13 iunie 2024

O nouă grevă afectează zborurile din Europa : compania aeriană EasyJet !

easy jet

easy jet

Însoțitorii de bord din Spania ai companiei aeriane EasyJet vor urma exemplul celor de la Ryanair și vor declanșa o grevă de mai multe zile în plin sezon estival. Astfel, în zilele de 1, 2, 3, 15, 16, 17, 29, 30 și 31 iulie vor fi afectate toate zborurile companiei ce au ca baze de operare aeroporturile din Barcelona, ​​Palma de Mallorca și Malaga. Cei 450 de membri ai echipajului companiei britanice din Spania sunt chemați la aceste greve de câte 72 de ore.

Motivul acestei greve este acela că EasyJet nu dorește să negocieze îmbunătățirea condițiilor de muncă ale echipajelor din Spania, care să fie asemănătoare cu cele ale însoțitorilor de zbor din Franța și Germania.

În prezent, membrii echipajului EasyJet din Spania au un salariu de bază de 950 de euro, adică cu 850 de euro mai puțin decât colegii lor din Franța sau Germania, iar salariul poate crește doar dacă au lucrate foarte multe ore suplimentare ! 

Printre revendicările cuprinse în noul contract colectiv de muncă se numără creșterea salariului de bază, plata suplimentului de vechime în muncă; compensarea orelor de formare; plata cheltuielilor de întreținere pe durata „cursurile de perfecționare” din afara Spaniei; limitarea timpilor de zbor; reînnoirea anuală a tuturor uniformelor și a încălțămintei.

https://turisminternational.com/2022/06/21/greva-din-cadrul-compania-ryanair-se-extinde-belgia-franta-portugalia-si-italia-se-vor-alatura-spaniei/
https://turisminternational.com/2022/06/13/10-reguli-de-baza-pentru-un-zbor-cat-mai-placut/
https://turisminternational.com/2022/06/10/blueair-20-noi-zboruri-anulate-pana-la-toamna/
https://turisminternational.com/2022/06/09/numere-de-urgenta-pentru-calatorii-in-intreaga-lume/

2 thoughts on “O nouă grevă afectează zborurile din Europa : compania aeriană EasyJet !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!