19 aprilie 2024

Cum să rămâneți hidratat în timpul călătoriei

ananas panama

ananas panama

În timp ce apa este cea mai bună soluție pentru a te hidratare, există și anumite alimente sau băuturi care vor afecta pozitiv/negativ menținerea fluidelor din corpul tău. Iată câteva exemple : 

Adăugă semințe de chia în apă

Adăugați semințele de chia în apă sau mâncare

Semințele de chia au proprietăți hidrofile. Ele absorb de 9 până la 12 ori greutatea lor în apă, ceea ce înseamnă că după ce le vei consuma vei putea rămâne hidratat mai mult timp. Împachetează o pungă cu semințe în rucsacul tău și ulterior, atunci când vei face o pauză între două obiective turistice, adaugă-le în apă și savurează-le. Astfel, vei rămâne hidratat pentru o perioadă mai lungă de timp !

Evitați băuturile zaharoase

Evitați băuturile zaharoase

Băuturile dulci îți pot potoli setea pentru moment, dar zaharurile îți epuizează stocul de apă din organism, deoarece fac ca organele tale să lucreze mai mult pentru a le procesa. O atenție și mai mare trebuie acordată băuturile dulci care conțin și cofeină, pentru că ele te fac să pierzi mai multă apă decât câștigi.

Bea lapte de cocos

Bea apă de cocos

Apa de cocos este ideală pentru hidratare, deoarece conține electroliți naturali și niveluri de potasiu comparabile cu cele ale unei banane. În special în timpul zborurilor este mai ușor să te deshidratezi. Deși nu poți trece cu lichide prin securitatea aeroportului, se poate achiziționa lapte de cocos în magazinele din terminalele aeroporturilor. 

Mănâncă fructe cu conținut ridicat de apă

Mănâncă fructe cu conținut ridicat de apă

Nutriționiștii recomandă alimente bogate în apă, cum ar fi fructele de pădure, ananasul, castraveții și pepenele verde pentru o hidratare ușoară, împreună cu micul dejun bogat în apă, cum ar fi fulgii de ovăz. Dacă călătorești în țările ce nu au apă potabilă la robinet, atunci e bine să consumi fructe precum ananasul, bananele și avocado, pentru că ele conțin potasiu, ceea ce permite o hidratare mai bună și de durată. 

Manâncă orez

Mananca orez

Orezul este super-absorbant și datoriră apei în care a fost gătit poate ajuta la hidratare, iar carbohidrații vor putea totodată să ajute la curățirea corpului. Deși ar trebui să fii atent la mâncărurile de orez care sunt prea sărate, reține că sodiul ajută organismul să rețină apa. 

Mananca supa

Mananca supa

Dacă călătoriți în țări în care apa de la robinet nu este foarte sigură de băut, atunci supa poate deveni o opțiune excelentă dacă este servită fierbinte, pentru că, în timp ce ea este delicioasă, ucide totodată și bacteriile. Consumul de supe sau tocane este una dintre cele mai bune moduri de a rămâne hidratat, indiferent de locația în care călătorești.

Consumă alcool în mod moderat

Du-te ușor cu alcoolul

Alcoolul este un diuretic, pentru că el te face să urinezi mai des și să elimini lichidele din corp înainte ca acestea să fie complet digerate. Dacă dorești să consumi alcool în timpul zborului cu avionul, at trebui să știi că acest lucru va duce la o deshidratare accelerată în corpul tău ! Astfel, pentru fiecare pahar de alcool pe care îl bei, va trebui să consumi un alt pahar cu apă !

Folosiți cremă hidratant

Folosiți cremă hidratantă

Crema hidratantă nu numai că te ajută să arăți mai bine în avioane, dar te ajută să te menții hidratat. Deoarece puteți pierde o cantitate mare de lichid prin piele, minimizați aceste pierderi de lichide prin aplicarea unei creme hidratante bune nu numai pe față, ci și pe restul corpului.

https://turisminternational.com/2021/01/30/de-ce-nu-poti-trece-cu-apa-prin-controlul-de-securitate-al-aeroportului/

https://turisminternational.com/2021/04/09/faucetsafe-aplicatia-care-atata-oriunde-in-lume-de-unde-poti-sa-bei-apa-potabila/

https://turisminternational.com/2021/01/20/avioane-ce-duc-pasagerii-spre-alte-destinatii-decat-cele-trecute-pe-biletul-de-calatorie/

https://turisminternational.com/2022/07/17/ce-inseamna-literele-si-numerele-de-pe-biletul-de-avion/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!