13 iunie 2024

Incident aviatic în Columbia ! O aeronavă a companiei Latam a aterziat de urgență !

În urmă cu două zile, un avion al companiei aeriene LATAM Columbia ce opera un zbor pe ruta Medellín- Cartagena, cu 147 de persoane la bord, a trebuit să se întoarcă pe aeroportul de plecare din cauza unei probleme cu trenul de aterizare. Acest lucru a dus la aterizarea cu roata din față întoarsă cu 90 de grade în lateral, ceea ce a făcut ca la contactul cu pista să apară o minge de foc și scântei !


Interesant e faptul că lucrurile au mers prost încă de dinainte de decolare, atunci când li s-a comunicat pasagerilor că zborul a fost anulat. Ulterior li s-a permis acestora să se îmbarce în aeronava, iar aceasta a plecat cu aproximativ trei ore și jumătate întârziere ! După ce au ajuns în aer, echipajul a transmis la sol că a reapărut o problemă tehnică la trenul de aterizare, ce se părea că fusese remediată anterior.

Un ziar columbian a relatat însă faptul că una dintre anvelopele angrenajului ar fi explodat la decolare.


Aeroportul Rionegro (care deservește Medellin) este al doilea cel mai mare aeroport din Columbia, după Aeroportul Internațional El Dorado din Bogotá. 

Aeronava care opera zborul a fost un Airbus A320-200 care are o vechime de 10,43 ani și efectuează curse pentru LATAM încă din 2011. Ea poate găzdui până la 175 de pasageri și este una dintre cele 12 avioane de acest tip deținute LATAM Columbia.

Cu o astfel de aeronavă a companiei Latam am efectuat și eu cu doar 5 luni în urmă un zbor de la Bogota la Medellin !

https://turisminternational.com/2021/01/20/avioane-ce-duc-pasagerii-spre-alte-destinatii-decat-cele-trecute-pe-biletul-de-calatorie/
https://turisminternational.com/2022/01/21/cele-mai-bune-aeroporturi-din-lume-in-2021/
https://turisminternational.com/2022/01/17/cele-mai-bune-10-companii-aeriene-in-anul-2021/
https://turisminternational.com/2022/01/18/cele-mai-bune-companii-aeriene-in-implementarea-masurilor-anti-covid-19-in-anul-2021/
https://turisminternational.com/2021/01/30/de-ce-nu-poti-trece-cu-apa-prin-controlul-de-securitate-al-aeroportului/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!