29 martie 2024

Cum poți petrece o zi în Londra cu doar 50 USD

În multe sondaje, Londra se numără printre cele mai scumpe orașe din lume. Cum te poți descurca în capitala londoneză cu mai puțin de 50 de $ pe zi ? Păi, să vedem…

Ora 10:00 – O Plimbare prin Green Park și The Mall (gratuit)

Parc verde

Aproape 20 % din Londra o reprezintă parcurile, cum ar fi Hyde Park și Hampstead Heath. Începeți ziua plimbându-vă prin unul dintre cele mai vizitate: Green Park. Amplasat chiar în spatele zgomotosului Piccadilly, alături de hoteluri grozave, restaurante și magazine ce se întind în cartierul Westminster. Ieșiți la capătul estic, unde The Mall și mergeți pe drumul care leagă Green Park de Buckingham Palace, străbâtând St James’s în toată gloria sa cinematografică.

11:00 Schimbarea gărzii (gratuit)

Schimbarea garzii

Schimbarea Garzii este unul dintre spectacolele pentru care Londra este cel mai bine cunoscută. Are loc la Palatul Buckingham în fiecare luni, miercuri, vineri și duminică de la ora 11:00. Această ceremonie străveche a avut loc încă din secolul al XVII-lea, mai întâi la Palatul Whitehall și apoi la Palatul St. James. Nu uitați să verificați dacă ceremonia are loc în continuare dacă vizitați într-o zi ploioasă. Pentru mine, vcea mai frumoasă ceremonia de schimbare a gărzii, a fost cea din Santiago de Chile!Chile (II)- Santiago de Chile, orașul vegheat de Sfânta Fecioară și de Munții Anzi

11:45 Plimbare la Big Ben (gratuit) 

Big Ben din Westminster

Ceremonia de la Palatul Buckingham durează cca. 45 de min. , iar după finalizarea ei continuați spre est de-a lungul Birdcage Walk până la Big Ben (15 min.). Turnul cu ceas este încă închis pentru renovare, dar există câteva puncte de observație pentru a obține o priveliște pitorească – vă recomandăm să urmați Queen’s Walk pentru a găsi un arc sub podul Westminster, care încadrează perfect Big Ben, sau să vă plimbați pe George Street, unde vei întâlni cutii telefonice roșii. 

12:15 Urcați-vă pe o barcă Uber (~12 USD dus-întors)

Este posibil ca imaginea să conţină Geantă Accesorii Geanta de mână Persoană Plantă Îmbrăcăminte Pantofi Încălţăminte Transport Vehicul şi Bicicleta

River Boat de la TfL este acum operat de UberBoat – de ce să te îndrepți în subteran când poți să mergi la ape și să vezi orașul dintr-un punct de vedere nou, care se îndreaptă spre râu? Călătoriile dus-întors costă în jur de 12 USD pentru adulți și 6 USD pentru copii. Tarifele sunt mai ieftine dacă rezervați prin aplicație, decât să plătiți odată ce ajungeți la debarcader. Îndreptați-vă spre Westminster Pier și îmbarcați-vă pe o barcă care se îndreaptă spre est, găsind din nou teren ferm la Bankside Pier. 

13:15 Borough Market pentru prânz (~$7)

Pe locul pieței Borough Market există o hală din secolul al XII-lea. În zilele noastre, este un spațiu plin de viață în care tarabele independente vând gustări de specialitate exploratorilor înfometați. Umple-ți stomacul luând mostre de carne, brânzeturi și pâine de la vânzători înainte de a-ți alege ce vei cumpăra. Vă recomandăm sandvișul cu brânză la grătar de la Kappacasein – un amestec de brânzeturi englezești între pâine cu aluat.

14:00 Mergeți la Tate Modern (gratuit)

Barca Uber se îndreaptă spre Tower Bridge

Cele mai bune muzee din Londra au intrare gratuită, inclusiv Muzeul Britanic, Galeria Națională, The Tate Britain, în Pimlico, cât și The Tate Modern, chiar după colț de Borough Market. Priviți lucrările lui Salvador Dalí, Pablo Picasso, Paul Cézanne și Henri Matisse înainte de a merge cu liftul către barul și restaurantul de la etajul șase pentru o așezare bine meritată cu vedere la râu.

15:30 Sari înapoi cu o barcă Uber (tarif dus-întors inclus)

Ați plătit pentru o călătorie dus-întors cu Uber Boat, așa că ați putea la fel de bine să călătoriți la următoarea oprire: Tower Bridge (coborâre la Tower Millennium Pier). Intrarea la Turnul Londrei este destul de costisitoare, dar vizitarea celui mai emblematic pod din Londra este complet gratuită. 

16:00 Vizitați The Sky Garden (gratuit)

Accesul la Sky Garden – cea mai înaltă grădină publică din Londra, la ultimul etaj al Walkie Talkie – este gratuit până la ora 18:00 în timpul săptămânii și la 21:00 în weekend. Merită să rezervați un bilet în avans, dacă puteți, deși vor accepta walk-in-uri dacă este spațiu. Biletele sunt eliberate în fiecare luni. De aici, puteți vedea Londra la 35 de etaje deasupra străzilor frenetice de dedesubt – cele trei etaje sunt pline de plante înfloritoare și puncte de observație.  

17:00 Băuturi în centrul Londrei (~4 USD, plus tarif cu metrou de ~2,50 USD)

Chinatown London

Urcă-te la metrou pentru prima și ultima dată, luând Central Line până la Tottenham Court Road. În apropiere, veți găsi Arcade Food Hall—una dintre cele mai bune din Londra, este condusă de oamenii din spatele restaurantelor JKS. Găsiți un loc la parterul animat pentru băuturi: Happy hour se desfășoară de la 16:00 la 18:00 de marți până vineri, producând bere și vin începând de la 4 USD. 

18:30 Cina în Chinatown (~16,50 USD)

Puteți găsi o mâncare la preț accesibil în multe locuri din Chinatown. Dar am pariat pe Dumplings Legend, care se inspiră din sudul și nordul Chinei. Găluștele împăturite cu experiență, cum ar fi legendarul xiao long bao și găluștele stelare cu creveți aburiți ; un meniu fix costă de la 16,50 USD. 

21:00 Termină noaptea în Soho (~7,50 USD)

Ar trebui să mai aveți aproximativ 8 USD din suma inițială de 50 USD. Chelyuiți-ți-i în Soho la Bar Termini, unul dintre cele mai bune baruri din Londra, casă Negroni costă ~7,50 USD.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!