29 septembrie 2023

Bangkok – 20 obiective turistice de neratat !

bangkok -palatul regal

bangkok -palatul regal

1. Marele Palat Regal

Marele Palat este cel mai vizitat obiectiv turistic din Bangkok ! Complexul de un lux include peste 100 de clădiri și palate, fiind înconjurat de un zid lung de 1,9 kilometri. El a fost construit în 1782, atunci când Bangkok-ul a devenit capitala țării și totodată reședința regală. În prezent este folosit doar pentru ceremonii importante și pentru găzduirea șefilor de stat. 

Tot acolo vei găsi și templul lui Buddha de Smarald, care este considerat a fi cel mai sacru templu budist din Thailanda. Statuia din jad a lui Buddha a călătorit timp de secole din India și Sri Lanka până în Cambodgia și Laos. Când vizitezi Marele Palat și templele, trebuie să ai o îmbrăcăminte care să-ți acopere picioarele și umerii.

Locație: Na Phra Lan Road, Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon

2. Wat Pho

Templul lui Buddha culcat

Templul a fost construit de regele Rama I și este cel mai vechi din Bangkok. A fost mult timp considerat un loc de vindecare și a fost faimos pentru farmacia sa și pentru prima „universitare” din Thailanda (ambele înființate de regele Rama al III-lea). Templul lui Buddha de smarald este renumit pentru Buddha în poziție culcată, care are 46 de metri lungime, acoperit cu foiță de aur.

 Tălpile picioarelor sunt încrustate cu o mulțime de pietre prețioase, iar lobii urechilor semnifică configurația bobocilor de lotus. În camera cu Buddha înclinat vei găsi mai multe boluri pline cu monede (108 în total!). Pentru aproximativ 20 de bahți, poți cumpăra 108 de monede și le puteți pune una câte una în fiecare bol. În curți se găsesc alți 108 Buddha în poziție șezând. Pe lângă rolul religios, templul are și un rol educativ, călugării îi îndrumă pe elevi în întocmirea temelor.

Adresă: 2 Sanamchai Road, subdistrictul Grand Palace, districtul Pranakorn

3. Wat Arun

Wat Arun – Bangkok

Wat Arun este un complex ce datează din vremea bătăliilor dintre fostul Siam și Birmania. După ce a căzut în mâinile birmanilor, un general și supraviețuitorii rămași au jurat să mărșăluiască „până când soarele răsare din nou” și să construiască un templu. Wat Arun (Templul Zorilor) era acel templu !

El este situat de cealaltă parte a râului și pentru a ajunge acolo va trebuie să faci naveta cu o barcă care te lasă chiar în fața intrării. Wat Arun este cunoscut în special pentru prang (un turn) de 82 de metri, acoperit în întregime cu bucăți minuscule de porțelan colorat.

Adresă: Arun Amarin Road, Bangkok

4. Templul lui Buddha de Aur

Wat Traimit, Templul lui Buddha de Aur
Wat Traimit, Templul lui Buddha de Aur

 În anii 1950, o companie a cumpărat un teren din apropiere și a pus condiția să fie îndepărtată o statuie de ipsos a lui Buddha ce era găzduită într-un alt templu. Doar că statuia a fost prea grea pentru macaraua folosită, cablul s-a rupt iar silueta căzută a fost lăsată peste noapte în acel loc. În dimineața următoare au trecut câțiva călugări care au observat o sclipire de aur strălucind prin tencuială. Învelișul a fost îndepărtat și la iveală a ieșit un Buddha de 3,5 metri din 5,5 tone de aur pur ! Statuia din aur și fusese acoperită cu stuc pentru a o proteja în timpul invaziei Thailandei de către birmani.

5. Wat Suthat/Muntele de aur

Construit pe vârful unui deal, templul Muntele de Aur vă permite să vă bucurați de o vedere de 360 ​​de grade deasupra Bangkokului. Însă, pentru a ajunge acolo va trebui să urcați câteva trepte. Trei regi au contribuit la construcția sa: a fost începută la scurt timp după încoronarea lui Rama I (fondatorul dinastiei Chakri) în 1782, continuat de Rama II și finalizat 10 ani mai târziu de Rama III.

