26 septembrie 2023

SPANIA (II) – 5 ÎNȘELĂCIUNI ÎN CARE POT FI ATRAȘI TURIȘTII !

Spania este o țară frumoasă și sigură ! Dar, ca peste tot în lume, fiecare destinație turistică are și escrocii ei !

1.Înșelătoria cu marijuană în Ibiza

Cum funcționează înșelătoria: Marijuana și cocaina sunt printre cele mai populare droguri din lume. În Spania, marijuana este vândută legală în magazinele autorizate, însă este folosită cu moderație („în scopuri medicale”). Cu toate acestea, mulți tineri din Ibiza te vor aborda, încercând să-ți vândă pe stradă marijuana și cocaină la un preț foarte bun, ,,medicamente” care să te relaxeze în timpul vacanței. Însă, respectivii comercianți vor căuta să te înșele ! Ei îți vor oferi un preț foarte bun la tranzacția, doar că în pungile pline vei găsi oregano uscat și nu marijuana, iar în loc de capsule cu cocaină, vei primi zahăr pudră !

Cum să evitați: nu cumpăra droguri, chiar dacă acestea sunt legale.

2. Escrocheria cu aruncarea cheilor

aruncarea cheilor

Cum funcționează : aceasta este o înșelătorie care se regăsește acolo unde trotuarele sunt pline de terase și cafenele. În timp ce stai la o masă și te bucuri de o atmosferă vibrantă, o mulțime de oamenii va trece prietenoasă pe lângă tine. La un moment dat, un bărbat se va îngrămădi înspre tine pe partea dreaptă cu intenția de a face loc unui alt trecător, iar tu, în mod politicos îi vei face loc. În timp ce faci aceste mișcări, bărbatul își va scăpa în mod ,,accidental” cheile chiar lângă scaunul tău. Pentru că tu ești așezat, îți va fi mai ușor să te apleci și să i-le ridici. Însă, în cele 5 secunde cât ai făcut mișcarea, un partener de-al escrocului îți va sustrage geanta/poșeta care era în partea stângă a mesei tale. 

Ce să faci : Nu te apleca să-i ridici cheile, ci fă-i loc pentru și-le ridica singur, în timp ce-ți supraveghezi bunurile de pe masă.

3. Înșelătoria cu inel de aur

Cum funcționează înșelătoria : în timp ce vizitezi o locație celebră din Madrid sau Barcelona, se va apropia de tine o femeie necăjită, ce va ține un copil în brațe sau pe care îl va trage de mână după ea. Cu glas domol, ea își va cere scuze că te deranjează și îți va arăta un inel pe care îl ține în palmă, despre care îți va spune că e din aur. Apoi, îți va povesti cum l-a găsit pe stradă și că ea nu are ce să facă cu el, așa că ar vrea să ți-l vândă pentru 10-15 euro, pentru a-și hrăni copilul. …bineînțeles, că inelul nu este din aur, iar dacă îl vei cumpără, atunci vei constata ulterior că ai dat banii pentru o tinichea !

Ce să faci : nu cumpăra de pe stradă niciun fel de inel. Dacă îți dorești o astfel de amintire, atunci du-te într-un magazin specializat.

4. Înșelăciunea cu taxiul

Cum funcționează : Spania are în general servicii de taxi foarte sigure și de încredere, care sunt autorizate și care funcționează cu aparate de taxat vizibile. Însă, dacă ai ceva ghinion, poți da peste un șofer care ar dori să profite tine ca turist și care uită că cel mai scurt drum între două puncte e drumul drept. Așa am pățit eu în Madrid, acolo unde drumul între aeroport și hotel, nu ,,bătea” deloc cu ceea ce-mi arăta mie aplicația Maps.me… Când i-am arătat șoferului cum mi-a ,,lungit” cursa, acesta mi-a spus că a trebuit să facă un ocol pentru că  pe drum avea loc o…fiesta !

Ce să faci : urmărește prin cadrul unei aplicații pe mobil dacă taxiul urmează cea scurtă rută pentru destinația ta.

5. Escrocheria cu polițiști falși

Cum funcționează : aceasta este o înșelătorie ceva mai sofisticată, care a păcăli deja mai mulți turiști. Povestea începe cu un trecător care îți va cere câteva informații nevinovate, după care vei fi abordat de două persoane ce pretind a fi polițiști în civil și care își vor prezenta în acest sens insignele …false ! Ei îți vor explica că persoana cu care abia ai vorbit este investigată pentru o infracțiune majoră și că doresc să afle dacă ți-a plasat vreun obiect. Așa că îți vor cere pașaportul și îți vor face control amănunțit în geantă și în buzunare… După ce se vor convinge că nu ai nimic suspect asupra ta, își vor cere scuze și vor pleca. …doar că ulterior vei constata că îți lipsesc o parte din bani sau bunuri !

Ce să faci : cere ca acel control să fie efectuat la cea mai apropiată secție de poliție și încearcă să suni la numerele de telefon :

https://turisminternational.com/2022/08/15/spaniai-5-inselaciuni-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2022/08/16/filipine-i-5-inselatorii-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2022/06/07/cipru-ii-5-inselaciuni-in-care-pot-fi-atrasi-turistii/

https://turisminternational.com/2021/01/01/10-dintre-cele-mai-frumose-plaje-din-lume-vazute-de-mine/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: