3 octombrie 2023

Un pilot britanic a fost condamnat pentru că și-a falsificat experiența de zbor

Un pilot britanic ce a transportat zilnic sute de călători, a reușit o performanță greu de egalat în lumea aeronautică de azi ! …asta dacă nu punem la socoteală isprăvile din Pakistan sau Nepal, acolo poți avea surprize și mai mari în ceea ce privește legalitatea piloților ! 🙂 !

O instanță din U.K. l-a fost condamnat (28 martie) pe pilotul David Butfoyam la o pedeapsă de 1 an de închisoarea, pentru patru acuzații de fals în legătură cu exercitarea profesiei de pilot. Condamnarea primită pe 28 martie se referă la fabricarea unor referințe, înregistrări false, precum și modificarea înregistrărilor din jurnalul de bord cu scopul de a-și a obține sau păstra locul de muncă la două companii aeronautice.

Cityflyer British Airways LCY

Important a fost faptul că prin activitatea pe care a desfășurat-o, nu a fost pusă în pericol viața niciunui pasager sau echipaj de zbor, iar compania aeriană a lansat imediat suspendarea lui și a demarat o anchetă atunci când erorile au ieșit la iveală.

El a fost pilot comercial la compania BA CityFlyer afiliatul regional al British Airways și la transportatorul regional irlandez și Stobart Air (Irlanda).

Bărbatul de 49 de ani, era pe deplin certificat și deținea o licență valabilă în timpul angajării sale, a pledat vinovat pentru acuzațiile legate de declarațiile false pe care le-a făcut cu privire la experiența sa de zbor și comandă și a scăpat cu o pedeapsă minimă (cea maximă fiind de 12 ani).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: