1 martie 2024

Blue Air a primit 2 milioane de euro amendă, iar Wizzair și Ryanair au fost doar notificate !

blueair

blueair

După o perioadă caracterizată de haos în privește zborurile comerciale, iată că în România s-a mișcat un…pai ! Blue Air a fost amendată de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor cu 2 milioane de euro pentru practici incorecte în relația cu, consumatorii ! Sancțiunile au venit chiar în perioada în care în companiei este o perioade tulbure, una în care în care directorul general este schimbat o dată pe anotimp !

Concomitent cu aplicarea sancțiunii, s-a cerut și restituirea contravalorii zborurilor anulate și a compensațiilor aferente în termen de cel mult 10 de zile, cu privire la zborurile anulate după data de 30 aprilie 2022.

ANPC a mai dispus măsura ca Blue Air să nu mai poată lansa pe piață oferte de zbor pentru care nu dispune de dotările și resursele necesare efectuării curselor respective (piloți și stewardese)..

ANPC a mai comunicat că toate aceste măsuri au venit în urma unui control efectuat la compania, care a fost declanșat de cele 924 de reclamații primite din țară și din străinătate.

Autoritatea face și o recomandare consumatorilor, prin care aceștia să evite achiziționarea biletelor de avion de la operatori economici care, în trecut, au anulat foarte multe curse și nu au respectat drepturile consumatorilor.

Odată cu notificarea Blue Air, au fost notificate și companiile Wizz Air și Ryan Air, care de asemenea au avut în această perioadă, foarte multe anulări sau întârzieri de curse, fără a ține seama de drepturile consumatorilor.

Să urmeze acum și o a doua mutarea pe tabla de șah ?! Dacă e să număram zborurile anulate, atunci primul control ar trebuie efectuat la Wizzair, doar că hub-ul său este la Budapesta, iar procedura pare a fi ceva mai greoaie !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!