7 decembrie 2023

SPANIA(I) – 5 ÎNȘELĂCIUNI ÎN CARE POT FI ATRAȘI TURIȘTII !

1.Escrocheria cu voucher fals de restaurant

Cum funcționează : această înșelătorie simplă presupune ca cineva să-ți ofere pe stradă un voucher cu o reducere la un restaurant din apropiere. Decizi să accepți oferta, mai ales că reducerea e una atractivă ! Apoi te duci la acel restaurant, unde vei comanda mâncare și o sticlă de vin, știind că la final vei beneficia de acea reducere ! Doar că, atunci când vei primi nota de plată, vei avea o surpriză ! Ospătarul îți va spune că valabilitatea voucherul tău a expirat sau că nu este valabil pentru produsele pe care le-ai comandat ! …așa că vei plăti prețul întreg !

Ce să faci : după ce ai intrat în restaurant, prezintă voucherul unui ospătar pentru a ști dacă este valabil sau nu. Apoi, în cunoștință de cauză, vei decide dacă rămâi sau nu, ori ce anume vei comanda !

2.Înșelătoria cu rozmarinul norocos

Cum funcționează : de obicei, această înșelătorie implică niște femei mai în vârstă care stau în preajma obiectivelor turistice. Ele împart turiștilor bucăți mici de rozmarin, care urmează să le poarte noroc turiștilor. …oferta e gratuită ! Doar că, după ce au terminat de împrăștiat rozmarinul, se vor întoarce și-ți vor cere o mică ,,donație”. Dacă refuzi, ele vor începe să facă scandal, așa că, mai mult de nevoie le vei da câțiva cenți doar pentru a avea liniște. 

Ce să faci : refuză rozmarinul și evită privirea comerciantului.

3. Înșelăciune cu meniul de la restaurant

Cum funcționează : există o serie de modalități prin care unele restaurante încearcă să-și înșele clienții. Una dintre metode constă în a-i determina pe mesenii să comande dintr-un meniu în care nu sunt afișate prețurile. Meniul poate fi sub forma unei table atârnate la intrare în care este trecută ,,oferta zilei” sau sub forma unui meniu clasic din care lipsesc prețurile sau gramajul produsului. Deși restaurantul poate părea unul ieftin, este posibil ca la final nota de plată să fie una cu mult peste așteptări.

Ce să faci : restaurantele trebuie să aibă prețurile afișate și nu ezitați să cereți prețul oricărui fel de mâncare dacă nu sunteți sigur. Dacă aveți îndoieli privind corectitudinea, atunci părăsiți restaurantul.

4. Escrocheria cu jocul de fotbal

Cum funcționează : aceasta este mai degrabă o tehnică vicleană de furt din buzunare decât o înșelătorie și implică un grup de oameni care joacă fotbal. Unul dintre sportivii ce lovesc cu îndârjire mingea ar putea veni la tine să te invite să te implici pentru un scurt timp în jocul de fotbal. Dacă ai făcut acest lucru, fie buzunarele tale vor fi controlate în timpul unor busculade, fie bagajul lăsat jos, va fi controlat atunci când ești atent la minge.

Ce să faci : refuză politicos invitația și rămâi la stadiul de simplu spectator.

5. Escrocheria ,,calului troian”

Cum funcționează : această înșelătorie a fost raportată în ceea ce privește călătorii lungi cu autobuzul, cum ar fi de la Girona la Barcelona. O persoană se urcă în autobuz cu o valiză mare pe care o pune în cală. Când autobuzul își începe călătoria, un hoț de statură mică (de regulă copil) iese din geantă și începe să fure din conținutul celorlalte genți aflate în cală. Hoțul se urcă înapoi în geanta sa mai înainte ca autobuzul să se oprească. Până când proprietarii celorlalte genți vor observa că unele dintre lucruri au dispărut din bagajele lor, va fi mult prea târziu ! …asta dacă vor înțelege cum anume s-a întâmplat furtul !

Ce să faci : înainte de a pune bagajul în cală autobuzului, asigura-ți geanta cu un lăcățel sau cu un cordon care să fie greu de desfăcut.

https://turisminternational.com/2021/05/18/republica-dominicana-ii-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/06/03/kenya-i-5-inselaciuni-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/06/17/grecia-iii-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/07/12/maroc-iii-inselaciuni-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d