29 septembrie 2023

Blue Air contestă amenda de 2 milioane de euro și acuză ANPC de săvârșirea a două infracțiuni !

Compania Blue Air iese la atac și contestă amenda de 2 milioane de euro primită de la ANPC, adresându-i-se instanței de judecată cu solicitarea de anulare a procesului verbal, invocând ,,caracterul profund ilegal și discriminatoriu” al contravenție . Blue Air a primit 2 milioane de euro amendă, iar Wizzair și Ryanair au fost doar notificate !

Mai mult, Blue Air afirmă că cei care au efectuat controlul au săvârșit infracțiunile de abuz în serviciu și de comunicare de informații false, motiv pentru care compania se va adresa Parchetului cu o plângere penală !

Din comunicatul emis de Blue Air rezultă un fapt care, dacă ar fi adevărat, ar fi unul deosebit de grav, și anume acela că reprezentanții ANPC au cerut celor de la Blue Air să le dea informații despre neregulile de la companiile Wizzair, Ryanair și Tarom !

Redau alăturat o parte din textul comunicatului Blue Air în acest sens : ,,De asemenea, în ciuda solicitărilor formale ce ni s-au adresat, de a, cităm, „Da date de la Wizz Air, Ryan Air sau Tarom, să ne ducem și peste ei” am refuzat să furnizăm orice fel de date considerând că acestea există din abundență în spațiul public, fiind evident faptul că funcționarii din cadrul ANPC au avut o singură țintă, și anume Blue Air, considerând probabil că, nefiind o companie de stat sau neavând în spate fonduri uriașe de investiții, suntem o țintă mult mai ușor de convins să „colaborăm”, în sensul celor menționate în paragraful anterior”.

De asemenea, prin același comunicat compania aeriană mai ne informează că nu poate returna banii tuturor pasagerilor a căror zboruri au fost anulate, mai devreme de luna iunie 2023 !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: