13 iunie 2024

Cipru (I) – 5 înșelătorii în care pot fi atrași turiștii !

foto telefon

Cipru este o țară sigură ! Dar ca peste tot în lume, și în insula Afroditei escrocii vor încerca să profite de orice oportunitatea oferită de turiști. Un turist bine informat, este o victimă mai puțin !

1. Înșelătoria cu telefonul spart

foto telefon

Cum funcționează : o înșelătorie destul de întâlnită este aceea prin care un localnic îți va cere să îi faci o poză. În acest scop, el îți va înmâna telefonul său, după care va zâmbi ca la…fotograf. Doar că la returnare, va scăpa intenționat aparatul pe caldarâm și apoi îți va arată pagubă ce a fost produsă din vina ta ! Acea problemă exista de fapt dinainte pe carcasă, doar că tu nu ai observat-o ! Ulterior îți va cere insistent să-i plătești telefonul, iar în cele din urmă va accepta o sumă de compromis.

Locuri în care trebuie să ai grijă : Paphos

Ce să faci : să refuzi să faci o poza cuiva, mai ales dacă este un localnic ! Însă, dacă totuși i-o vei face, atunci verifică mai întâi integritatea aparatului și arată-i proprietarului eventualele deficiențe.

2. Înșelătoria cu pachetele de țigări

Cum funcționează : deoarece țigările sunt scumpe, unii ciprioți mai ageri la minte au început să vândă pachetele chiar și la tarabele din piață. La un preț mai mic și ilegal, desigur ! Doar că odată cumpărat pachetul, vei constata că în el poți găsi și altceva decât ceea ce ai fi dorit (polistiren, etc.) ! Dacă vrei să-i ceri socoteală vânzătorului, vei avea surpriza că se va forma o alianță a comercianților împotriva ta, așa că nu vei avea sorți de izbândă !

Locuri în care trebuie să ai grijă : în locurile neautorizate în care se vând țigări

Ce să faci : dacă pachetul prezintă semne de deteriorare, acela e un semn că produsul e contrafăcut ! … așa că nu-l cumpăra ! Dacă nu poți renunța la țigări, atunci e bine să le cumperi de la un magazin autorizat.

3. Escrocheria prin împrietenire urmată de un party într-un club

Cum funcționează : în timp ce te plimbi pe o frumoasă stradă cipriotă, vei abordat de un grup de femei drăguțe sau de un bărbat prietenos care vor intra în vorbă cu tine. Ulterior, te vor invita într-un club pentru o adevărată experiență cipriotă și se vor supăra dacă le refuzi oferta. La un moment dat, „prietenii” tăi se vor scuza că trebuie să vorbească cu altcineva și te vor lăsa pe cont propriu. Însă nu pentru mult timp, căci un grup de fete va veni la masa ta și unde vor consuma băuturi alcoolice, iar la sfârșitul serii o ,,factură” de câteva sute de euro va ajunge în fața ta ! Dacă contești nota, vei fi convins de ,,mușchii” mai multor bărbați că aceasta trebuie plătită și că nu ai o altă opțiune ! Dacă nu ai suficient cash, ei îți vor deveni gardă de corp până la cel mai apropiat bancomat ! 😉

Locuri în care trebuie să ai grijă : Ayia Napa, Larnaca, Paphos, Nicosia

Ce să faci : nu merge în cluburi alese de însoțitorul tău, ci alege tu locația. Iar dacă va refuza să meargă, înseamnă că omul tău este un escroc !

4.Asistent ATM prietenos


Cum funcționează : în timp ce te afli la bancomat, un localnic te va aborda pentru a te ajuta să eviți comisioanele bancare locale. Însă, adevărata lui intenție este să-ți scaneze cardul cu skimmer-ul și să-ți vadă codul PIN, astfel încât să-ți poată goli contul mai târziu.

Locuri în care trebuie să ai grijă : oriunde.

Ce să faci : să refuzați orice ajutor. Folosește un bancomat din incinta unei unități bancare.

5.Înșelătoria cu găinaț de pasăre


Cum funcționează : este o înșelătorie care se practică și în alte țări de pe glob. În timp ce te plimbi în zonele de interes turistic, cineva îți va arunca puțină pastă albă pe umăr, asemănătoare unui găinaț de pasăre. În timp ce te vei uita în sus și vei certa o pasare nevinovată, un localnic „prietenos” se va oferi să te ajute să-ți cureți haina, însă, în același timp îți va ,,curăța” și ceea ce ai mai de preț prin buzunare !

Locuri în care trebuie să ai grijă : în zonele turistice aglomerate

Ce să faci : dacă nu este o urgență, refuză orice „ajutor” din partea localnicilor care se grăbesc să te ajute. Păstrează-ți toate bunurile ascunse, în mod ideal banii/cardurile într-un buzunar interior.

https://turisminternational.com/2021/06/29/egipt-iv-inselaciuni-in-care-sunt-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2022/05/18/columbia-i-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2022/02/09/brazilia-ii-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/08/31/turcia-iii-inselaciuni-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/08/12/maroc-iv-inselaciuni-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!