26 septembrie 2023

Cele mai frumoase insule din Filipine

Filipine e o țară superbă care numără ceva mai mult de 7.000 de insule !

1. Boracay, Aklan

Insula Boracay este prezentată în multe publicații ca fiind cea mai frumoasă plajă din lume ! Spre deosebire de insulele mai mici, Boracay are și niște locuri senzaționale în care poți să te cazezi. În timp ce renumita plajă albă poate fi supraaglomerată, există și alte plaje mai puțin populare, dar care nu sunt mai puțin frumoase. Plaja Bolabog este situată pe o parte mai liniștită a coastei și este îndrăgită de comunitatea de kitesurf din Boracay. 

El Nido Palawan

2. Siargao, Surigao del Norte

Siargao a crescut mult în popularitate în ultimii ani, în 2019 fiind votată ca cea mai frumoasă insulă din lume! Acela e locul unde distracția nu încetează niciodată ! Cu valuri sale uriașe, Siargao este și capitala surfului din Filipine. Această insulă în formă de lacrimă este presărată cu lagune ascunse, cu parcuri naționale gigantice și locuri de scufundări minunate. Naked, Guyam și Daku sunt trei insulițele imaculate pe care le puteți vizita. Naked Island este un banc de nisip complet nelocuită ce dispare în timpul fluxului, Guyam este un mic atol tropical acoperit de palmieri, iar Daku are câteva restaurante delicioase cu fructe de mare. 

3. El Nido, Palawan

Coron Palawan

Cu cele 45 de insule ale sale, El Nido este unul dintre cele mai mari arhipelaguri din Filipine. Formațiunile de calcar și lagunele acvamarine alcătuiesc un peisaj de vis ! El Nido Resorts are trei hoteluri remarcabile în Insulele Miniloc, Lagen și Pangalusian, fiind cel mai bun pariu pentru închirieri de „bangkas” sau bărci din lemn cu care să vizitezi locuri pitorești precum Big Lagoon , Laguna Mică, Laguna Secretă, Plaja Seven Commandos și Insula Șerpilor.

4. Coron, Palawan

Pamalican Island Palawan

Coron îmbină plajele ce au nisipul alb, cu lacurile de apă dulce și cristalină. Lacul Kayangan este unul dintre cele mai frumoase situri naturale de aici, iar Two Seasons Coron este o stațiune în stil filipinez, care maximizează tot ce este mai bun din împrejurimile naturale.

5. Insula Pamalican

Calaguas Camarines Norte

Aceasta insulă din arhipelagul Cuyo, oferă cel mai bun mod de viață tropicală. Turiștii pot alege să se cazeze în vile construite în pădurea luxuriantă sau în cele de lângă apă, unde fiecare vilă are câte o plajă privată. Înconjurat de recife curate, jungle verzi și oferind o mulțime de activități acvatice, acesta este un loc ideal pentru a-ți petrece vacanța din Filipine.

6. Calaguas, Camarines Norte

Calaguas este un grup de insule nelocuit, perfect pentru cei care caută o experiență mai rustică în Filipine. „Mahabang Buhangin”, care se traduce prin „nisip lung”, este cel mai popular atol și este cunoscut pentru întinderea sa de peste 2 km de plajă virgină. Singurele opțiuni de cazare sunt fie la corturi, fie în niște căsuțe, ceea ce îi poate descuraja pe călătorii obișnuiți cu un minim de confort. …și nu există nici restaurante ! Așa că va trebui să-ți cumperi mâncare dinainte de ajunge sau să fii ,,beneficiarul” unor capuri proaspete ! Cu toate acestea, pentru cei dispuși să înfrunte sălbăticia, o vizită pe această insulă, merită din plin disconfortul.

7. Balesin, Quezon

Sorsogon Bicol

Acesta este un complex privat de, aflat la doar 25 de minute de Manila, unde oaspeții mai avuți pot sosi cu propriile avioane. Balesin are șapte zone somptuoase inspirate din cele mai emblematice destinații de vacanță de vară din lume (Phuket, Mykonos, St. Tropez, Costa del Sol, Toscana, etc.), care reflectă arhitectura și gastronomia zonelor pe care le imită.

8. Sorsogon, Bicol

Sorsogon este cel mai bun loc pentru a descoperi fauna sălbatică din Filipine, fiind perfect pentru cei care doresc să adauge și un pic de aventură. Acolo puteți înota cu „Butandings” uriași (rechini-balenă), puteți face drumeții în Parcul Vulcanului Bulusan sau puteți naviga de-a lungul râului Donsol, al cărui peisaj rural este unul idilic pe timp de noapte ! …pe timp de noapte, mii de licurici luminează malul râului !

9. San Juan, La Union

Puerto Princesa Palawan

San Juan este un alt paradis pentru surfing în provincia La Union din Luzon. La doar câteva ore de mers cu mașina de Manila, San Juan a devenit o destinație populară de weekend pentru localnicii care caută să evadeze din aglomerația Manilei. Acest oraș are multe de oferit celor care caută un sejur mai relaxat, cu o serie de cafenele ciudate și bijuterii gastronomice ascunse. Dincolo de toate locurile incredibile de surf pe care San Juan le are de oferit, vizitatorii pot merge la Cascada Tangadan pentru scufundări, se pot bucura de priveliștile plajei Luna Pebble sau pot vizita excentricul muzeu „Bahay”.

10. Puerto Princesa, Palawan

Puerto Princesa găzduiește o mare parte din flora și fauna indigenă din Filipine. În Parcul Râul Subteran se pot explora peșteri de calcar, cu ajutorul unui tur cu barca. În alte părți ale insulei se pot vedea maimuțe și șopârle uriașe. Se poate naviga de asemenea către insulele Starfish, Luli și Cowrie din apropiere, care sunt și ele niște mici părți din paradis !

https://turisminternational.com/2022/08/16/filipine-i-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2022/04/30/bali-album-foto/

https://turisminternational.com/2021/04/28/baliindonezia-5-escrocherii-in-care-sunt-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2022/09/03/iordania-ce-trebuie-sa-stii-inainte-de-calatorie/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: