26 septembrie 2023

SUA (II) – 5 înșelăciuni în care pot fi atrași turiștii !

1.Înșelătoria cu fotografi de ocazie

Cum funcționează : lângă majoritatea atracțiilor turistice, veți întâlni înșelătoria cu „fotograful profesionist”. Acest tip de înșelătorie, va fi regăsită cel mai des în Las Vegas. În timp ce aștepți la una dintre cozile de la obiective, pentru a-ți face un selfie, se va apropia de tine un bărbat care se va oferi să-ți facă o poză cu aparatul lui. … urmând să ți-o va trimite apoi electronic, el fiind un profesionist adevărat ! Doar că, la final, fotograful îți va cere o sumă de bani ce nu justifică serviciul făcut !

Ce să faci : negociază mai întâi prețul pentru fotografie, iar dacă ți se pare că suma cerută e prea mare, atunci fă-ți singur un selfie.

2.Înșelătoria cu taxiul în Las Vegas

Cum funcționează : unii șoferi de taxi din Las Vegas lucrează doar pentru această înșelătorie. Ei iau pasagerii de la aeroport, poartă o conversație plăcută în timp ce conduc, iar odată ajunși la destinație, vor pretinde că se grăbesc să ia un alt client. Hipnotizați de mirajul Las Vegasului, pasagerii vor ieși visători din mașină. Între timp, șoferul grăbit va ieși primul și va scoate toate bagajele din portbagaj. …cu excepția unuia singur ! Apoi va închide ușa și va pleca în trombă… Până când turiștii să-și dea seama că le lipsește una dintre genți, taxiul se va afla deja departe !

Ce să faci : la urcarea în taxi fotografiază numărul mașinii și telefonul companiei (înscris pe mașină), astfel îl vei descuraja pe șofer să te înșele. La coborâre, verifică dacă au fost scoase toate bagajele din portbagaj și mai apoi plătește cursa. 

3. Înșelătoria cu obiecte de artă licitate pe nave de croazieră

Cum funcționează : pasagerii navelor de croazieră sunt ademeniți să liciteze pentru cumpărarea unor picturi semnate de artiști celebri. Doar că, presupusă investiție e doar o copie imprimată cu un jet de cerneală industrială, numită eufemistic giclée ! Ședințele pot fi sau nu conduse de licitatori licențiați care, nu întotdeauna vor respecta standardele de licitație. Deoarece vânzările au loc pe mare, este mai dificil pentru cumpărători să facă o cercetare mai amplă înainte de a lua o decizie.  În cadrul unei astfel de licitații, câștigătorul nu va primi imediat piesa, ci aceasta va fi expediată ulterior de către companie, așa că șansele de evalua în timp util lucrarea, sunt reduse.

Ce să faci : licitațiile de artă de pe navele de croazieră nu sunt o bună investiție. Pentru a preveni înșelătoria, citiți cu atenție termenii și condițiile înainte de a semna ceva.

4. Înșelătoria cu Panhandler în aeroport

Cum funcționează : în timp ce te afli în aeroport, un domn bine îmbrăcat va veni spre tine și-ți va spune nu are 11 $ pentru a plăti greutatea suplimentară a bagajului. Omul îți va da adresa de e-mail și numărul de telefon, pentru a lua ulterior legătura cu tine în vederea returnării sumei de bani. Însă, ambele vor false ! În cazul în care i-ai dat banii, îți pot lua ,,adio” de ei !

Ce să faci : în timpul discuției cere-i să-ți arate și actul de identitate. În cazul în care va refuza, atunci lucrurile sunt clare…

5. Înșelătoria cu imitatori de vedete

Cum funcționează : de fiecare dată când te afli într-o zonă turistică importantă, vei vedea pe stradă imitatori ai unor celebrități. Victimele lor preferate sunt copii, cu care se vor purta exagerat de politicos, iar aceștia își vor implora părinții să-i lase să facă o poză cu personajul de legendă ! Fie că e vorba de Elvis, de Arnold Schwarzenegger sau de Batman, ei sunt acolo pentru a face bani de pe urma turiștilor ! După ședința foto, va urma și ,,emiterea facturii”, căci nimic nu e gratis. În cazul în care vei refuza să plătești, aceștia pot deveni agresivi…

Ce să faci : nu lăsa copii să facă poză dacă nu ești dispus să plătești, caz în care va trebui să negociezi mai întâi prețul.

https://turisminternational.com/2022/03/30/sua-i-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/05/18/republica-dominicana-ii-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2022/07/03/tunisia-ii-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/06/21/egipt-iii-inselaciuni-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: