13 iunie 2024

Greva din cadrul compania Ryanair se extinde ! Belgia, Franța, Portugalia și Italia se vor alătura Spaniei

Călătorii care au achiziționat bilete pentru zborurile companiei Ryanair pe deservesc rute din Spania, Italia, Belgia, Portugalia și Franța au motive de îngrijorare !

Sindicatele echipajelor de cabină Ryanair din Spania au anunțat că vor face o grevă timp de șase zile, adică în 24, 25, 26 și 30 iunie și 1 și 2 iulie. Totodată ai au făcut apel către colegilor lor din Belgia, Portugalia, Franța și Italia, pentru a li se alătura și aceștia timp de 3 zile (24, 25 și 26 iunie). În total, 2.700 de membri ai echipajului Ryanair sunt chemați la grevă în cele cinci țări ! Sindicatele belgiene și portugheze s-au alăturat colegilor spanioli și au solicitat membrilor echipajului Ryanair să facă grevă în aceste țări. 

În Franța, sindicatul a declanșat grevă pe 25 și 26 iunie, în timp ce în Italia se va face acest grevă pe 25 iunie.

Cu toate acestea, compania aeronautică nu a comunicat încă, care dintre zboruri vor fi anulate, așa că în acest moment nimeni nu știe exact ce se va întâmpla în acele zile ! 

În ceea ce privește dreptul la despăgubiri, pasagerii afectați pot invoca dreptul la despăgubiri conform Regulamentului nr. 261/2004 al Parlamentului European și al Consiliului, care stabilește reguli comune privind compensarea și asistența pasagerilor aerieni în caz de refuz la îmbarcare și anulare a zborului sau întârziere mare.

Deși situațiile de grevă sunt uneori considerate împrejurări extraordinare (fără dreptul la despăgubiri), există hotărâri care consideră că greva respectivă cade în sarcina companiei și, prin urmare, dacă zborul este anulat în ultimele 14 zile, compensarea ar fi posibilă.

Cu privire la modul de revendicare, este necesar să fie informată compania printr-un formular de reclamație, prin alte mijloace scrise (e-mail) sau în birourile aeroportului. La cerere trebuie atașată o copie a documentelor relevante (bilete, facturi etc.).

2 thoughts on “Greva din cadrul compania Ryanair se extinde ! Belgia, Franța, Portugalia și Italia se vor alătura Spaniei

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!