29 septembrie 2023

10 reguli de bază pentru un zbor cât mai plăcut !

În urma sondajelor efectuate în rândul însoțitorilor de bord, a rezultat faptul că pentru a avea un zbor cât mai plăcut va trebui să urmezi următoarele reguli :

1.Respectă regulile de securitate

Acest lucru este valabil mai ales în zona controlului de securitate, acolo unde trebuie să-ți scoți geaca, cureaua, ceasul și să le așezi pe bandă alături de bagajele de mână. Dacă este necesar, scoate și pantofii fără a protesta.

2. Răspunde la salutul însoțitorilor de zbor la îmbarcare în avion.

La îmbarcare în avion răspunde salutului pe care ți-l dau însoțitorii de zbor și zâmbește totodată. Acest lucru nu te va costa nimic, ci va fi dovada că ești un om bine educat.

3. Respectă locul pentru bagajul de mână din avion.

Unii dintre călătorii, imediat ce văd un spațiu mai larg pentru depozitarea bagajelor, își așează geanta cât mai repede în acel loc, deși există spații libere și în zona lor. Pentru o cât mai bună organizare, este indicat ca fiecare călător să-și pună geanta în zona situată deasupra scaunului său !

4. Fii sensibil cu vecinul tău de scaun.

Dacă vecinul tău este o persoană mai vorbăreață, nu-i întoarce capul într-un mod nepoliticos, ci scuză-te că vrei sa citești o carte sau să asculți muzică la căști.

5.Respectă-l pe pasagerul situat pe scaunul din mijloc

Lăsați călătorul aflat pe scaunul din mijloc să aibă și el acces la cotiere. Acesta este singurul lucru de care poate dispune persoana de mijloc, care nu are vedere la geam și nici acces la culoar.


.


6. Nu aduceți mâncare urât mirositoare la bord. 

Uneori, oamenii aduc cu ei mâncăruri care răspândesc în jur mirosuri îngrozitoare. Aceștia nu înțeleg că astfel pot provoca disconfort într-un spațiu destul de limitat și aerisit în condiții speciale.

7. Gândește-te înainte de a rabata scaunul. 

Poate fi incomod să stai drept în avion, dar trebuie să fii atent și la modul în care comportamentul tău afectează și alte persoane. Nu este indicat să îți păstrezi scaunul rabatat în timpul mesei și nici dacă pasagerul din spatele tău încearcă să lucreze la laptopul său. Dacă ți se va cere să-ți muți puțin scaunul, ar fi bine să te conformezi.

8. Controlați copiii. 

Dacă călătoriți cu împreună cu un copil, asigurați-vă că acesta nu-i deranjează pe ceilalți pasageri prin lovirea scaunului din fața.

9. Uită de alcool.

Rețineți că nu aveți voie să consumați alcoolul pe care îl aduceți la bord și că personalului companiei aeriene îi este interzis să permită accesul la bord al oricărei persoane aflate în stare de ebrietate.

10. Nu escalada un conflict. 

Dacă un alt pasager se comportă nerespectuos, nu intrați în conflict cu el si anunțați un însoțitor de zbor, care va aplica instrucțiunile companiei aeriene.

https://turisminternational.com/2021/02/07/10-modalitati-de-a-cumpara-un-bilet-de-avion-mai-ieftin/

https://turisminternational.com/2021/01/14/ce-nu-spun-companiile-aeriene-despre-intarzierile-de-la-decolare/

https://turisminternational.com/2022/05/14/ce-lucruri-nu-stim-despre-mancarea-din-avion-ii/

https://turisminternational.com/2021/01/02/ce-secrete-nu-spun-companiile-aeriene-pasagerilor/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: