13 iunie 2024

CUBA (I)- 5 ÎNȘELĂTORII ÎN CARE POT FI ATRAȘI TURIȘTII

strada drapel cuba

strada drapel cuba

1.Înșelăciunea cu trabucuri și cu rom

Cum funcționează : romul și trabucul sunt cele mai faimoase produse de export cubaneze, așa că orice turist care se respectă va bea un rom și va fuma un trabuc ! Însă, acest lucru îl știu și escrocii care vor încerca să monetizează naivitatea turiștilor. 😉 Așa că vei putea cumpăra de la ei tone de trabucuri și sticle de rom contrafăcute vândute de vânzătorii de pe piețele din țară, falsurile fiind plasate în ambalajul obiectelor reale (trabucuri false în cutii reale, iar romul ,,botezat” va umple sticlele de marcă).

Ce să faci : deschide cutiile cu trabucuri înainte de a le cumpăra și verifică calitatea acestora. Când vine vorba de rom, căută sigiliul exterior de pe sticlă (dacă nu-l are atunci e un fals) și apasă cu un șervețel pe dop, întorcând sticla invers. Dacă există cea mai mică scurgere pe șervețel, atunci alcoolul a fost diluat.

2.Escrocheria cu lapte pentru sora mea

Cum funcționează: Un adolescent va începe o conversație cu tine și te va sfătui prietenos la ce anume să ai grijă și ce să eviți. După câteva zâmbete îi apreciezi informațiile utile și încerci să-i dai un bacșiș de 1 USD. El îți va spune „Fără bani, sunt prietenul tău. Dar, dacă vrei, poți cumpăra lapte pentru surioara mea”, aflată chiar lângă el. Ai putea refuza așa ceva ?! Bineînțeles că nu ! Așa că vei fi de acord să mergi până la primul chioșc/cărucior cu sticle de lapte. Vânzătorul, care este în cârdășie cu noul tău ,,prieten” îți va vinde laptele la preț triplu ! Escrocherie pe față ! Însă mulți turiști, privind în ochii copilului, vor cumpăra din jenă sticla de lapte !

Ce să faci : dă-i doar bacșișul inițial, iar daca-l refuză înseamnă ca are deja o escrocherie în cap !

3. Escrocheria cu împletitul părului

Cum funcționează : mai ai câteva zile pe plajă și într-o zi decizi să faci ceva diferit: să-ți împletești părul. Coafeză care-și oferă serviciul este una foarte prietenoasă, iar afacerea este ca și încheiată după ce ai bătut palma la 50 USD”. Mână bună, lucrătură bună, deci calitatea e asigurată ! Dar, după ce termină de împletit îți cere 100 de dolari! Ea va susține că a făcut 50 de împletituri și va percepe 2 dolari pe împletitură. Dacă nu vrei să plătești, vor apărea ca din senin doi „muchachos” cu mușchi ce a veni de la sala de forță, în fața cărora nu mai poți să refuzi plata…

Ce să faci : Stabilește în prealabil prețul/împletitură și negociază detaliile înainte de a începe să lucreze.

4.Escrocheria cu frizeria

Cum funcționează : fete ce stau în zona plajei, vor oferi tunsori ieftine turiștilor, pe care îi vor invită în acest sens la ele acasă. Doar că, în timp ce bărbatul este tuns și beneficiază de un masaj din partea altor fete, portofelul său este jefuit la propriu. De parcă hoțea nu ar fi suficientă, la ieșire, mai mulți câțiva bărbați îi vor cere clientului bani în plus pentru că a beneficiat și de o atenție suplimentară din partea fetelor. 🙂

Ce să faci: evitați oferta de tunsoare în alte locuri decât în saloanele specializate. Și mare atenție la fetele care ar putea presta și alte servicii…

5.Bancnotă cubaneză de 3 pesos

Cum funcționează : În timp ce căutați suveniruri ieftine, întâlniți un localnic care este „dispus” să vă vândă un articol rar : o bancnotă cubaneză de 3 pesos cu imaginea lui Che Guevera pe ea. „Aceasta a fost tipărită în cantități limitate, mai puține de o sută, ca bancnotă aniversară”, îți va spune el.

Turiștii îl cumpără cu 10 USD, în timp ce, de fapt, bancnota este disponibilă pe scară largă în toată Cuba !

În ce locuri trebuie să ai grijă : Havana, Varradero, Cienfuegos, Cayo Coco, Santa Clara, Santiago de Cuba, Cayo Largo del Sur și Matanzas.

Ce să faci : nu o faceți, decât dacă sunteți pasionat de numismatică și nu vă deranjează prețul.

https://turisminternational.com/2022/07/03/tunisia-ii-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2022/06/23/vietnam-i-inselaciuni-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2022/05/10/zanzibar-tanzania-ii-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2022/02/09/brazilia-ii-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!