29 septembrie 2023

China – o aeronavă cu pasageri a luat foc în timp ce se pregătea de decolare !

Un avion al companiei aeriene Tibet Airlines ce urma să zboare pe ruta Chongqing – Nyingchi (China), la bordul căruia se aflau 113 pasageri și 9 membri ai echipajului, a luat foc chiar în timpul manevrelor de decolare ! Accidentul s-a produs astăzi 12 mai 2022, doar câteva ore în urmă !


Aeronava companiei chineze a ieșit de pe pistă, a traversat o calea de rulare paralelă și s-a oprit pe un teren moale aflat între cele două căi de rulare, între timp izbucnind și un incendiu în partea stângă frontală. Evacuarea aeronavei s-a făcut de urgență pe tobogane, fără ca vreo persoană să-și piardă viața.

În timpul evacuării, 36 de persoane au suferit vânătăi și entorse și au fost trimise la spitalele locale pentru a fi examinate medical. Ulterior, aeroportul Chongqing a închis piste pe care s-a produs evenimentul, lăsând deschise celelalte două piste care sunt într-o stare de funcționare normală.

2 thoughts on “China – o aeronavă cu pasageri a luat foc în timp ce se pregătea de decolare !

  1. Din păcate se mai întâmplă. Accidentele aviatice sunt mult mediatizate, în timp ce accidentele rutiere, ori cele de muncă, au intrat cumva în ”normalitate”.

    1. Asa este ! Un accident rutier este trecut la si altele, deoarece este un fapt cotidian.Pe cand cele asiatice sunt unele foarte tare si de impact mediatic, ot cs șansele se supraviețuire sunt cam spre…zero !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: