6 februarie 2023

S.U.A. cere eliminarea taxelor ascunse pentru călătoriile cu avionul !

De mulți ani, călătorii sunt atrași de unii transportatori aviatici prin campanii care le oferă niște prețuri fără concurență… Zborul pe care îl dorești îți este oferit un preț la care nici nu ai visat, însă, ulterior sunt adăugate tot felul de taxe (alegere scaun, bagaj de mână sau de cală neinclus în preț, etc), care în cele din urmă te urcă la un preț cel puțin dublu decât cel inițial ! Mai nou, această regulă a fost îmbrățișată și de unele companii de prestigiu, precum KLM, Air France, etc.

Această temă a fost abordată de Joe Biden, președintele SUA, care în data de 26.09.2022 a cerut noi reglementări în domeniu care să elimini orice fel de taxă ascunsă, iar taxa afișată să fie cea finală !

„Taxele pentru lucruri cum ar fi să stai lângă copilul tău, să-ți verifici geanta etc. — ar trebui să știi costul total al biletului chiar atunci când faci cumpărături comparative… astfel încât să poți alege biletul care este de fapt cea mai bună ofertă pentru tine, ” a spus Biden.

Noile reglementări vor solicita ca ,,noile informații să fie utilizabile, actuale și precise” și să dezvăluie toate taxele asociate ce au legătură cu bagajul ( de mână, de cală), cu modificări, anulări de zbor și locuri pe scaun.

Noile reguli ar urma să fie obligatorii nu doar pentru transportatorii cu sediul în SUA, ci și pentru companiile aeriene internaționale care deservesc aeroporturile din SUA, precum și pentru motoarele de căutare online (inclusiv agențiile de turism care vând zboruri ce au destinații în SUA). 

Tactica de a afișa un preț mic care să nu includă în el prețul real, a apărut în urmă cu un deceniu, însă în ultimii ani companiile aeriene s-au îndepărtat din ce în ce mai mult de modelul clasic ce includea în biletul inițial toate costurile.

În prezent, unele companii low-cost câștigă mai mulți bani din taxe decât din tariful de transport efectiv decât câștigă mai mulți bani din taxe decât din tarife”. Pe continentul european WizzAir e cel mai bun exemplu, iar în SUA este Frontier Airlines. Pentru fiecare 100 USD compania americană câștigă 62 USD din taxe și doar 38 USD din tarif zbor !

Autoritățile americane au spus că aceste reglementări nu vor intra în vigoare prea curând, însă odată intrare, ele vor ajuta călătorii pe termen lung ! Pe când vor putea să apară astfel de reglementări și în Europa ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: