. Americanii pot călători în Irak, dar acest lucru este limitat din cauza birocrației. Departamentul de stat avertizează asupra unui risc ridicat de răpire și crime violente și informează călătorii că are o capacitate limitată de a-i ajuta în cazul unei urgențe de evacuare. Dacă guvernul tău pretinde că nu poate să te ajute într-o țară străină, atunci în niciun caz nu ar trebui să mergi acolo.

8. Yemen

Războiul civil din Yemen a început în 2015 ca o luptă pentru puterea supremă între guvernul yemenit și mișcarea armată Houthi.

Astăzi, Yemenul este unul dintre cele mai periculoase locuri din Orientul Mijlociu, o țară plină de rebeli și grupuri teroriste. Străinii și localnicii deopotrivă sunt expuși la tulburări civile, răpiri, foamete și conflicte armate constante. Departamentul de Stat al SUA avertizează cu privire la călătoriile în Yemen din aceste motive. Cu rachetele care trag din orice unghi, șansele tale de a muri sunt numeroase.

7. Venezuela

SUA au avut relații bune cu Venezuela (o țară bogată în petrol) până de curând. Însă 2018 președintele în exercițiu Nicolás Maduro și Partidul Socialist Unit din Venezuela au fost acuzați că au fraudat alegerile.

De atunci, Venezuela suferă o blocadă severă și este afectată de o lipsa o cronică de alimente, medicamente, jafuri, șomaj și încălcări ale drepturilor omului. În prezent, Statele Unite și Venezuela nu au legături diplomatice. 

Crimele violente, tulburările civile, arestarea și detenția cetățenilor americani fac ca această națiune să spună un „Cu siguranță nu ești binevenit” pentru americani.

6. Turkmenistan

Deși această este țară deșertică are o istorie bine păstrată a comercianților și a călătorilor, ea limitează foarte mult vizitatorii și în ziua de azi. Ea face acest lucru prin impunerea a multor reguli de viză care reușesc să țină călătorii departe.

Pentru a obține o viză, vei avea nevoie de scrisoarea oficială de invitație din partea guvernului. Fără ea, riști să fii ținut la aeroport și apoi deportat în țara ta. În calitate de cetățean american, nu ești complet binevenit în Turkmenistan, cu excepția cazului în care călătorești ca parte a unui tur organizat, care a îndeplinit toate cerințele de călătorie sau de ședere.

5. Eritreea

Oricine intenționează să viziteze Eritreea va trebuie să solicite o viză cu mult înainte de sosirea și un permis de călătorie detaliat în care se arată unde ai voie să mergi. Dacă nu respecți itinerariul indicat, riști să fii arestat și să-ți refuze viza de ieșire.

Diplomații SUA nu-i pot ajuta călătorii arestați sau ținuți în captivitate pentru motivul că nici ei nu pot călători fără permise speciale în afara capitalei, Asmara. În cele mai multe părți ale Eritreei nu există polițiști în uniformă, iar cele care verifică documentele vizitatorilor sunt milițiile cetățenești înarmate. Prin urmare, bandiții se pot prezenta cu ușurință ca autorități ai zonelor respective și vă pot jefui sau chiar răpi.

Departamentul de Stat al SUA listează în prezent un aviz de călătorie de nivel 2 pentru Eritreea și adaugă că anumite zone sunt „nu călătoriți”.

4. Libia

Necazurile Libiei au început în 2011, când Gaddafi a fost eliminat printr-o intervenție militară condusă de NATO, ca răspuns la războiului civil. De atunci au avut loc atacuri asupra Ambasadei SUA, iar cel mai notabil a fost cel din 2012 din Benghazi, când au fost uciși ambasadorul și 3 ofițeri CIA.

În 2018, Departamentul de Stat a emis un avertisment de călătorie de Nivel 4 cu mențiunea „nu călători” pentru americani. Motivul principal îl constituie răpirile frecvente, terorismul, conflictele armate și tulburările civile. Nu numai că nu este binevenit ca american în Libia, dar nici guvernul SUA nu permite prea curând nicio călătoria în acea țară.

3. CAR (Republica Centrafricană)

În 2013, în RCA a avut loc o lovitură militară îngrozitoare care a răsturnat în cele din urmă guvernul. De atunci, au existat tulburări politice și un război civil de lungă durată alimentat și religios..

Din motive de siguranță, această țară este strict interzisă oricărui călător, și nu doar americanilor. În 2018, Departamentul SUA a emis un nivel 4 de aviz de călătorie, invocând o creștere șocantă a criminalității și a tulburărilor civile. Până în prezent, CAR se află pe lista „nu vizita” !

Ambasada SUA din Bangui, capitala țării, nu oferă servicii consulare, pentru că oficialilor SUA nu li se permite să iasă în afara ambasadei fără o permisiune specială. În caz de urgentă, americanii vor trebui să contacteze ambasada din țara vecină, Camerun. 

2. Iranul

Pentru a vizita Iranul, americanii trebuie să călătorească cu o gazdă autorizată oficial. Chiar și cu îndeplinirea acestei condiții, tot poate dura câteva săptămâni până când o viză să fie aprobată. SUA și Iranul au avut relații tensionate de la revoluția iraniană din 1979, cea care a dus la răsturnarea șah-ului ce era susținut de SUA.

Relație politică dintre cele două țări este una instabilă, mai ales după ce Trump a interzis intrarea în SUA a iranienilor ! Iranul nu a rămas mai prejos și a jucat și el aceeași carte : afară cu americanii din țara lor !

După ce s-a retras din acordul nuclear cu Iranul, administrația lui Trump a mers mai departe și l-a asasinat pe un general iranian, acest lucru agravând și mai mult situația. Odată cu creșterea sentimentului anti-american în regiune, orice vizită a unui cetățean american este una total nesigură.

1.Afganistan

O țară care nu oferă mai nimic (momentan) în afară celebrului său opiu și a pietrei, ambele fiind prezente pretutindeni ! Țara asiatică a fost pe cale să fie cucerită atât de URSS și cât și de SUA, însă ambele puteri nu au ajuns la niciun rezultat ! Din punct de vedere turistic, Afganistanul nu se află pe lista niciunui cetățean american sănătos la minte, pentru simplu motiv că odată ajuns acolo el va fi lăsat în voia sorții.

https://turisminternational.com/2021/09/22/dubai-10-lucruri-pe-care-nu-trebuie-sa-le-faci-in-vacanta/

https://turisminternational.com/2021/08/12/maroc-iv-inselaciuni-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/08/12/maroc-iv-inselaciuni-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/04/09/faucetsafe-aplicatia-care-atata-oriunde-in-lume-de-unde-poti-sa-bei-apa-potabila/

8 thoughts on “Americanii nu sunt bineveniți în aceste 10 țări

      1. Lăsând la o parte aceste ”grădini secrete”, americanii nu sunt din cale-afară de iubiți pe nicăieri… dar sunt doriți, pentru că au bani. Cam ca bucureștenii în turismul autohton :))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: