7 decembrie 2023

SUA (I) – 5 înșelătorii în care pot fi atrași turiștii

sua

1.Apel telefonic fals de la recepție

Cum funcționează : mai mulți oaspeți cazați în hoteluri din SUA au raportat că au primit un apel telefonic în miezul nopții de la cineva care pretindea că lucrează la recepția hotelului. Acela a transmis că este o problemă cu cardul de credit al oaspeților și întreba dacă se poate citi numărul de pe card încă o dată. Mulți oaspeți, aflați în stare de somnolență, oferă informațiile cerute la telefon de către escroc.

Locuri în care trebuie să fii atent : această escrocherie a fost raportată în mai multe orașe din SUA, neexistând o anumită stat în care escrocheria să se producă .

Ce sa faci : închideți apelul fără să confirmați datele cardului, după care sunați direct la recepție pentru a stabili dacă telefonul primit se confirmă. În caz afirmativ, vă duceți și clarificați lucrurile la recepție și nu prin telefon.

2.Escrocheria cu pizza

Cum funcționează : Turiștii cazați în hoteluri au găsit la întoarcerea, după o zi lungă de vizitat orașul, un meniu de livrare pizza strecurat pe sub ușile hotelului. Ei plasează o comandă și își dau numărul cardului de credit la telefon, dar ajung să plătească mult mai mult decât pentru o simplă pizza. Numărul de telefon dat pentru a plasa o comandă nu este pentru destinat unei pizzerie, ci vă va pune în legătură cu niște escroci.

Locuri în care trebuie să fii atent: Această înșelătorie apare frecvent în stațiunile Disney.

Ce sa faci : Dacă aveți chef de o felie de pizza, faceți o comandă la hotel sau să vi se recomande o pizzerie serioasă care să facă astfel de livrări.

3.Escrocheria cu CD din Times Square

Cum funcționează : În timp ce verificați magazinele și afișele digitale uriașe din jur, un muzician de stradă vă înmânează un CD. „Hei, uită-te la muzica mea, o să-ți placă. Ia asta!” Te va întreba imediat cum te numești, așa că, pe măsură ce ești politicos și răspunzi, începe să-ți scrie un autograf pe CD. În acest fel, este greu de evitat înșelătoria. El atrage atenția și asupra celorlalți „membri ai trupei”, astfel încât să puteți vedea că sunt mulți bătăuși în jurul vostru.

Când iei CD-ul și te îndepărtezi, el începe să țipe. „Hei, stai, nu ai platit! Sunt 10 $, nu fugi!” Alți trei sau patru tipi te vor înconjura instantaneu. Mulți oameni se sperie și plătesc 10 USD, doar pentru a scăpa.

Locuri în care trebuie să fii atent : această înșelătorie este mai frecventă în Times Square, New York City, dar există și în orașele mari din țară.

Ce sa faci : dacă CD Bully nu va lua înapoi CD-ul, pur și simplu vei pune obiectul pe pământ în timp ce filmați întreaga activitate. …apoi plecați !

4.Șoferi de taxi escroci

Cum funcționează : Mulți turiști se îndreaptă spre Las Vegas fiind atrași de magia jocurilor de noroc, unde s-ar putea să ajungă să-și parieze și bagajele. …dacă le mai au ! 🙂 Șoferii de taxi din Sin City sunt renumiți pentru că fac escrocherii asupra turiștilor. O înșelătorie comună implică șoferii de taxi care insistă să ajute pasagerii să-și descarce bagajele la hotel sau aeroport. Cu toate acestea, șoferul pare să fie într-o grabă mare, așa că sare repede în mașină și pleacă de îndată ce bagajul tău este descărcat. Înainte să-ți dai seama, șoferul de taxi a plecat cu unul sau mai multe dintre bagajele din cele aflate încă în mașină.

Locuri în care trebuie să fii atent : această înșelătorie este mai populară în Las Vegas, Nevada, New Orleans, Louisiana, Baltimore, Maryland și Atlantic City, New Jersey.

Ce să faci : Notați numele șoferului, numărul de taxi și al companiei, precum și nr. autorizației de taxi. Astfel, șoferul va fi descurajat din start să comită o ilegalitate , știind ca ai deja toate datele sale !

5. Escrocheria cu internetul Wi-Fi

Cum funcționează : În ultimii ani, hotspot-urile wireless au devenit momente oportune pentru ca hoții cibernetici să pirateze computerul. Acest lucru poate fi deosebit de periculos atunci când călătoriți cu dispozitivele dvs. și trebuie să vă bazați pe Wi-Fi de la internet cafe-uri sau cafenele. Este posibil să căutați doar orele muzeului, dar, în același timp, un hoț cibernetic ar putea să vă fure informațiile bancare, itinerarul de zbor, parola de e-mail și orice alte informații personale importante.

Locuri în care trebuie să fii atent : această înșelătorie este comună în orice locație cu wi-fi gratuit din întreaga țară.

Ce sa faci : utilizați o conexiune prin cablu dacă este posibil, iar în caz contrar, conectați-vă la rețele publice Wi-Fi cu parolă, dar evitându-le pe cele gratuite. În aceste cazuri folosiți întotdeauna VPN !Este indicat a se evite conexiuni la orice cont bancar sau e-mail-uri personale până când veți avea o conexiune sigură.

https://turisminternational.com/2022/01/12/iordania-ii-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/05/25/grecia-ii-5-inselatorii-in-care-sunt-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/05/18/republica-dominicana-ii-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2022/02/09/brazilia-ii-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

2 thoughts on “SUA (I) – 5 înșelătorii în care pot fi atrași turiștii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d