7 decembrie 2023

INDIA (I)- 5 ÎNȘELĂTORII IN CARE POT FI ATRAȘI TURIȘTII

taj mahal

taj mahal

1.Escrocheria cu apă îmbuteliată

Cum funcționează : India este un țară fierbinte, iar apa se vinde peste tot. Pe măsură ce cumperi apă îmbuteliată descoperi că toate au capacele sigilate, dar trebui să verifici și partea de jos a sticlei. Escrocii reumplu sticlele printr-o gaură mică pe care o fac în fundul sticlei și apoi să le astupă cu plastic, astfel încât apa de izvor este înlocuită cu apă de la robinet și apoi vândută turiștilor cu 5 dolari.

Ce sa faci : verificați fundul sticlei pentru a vedea dacă prezinta vreun orificiu astupat

2.Escrocheria templului în India

Cum funcționează: în multe temple din India, este normal să dai bani ca ofrandă, însă unii călugări vor dori venituri suplimentare, amenințându-vă cu divinitatea. Iată ce scriu doi turiști englezi :

,,Am vizitat faimosul templu din Kolkata. Pe drum nu am putut scăpa de vânzătorii ce ofereau flori si daruri dulci, pentru care am plătit 200 de rupii. Apoi, vănzătorul ne-a cuplat cu un călugăr care ne-am dus la templele mici. Acolo ne-a dat o monedă de argint, niște brățări și un idol al unei zeițe. …toate gratis ! La sfârșitul turului , preotul și ne-a cerut să plătim 2000 de rupii A fost complet absurd. Am refuzat să plătim, însă preotul a facut un scandal uriaș și ne a amenințat cu divinitatea, iar in cele din urmă am plătit suma cerută.”

Ce să faci : refuză sau negociază,,ofrandele” și darurile primite de la călugăr. La final vor fi scumpe !

3. Escrocheria cu păstrarea bagajului în gară

Cum funcționează : dacă călătoriți cu trenul în India și stați în gară în așteptarea lui, un angajat al căilor ferate s-ar putea să vă abordeze. El vă va sfătui cu privire la hoții din jurul gării și vă va oferi să „încuiați” bagajele intr-o boxă și să vă puteți plimba puțin. Ceea ce nu spune, este faptul că la întoarcere o să vă ceară o taxă ridicol de mare ! Însă, dacă vrei să-ți recuperezi bagajul, va trebui să platesti !

Cum să evitați : stabilește de la început care e costul pentru păstrarea bagajului, iar dacă nu spune, atunci nu lasă valiza acolo.

4. Escrocheria cu îmbolnăvirea în timpul

Cum funcționează :În multe părți din Indiei, călătorii sunt victimele acestei înșelătorii în timp ce iau masa în unele restaurante. În timpul prânzului sau cinei, îți apare ca din senin o senzație de amețeală și greață, motiv pentru care turiștii le cer ospătarilor ajutorul. Prietenoșii chelnerii spun că din fericire există o clinica chiar lângă ei, iar victima este dusă acolo. O „Asistenta” îi va oferi pacientului niște pastile și o compresă rece. Apoi vine și notă de plată: 50 de dolari ! Ce s-a întâmplat? Chelnerii de la restaurant au pus o substanță ușor toxică în mâncare și apoi îi duc pe clienti la clinica cu care sunt în cârdașie și de unde vor încasa ulterior jumătate din suma încasată.

Cum să evitați:Dacă te îmbolnăvești brusc în timpul mesei, refuză să plătești și mergi la plimbare pentru a lua aer curat.

5. Escrocheria cu cola

Cum funcționează : dacă călătoriți în India trebuie să rămâneți hidratat din cauza căldurii. În timp ce te plimbi prin oraș, ți se face sete și vrei să cumperi o sticlă de cola de la vânzătorii ambulanți, numiți „dhabas”. Băutura este îmbuteliată în sticle reale de Coca Cola sau Pepsi și va avea un gust similar. Însă, dacă nu este o cutie sigilată, nu aveți încredere în ea.Acestea sunt bauturi carbogazoase și colorate sunt produse în casa vânzătorilor in conditii insalubre. Copiii sunt plătiți de cei care fac cola, pentru a merge prin oraș și a strânge sticlele de cola goale.  

Cum să evitați:Cumpărați-vă băuturile și mâncarea numai la magazinele legitime pentru a evita orice surpriză.

https://turisminternational.com/2022/07/03/tunisia-ii-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2022/07/11/cuba-i-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2022/06/23/vietnam-i-inselaciuni-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/12/11/iordania-i-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d