1 martie 2024

Blue Air = Haos + Pasageri disperați !

blueair

blueair

Prin comunicatul de presă transmis de Blue Air, compania a anunțat că începând cu ziua de marți, a suspendat toate zborurile companiei care pleacă sau vin în România.. Compania aviatică susține că hotărâre a fost luată ca urmare a faptului că Ministerul Mediului a pus poprire pe conturile ei, motiv pentru care nu se pot desfășura activitățile curente ale societății. Însă, deși asta noapte instituțiile guvernamentale au deblocat conturile campaniei, avioanele Blue Air au ramas la sol.

Aceste anulări au creat un adevărat haos pe aeroporturile din țară de pe care operează Blue Air, întrucât cca. 3000 de pasageri s-au trezit că nu au ce face cu bilete pe care le aveau în mână!

Blue Air consideră că există o acțiune concertată din partea ANPC, care ar dori să distrugă imaginea companiei aviatice, crescând totodată presiunea din partea unor furnizori care au cerut achitarea în avans a unor servicii.

Mi se pare oarecum suspect faptul că Blue Air a anunțat că de marțea viitoare va transfera mai multe zboruri interne și internaționale către o noua companie românească Air Connect, companie care deține un singur avion , dar care poate închiria avioanele Blue Air ! Această colaborare pare a fi oarecum suspectă, pentru că noua companie a fost înființată de un fost director de la Blue Air ! Din câte se pare, începând de marți air Conect noua va rula pe rutele Blue Air, folosind personalul și avioanele Blue Air ! Să fie aceasta o nouă mișcare a ,,băieților deștepți” ?

Pentru a ajuta românii blocați în străinătate, autoritățile române au solicitat companiei de stat TAROM, să efectueze demersurile necesare pentru repatrierea românilor păgubiți de Blue Air, însă compania de stat a răspuns că nu poate da curs acestor solicitări pentru că toate zborurile companiei au fost contractate până la sfârșitul lunii septembrie.

Românii aflați pe aeroporturi din afara țării care au zboruri anulate la compania Blue Air pot solicita asistență de la secțiile consulare ale României din țările respective pentru a fi repatriați, aceștia putând suna la numărul de telefon de urgență 0040751084537.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!