7 decembrie 2023

Thailanda (II) – 5 înșelătorii în care sunt atrași turiștii !

1. Escrocheria piețelor plutitoare

Cum funcționează : Înainte să ajungi la templul Wat Pho sau Marele Palat, vei fi informat de către un localnic (un om bun de pus la ,,rană” 🙂 ) că acestea obiective sunt închise. Cât ghinion pe capul tău ! Ce poți să mai faci în acea zi ?! Însă îngerul tău păzitor îți va sugera să faci o plimbare unică ! Să explorezi faimoaselor piețe plutitoare care sunt deschise doar în acea zi ! Excursia va fi una usturătoare ! Unii turiști au plătit între 1.000-8.000 baht !

Locuri în care trebuie să ai grijă: Ayutthaya (râul Chao Praya), Bangkok ( Wat Pho / Marele Palat, Wat Arun, râul Chao Phraya, debarcaderul Sathorn, piața plutitoare Taling Chan), Pattaya (debarcaderul Bali Hai).

Ce să faci : să-i soliciți operatorului un document care să ateste că e licențiat. În caz contrar, cauți o firma pe internet sau utilizezi Klook (platformă de tururi de o zi din Asia) care are tururi și în piețele plutitoare.

2.Turiștii solitari – victimele zonelor roșii

Cum funcționează : în timp ce te plimbi printr-un district roșu, vei fi invitat să urmărești un spectacol nemaivăzut ! Un show de… ping pong ! Adică, un amestec de spectacol sportiv și…sexual. 🙂 Ți se va spune că nu există taxă de intrare și că băuturile costă doar 100 de baht. După ce ai intrat, vor veni la masa ta mai multe tinere voioase care-și vor comanda cele mai scumpe băuturi din bar. …iar apoi vor pleca ! La final, toată acea consumație va fi trecută pe nota ta de plată și vei fi obligat să o plătești ! 🙁 Au existat și cazuri în care turistul a refuzat să o facă, dar a fost ,,convins” rapid de mușchii câtorva persoane din bar ! 🙂

Locuri în care trebuie să ai grijă : Bangkok (zonele roșii, în special Patpong),Chiang Mai ( Poarta Ta Pae),Pattaya ( Walking Street Pattaya), Phuket (Bangla).

Ce să faci : turiștii solitari ar trebuie să evite astfel de baruri. Asta doar dacă nu vor să devină victime sigure ! 🙂 În caz contrar, ar fi bine să ceri să plătești nota după fiecare băutură consumată și nu accepta fete la masa ta.

3.Ești amendat de polițiști…falși !

Cum funcționează: se vor apropia doi ofițeri falși care îți vor solicita pașaportul, iar apoi vor găsi ceva în neregulă cu viza. Din acest motiv ți se va cere să plătești o amendă pe loc. Fără a ți se da întocmi vreun act … La fel se poate întâmpla și dacă arunci o țigară sau o hârtie pe jos. Escrocii îți vor „emite” o amendă de 2.000 baht….care se plătește pe loc ! 😉

Locuri în care trebuie să ai grijă : Aranyaprathet ( Poipet Border), Bangkok (Sukhumvit Road, stații de metrou, MBK Center)

Ce să faci : verificați ecusoanele și solicitați să mergeți la un post de poliție.

4.Escrocherii cu taxiurile

 Cum funcționează : în Thailanda taxiurile sunt foarte ieftine. …doar dacă funcționează contorul ! 😉 Înainte de a urca într-un taxi, întrebă întotdeauna „contor?”, apoi așteptă ca acesta să fie pornit. În caz contrar, odată ce se termină călătoria, șoferul va fi liber să ceară orice preț dorește.

Locuri în care trebuie să ai grijă : oriunde

Ce să faci : dacă oprește contorul în timpul călătoriei ori cere un preț exagerat la final, fotografiază documentul de identitate al șoferului ce se află pe bord și spune : „Poliția turistică”. În cele mai multe cazuri, acest lucru îl va înspăimânta pe șofer și va face o ofertă la un tarif rezonabil.

5.Escrocherii cu sporturi nautice

Cum funcționează : dacă te afli pe malul mării în Thailanda și ești amator de sporturi nautice, atunci te-ai nimerit exact la locul potrivit ! De acolo poți închiria un jet ski cu care-ți poți demonstra abilitățile de mare cascador. Doar că, la final, cei de la care ai închiriat ambarcațiunea, vor susține că le-ai avariat nava și vor cere despăgubiri exorbitante ! Aceștia sunt adesea în cârdășie cu poliția și, odată ce acești ofițeri ajung la fața locului, ești ca și bun de plată ! 🙂

Locuri în care trebuie să ai grijă : Phuket, Phi Phi

Ce să faci : închiriază ambarcațiunea printr-un hotel de patru sau cinci stele, chiar dacă nu ești oaspete la acea proprietate. Hotelurile de lux nu vor accepta escrocarea clienții lor, așa că folosesc furnizori de încredere. În cazul în care se va plănui înșelăciunea, atunci vei avea hotelul de partea ta.

https://turisminternational.com/2021/03/10/thailanda-5-inselatorii-in-care-sunt-atrasi-turistii/

2 thoughts on “Thailanda (II) – 5 înșelătorii în care sunt atrași turiștii !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d