Adresă: Bamrung Muang Road, Sao Chingcha, Phra Nakhon

6. Leagănul uriaș

Leagăn uriaș

A fost construit în sec. XVIII pentru a fi folosit ca parte a ceremoniilor religioase care avea loc în fiecare an după recoltarea orezului. Concurenții trebuiau să se urce până sus pe cei doi stâlpii pentru a prinde în dinți o pungă de monede de argint. Dar pentru că au avut loc foarte multe accidente mortale, regele Rama al VII-lea a interzis concursul în 1932.

7. Muzeul Național și Palatul Wang Na

Muzeul National &  Palatul Wang Na

 Până la mijlocul anilor 1970, acesta a fost singurul muzeu din Thailanda, ceea ce explică de ce colecția sa este atât de mare și diversă. Palatul Wang Na situat în incinta muzeului, este o mărturie vie a istoriei thailandeze. Vizitatorii pot vedea artefacte religioase și ceremoniale, ceramică, arme, instrumente muzicale și tronul viceregelui, precum și o colecție impresionantă de figuri de Buddha aranjate în funcție de perioadă.

Muzeul Național și Palatul Wang Na

Adresă: Na Phra That Road, Bangkok

8. Piața Chatuchak

Dacă ești în Bangkok trebui să vizitezi cea mai mare piață din lume (mai mult de 15 000 de standuri). Piața este organizată pe secțiuni : haine, pantofi, bijuterii, suveniruri, zonă fast food, etc. Deoarece piața este puțin departe de centrul orașului, cel mai simplu și rapid mod de a ajunge acolo este să iei metroul și să cobori la stația Chatuchak Park. Întrucât piața este cu adevărat turistică, trebuie să fii atent la hoții de buzunare. 

Site oficial: http://www.chatuchak.org/

9. Piețele plutitoare

Piața plutitoare Damnoen Saduak
Piața plutitoare Damnoen Saduak

Piețele de acest gen sunt în mare parte produse turistice, iar dacă trebuie să alegi una, aceea ar trebui să fie Damnoen Saduak. Aceasta piață plutitoare e situată în Ratchaburi (la aproximativ 1,5 ore în afara Bangkok). 

Cea mai bună modalitate de a ajunge la piață este să vă alăturați unui tur care durează aproximativ șase ore și include preluarea de la hotel și transportul într-un autocar cu AC.

10. Khao San Road

Acesta este cel mai animat cartier al capitalei thailandeze ! El este plin de restaurante cu muzică și petreceri deocheate, cu tarabe unde se vând insecte și scorpioni și cu turiști din orice colț al globului. Fiind un loc foarte aglomerat. este bine să fii atent la hoții de buzunare !

11. Casa lui Jim Thompson

Casa Jim Thompson
Casa Jim Thompson

Jim Thompson s-a stabilit în Thailanda după ce a petrecut un timp acolo ca militar la sfârșitul celui de-al II-lea război mondial și a devenit rapid un nume cunoscut în industria mătăsii thailandeze. El a contribuit la a face cunoscute și folosite aceste materiale de către creatorii de modă internaționali. Pe lângă textile se pot admira și numeroase opere de artă. Thompson a primit Ordinul Elefantului Alb, o onoare importantă acordată străinilor care au adus contribuții semnificative în Thailanda. 

Adresă: 6 Soi Kasemsan 2, Rama 1 Road, Bangkok

12. Parcul Lumpini

Parcul Lumpini
Parcul Lumpini

Parcul Lumpini este o oază de verdeață în mijlocul traficului și al haosului din Bangkok. Acolo poți sta la umbră pe iarbă sau te bucuri de o plimbare cu barcă pe lac. În timpul plimbării pe lângă lacuri, poți vedea șopârle mari care arată ca și dragonii de Komodo, dar care nu sunt periculoși. Cu toate acestea, nu e indicat să te apropii de ele pentru că fiind animale sălbatice, pot fi imprevizibile.

Locație: Rama IV Road, între drumurile Ratchadamri și Witthayu (fără fir).

13. Mall-urile Em Quartier, Central Embassy și Terminalul 21

Aceste centre comerciale sunt unele dintre cele mai bune locuri de vizitat în Bangkok dacă ești un împătimit al cumpărăturilor. În timp ce Em Quartier și Central Embassy sunt două clădiri futuriste, Terminalul 21 este un mall ce are câte o temă pentru fiecare etaj. La parter vei avea impresia că ești la Paris, apoi pe măsură ce urci etajele vei ajunge la Tokyo, Londra, în Caraibe, în San Francisco sau la Istanbul ! La fel de amețitoare sunt și mall-uri Siam Paragon și super luxosul Virgin Active Siam Discovery , autodenumit „cea mai mare sală de sport din Asia de Sud-Est”. 

14. Ratchada night market

Pentru a experimenta cu adevărat Bangkok, trebuie să încerci bucătăria locală din piața care se deschide abia după ora 17 !  Orice ai fi mâncat anterior, nu va seamănă deloc cu felurile de mâncare pe care le vei găsi aici.

15. Zonele roșii

Bangkokul este renumit în întreaga lume prin cele 3 zone în care distracția este la…liber ! …însă atenție la nota de plată ! De cele mai multe ori, ea este încărcată cu cel puțin 100 %! Cele trei zone roșii sunt Soi Cowboy (o stradă scurtă de 150 m), Patpong și Soi Nana Tai, care se adresează în principal turiștilor. Cluburile de noapte din zona Soi Cowboy trebuie să închidă până la ora 02:00, dacă nu sunt sunt desemnate ca „zone de divertisment”, în timp ce în celelalte două zone nu există această obligativitate.

16. Cartierul chinezesc

Dacă tot ești în Bangkok, ar trebui să faci o plimbare și în cartierul Chinatown, unul dintre principalele puncte de interes ale orașului. Acesta este unul dintre cele mai mari cartiere chinezești din lume, iar artera principală este Yaowarat Road. Acolo vei simți culorile, zgomotele și mirosurile specifice Chinei ! Plimbă-te printre aleile pline cu tarabe cu vânzătorii ambulanți unde puteți gusta preparate din bucătăria chinezească. În Talat Mai, piața din Chinatown, vei putea cumpăra fructe exotice sau câteva ciudățenii culinare.

17. Mâncăruri stradale

Cam peste tot în Bangkok vei întâlni tarabe în care se bucătari stradali se vor întrece în a-ți oferi delicatețuri culinare. Eu am încercat printre altele și o prăjitură din banane, care s-a dovedit a fi delicioasă !

18. Sepak Takraw

Acesta, alături de ,,boxul thailandez” este sportul cel mai iubit al acestei națiuni. Un joc în care este folosită o minge din ratan în care este permisă lovirea mingii cu piciorul, genunchiul, pieptul și capul, dar nu și cu mâna. Sportul este foarte popular în toată zona Asiei de sud-est. Am văzut practicarea acestui sport în mai multe parcuri și în zona Stadionului Național.

19. Wat Mahathat

Wat Mahathat din Bangkok

Nu departe de Marele Palat se află unul dintre cele mai importante temple din Thailanda: Wat Mahathat, care este locul de odihnă al regelui Rama IX. Templul a fost construit înainte ca orașul Bangkok să fie fondat, găzduiește astăzi una dintre cele mai mari școli de budism din Thailanda.

Buddha în Wat Mahathat

Complexul templului este destul de mare și poate părea confuz, deoarece găzduiește mai multe clădiri școlare și birouri, dar dacă mergi mai departe spre centru, vei găsi templele, care sunt pline de imagini aurii și statui ale lui Buddha. 

20. Muay Thai – Box Thailandez

Muay Thai

Sportul național al Thailandei este renumită în întreaga lume. Cunoscut și sub denumirea de „boxul thailandez”, acest sport este cunoscut drept „arta celor opt membre”, deoarece folosește combinații de tibie, genunchi, coate și pumni. El este inspirat de antrenamentul de luptă al soldaților thailandezi și a ajuns la nivel de artă. În timpul încălzirii, luptătorii practică „dansul boxului”, un fel de luptă simulată. Luptele sunt însoțite și de muzicieni care adaptează ritmul la mișcări și lovituri. Locațiile cele mai cunoscute în care se pot vedea astfel de lupte sunt arenele Lumpinee și Rajadamnern.

https://turisminternational.com/2022/06/25/istanbul-30-de-obiective-turistice-de-neratat/

https://turisminternational.com/2022/07/25/florenta-20-de-obiective-turistice-de-neratat/

https://turisminternational.com/2022/07/19/bali-20-de-obiective-turistice-de-neratat/

https://turisminternational.com/2022/06/18/iordania-20-obiective-turistice-de-neratat/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: