1 martie 2024

ROMÂNIA – PE LOCUL 10 ÎN LUME ÎN TOPUL ESCROCHERIILOR 2021 !

internet hackeri

internet hackeri

Analytics Insight, prima publicație din lume axată pe inteligență artificială, a făcut un clasament al primelor 10 țări în care ai putut fi înșelat în anul 2021, iar pe locul 10 a fost plasată…România ! 

O parte din cele escrocheriile de mai jos au fost prezentate pe larg în site-ul https://turisminternational.com/category/cum-sa-te-feresti-de-inselatorii/

1.Nigeria

Nigerienii folosesc cu succes o singură strategie pentru a-i înșela pe cei naivi. Ei trimit mesaje pe e-mail sau pe rețelele de socializare, unde spun o poveste falsă despre sume mari de bani blocate în sistemul bancar sau despre o moștenire la care accesul le este blocat din cauza unor prevederi guvernamentale sau a unor taxe din țara lor. Ei vor cere detaliile contului tău bancar pentru a vă putea transfera acele fonduri.

2.India

Este dificil să vizitezi India fără a vedea o înșelătorie sau a da peste cineva care încerce să te înșele. O tactică des folosită este cea prin care șoferii de taxi se prefacă că nu știu cum să ajungă la hotel dorit de tine și te vor duce la un alt hotel, mult mai scump, de unde vor primi un comision. Un alt escrocherie este cea cu exportul de rubine fără taxe vamale, în special în regiunea Jaipur. Turiștii sunt contactați de un vânzător de pietre prețioase care îi convinge să cumpere niște pietre fără valoare, care vor trebuie predate unui partener de-al comerciantului în zona dutty-free, urmând să ai și un beneficiu financiar.

3.China

Chinezii sunt experți în așa ceva și folosesc tehnologia largă pentru a frauda publicul. Te conving să le dai banii pentru studiile copiilor, trimit soțiilor un link cu mesajul „Sunt amanta soțului tău”, pe care femeile dau imediat clic iar telefonul ei este infectat cu un virus ce obține parole și imagini folosite ulterior în șantaj… Hospital Scalpers din Beijing, reprezintă o problemă larg răspândită în care indivizii câștigă bani prin convingerea pacienților să caute îngrijiri medicale la un alt spital anume indicat, defăimând spitalul ale inițial.

Top 10 Scamming Countries in the World in 2021

4.Brazilia

Brazilia este o țară incredibilă, însă una care nu este recomandă naivilor ! Brazilia este recunoscută în special pentru mica criminalitate stradală, acolo unde furturile și tâlhăriile nu mai sunt ceva ieșit din comun începând cu Jocurilor Olimpice din 2016. Atunci au existat și cazuri de răpiri în apropierea unor case de schimb valutar. Brazilia (II) – 5 înșelătorii în care pot fi atrași turiștii

5.Pakistan

Escrocheriile militare au devenit devin atât de răspândite încât a fost emisă o alertă. Escrocii se erijează în autorități militare cu rang înalt și intră pe site-urile de întâlniri online și rețelele de socializare, de unde fură pozele oamenilor, pe care ulterior le folosesc în crearea unor conturi false și înșelăciuni.

Escrocii se prezintă ca fiind soldați staționați în Pakistan și vor încerca să te convingă să le trimiți bani, instalând totodată și un virus pe computerul tău. Ulterior te vor șantaja cu poze sau conversații sustrase din laptopul tău…

6.Indonezia

Escrocii indonezieni sunt adepți unor infracțiuni digitale, care le permit să-i înșele pe alții fără ca aceștia să-și dea seama în timp util că sunt victime. Numărul cazurilor de fraudă a crescut simțitor după anul 2000, atunci când crima organizată a introdus echipamente de captare a datelor în automatele bancare. Bali,Indonezia (I) – 5 escrocherii în care sunt atrași turiștii !

7.Venezuela

De când economia țării s-a prăbușit, au existat o mulțime de escrocherii, variind de la aplicațiile de întâlniri, până la ,,emiterea” unor obligațiuni guvernamentale false. Valoarea dolarului s-a ridicat de 7 ori, inflația a crescut cu 800% în 2016, iar economia s-a redus cu 18,6% ! Toate acestea lucruri au dus la un șomaj pe scară largă, iar rafturile magazinelor și farmaciilor s-au golit. Combinația tuturor acestor elemente au făcut ca escrocheriile să fie duse la o cotă nemaiîntâlnită și la exportul lor ș i în țara vecină – Columbia (I) – 5 înșelătorii în care pot fi atrași turiștii !!

8.Africa de Sud

Sud-africanii au fost cei mai afectați de escrocheriile bancare începute în anul 2015, potrivit unei cercetări de la Centrul pentru Securitate Cibernetică de la Universitatea din Johannesburg . Majoritatea acestor incidente au fost raportate în provincia Gauteng și au implicat phishing, accesarea de site-uri financiare false și primirea de alerte SMS false cu privire la retrageri sau plăți bancare.

9.Filipine

În afară de înșelătoriile romantice tipice filipineze, una dintre cele mai frecvente escrocherii este cunoscută sub numele de ,,fața familiară”, în care cineva se va apropia de tine spunându-ți că te cunoaște, iar în timp ce te plimbi cu el îți va sustrage bunuri de valoare.

10.România

Iată texul din revistă : ,,România s-a scufundat în sărăcie și corupție când comunismul a căzut. România și-a dezvoltat de-a lungul anilor o reputație de escrocherii online eficiente. Escrocii au folosit întâlniri online, phishing și vânzarea de articole inexistente pentru a înșela persoane nebănuitoare. Escrocii online români folosesc tactici încercate și adevărate pentru a te înșela; nu sunt neapărat pe lista A, dar funcționează întotdeauna! …no comment !

https://turisminternational.com/category/cum-sa-te-feresti-de-inselatorii/

https://turisminternational.com/2022/05/06/thailanda-ii-5-inselatorii-in-care-sunt-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2022/05/10/zanzibar-tanzania-ii-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/10/01/franta-i-5-inselatorii-in-care-sunt-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/09/14/italia-ii-inselaciuni-in-care-sunt-atrasi-turistii/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!