7 decembrie 2023

1. BURJ KHALIFA

Principala atracție turistică din Dubai este totodată și cea mai înaltă clădire din lume (829 m înălțime) ! Însă, cei care doresc să o viziteze, trebuie să știe că e de preferat să cumpere bilete anticipat de pe site, căci altfel ar putea să găsească la fața locului afișul cu ,,sold out”. De asemenea, ideal ar fi ca ora de vizitare să coincidă cu apusul soarelui, astfel Dubaiul ar putea fi văzut de sus atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte !

Punctul de observație ,,AT The TOP” se află la etajul 124 unde te va duce un lift de mare viteză, iar pe pereții ascensorului se vor perinda diferite imagini și etajele parcurse. Turnul construit de compania Samsung, poartă numele emirului de Abu Dhabi, cel care a ajutat cu bani la construcția turnului în timpul crizei financiare.

Site oficial: www.burjkhalifa.ae

2. Dubai Aquarium

Acvariul din Dubai

Acvariul din Dubai găzduiește circa 140 de specii maritime în imensul rezervor de la parterul Dubai Mall. Deși există o vizionare gratuită din mall, punctul culminant este intrarea în grădina subacvatică, de-a lungul tunelurilor cu panouri de sticlă. Acvariul din Dubai oferă o mulțime de experiențe acvatice, de la hrănirea manuală până la scufundări în recif alături de rechini tigru.

Adresă: Dubai Mall, Sheikh Zayed Road

Site oficial: http://www.thedubaiaquarium.com

3. Plaja JBR (Jumeirah Beach Residence).

Vedere aeriană a plajei Jumeirah Beach Residence

Este cea mai populară plajă din Dubai, locul unde vei avea dușuri, magazine, restaurante și multe alte lucruri. Zonele publice ale plajei au facilități excelente, șezlonguri, salvamari care patrulează pe porțiunile desemnate pentru înot și operatori de sporturi nautice care oferă jet ski, caiace, parasailing și plimbări cu barca. Aceasta este o alegere de plajă sigură pentru familiile care călătoresc cu copii mici, deoarece apa turcoaz a Golfului este puțin adâncă și calmă.

Adresa: Dubai Marina, Dubai

4. Deșert Safari

Off-road în deșertul Dubai

Nu trebuie să călătoriți prea departe de coastă pentru a ajunge la dunele ondulate din Dubai. Atât dunele din Dubai Desert, cât și dunele din Maleha se află la o distanță de 1-2 ore de călătorie de oraș. Tururile de aventură în deșert pot combina o gamă largă de activități, de la plimbări cu cămile și safari cu 4×4 până la spectacole tradiționale cu șoimi, muzică și dans de sorginte arabă, plus cină în deșert. Unele opțiuni au și campare peste noapte sub stele. Itinerarul tipic de tur, durează aproximativ șase ore, turistul fiind ridicat și lăsat la final la hotel.

5. Cartierul Al Fahidi (Vechiul Dubai)

Bastakia (Vechiul Dubai)

Cartierul Al Fahidi (Bastakia) a fost construit la sfârșitul sec. XIX pentru a fi casa negustorilor perși bogați care comercializau perle și textile, fiind ademeniți în Dubai de impozitele mici și accesul gratuit la Dubai Creek. Interesante sunt turnurile de vânt, care ofereau o formă timpurie de aer condiționat (vântul era dirijat prin bucăți de pânză în turnurile din case). În interiorul cartierului, veți găsi Galeria Majlis, cu colecția sa de ceramică și mobilier arab tradițional, o cafenea și expoziții de artă.

6. Mall of the Emirates

Mall of the Emirates

Mall of the Emirates este unul dintre cele mai faimoase mall-uri ale orașului, cu facilități de ski în interior. Pârtia este completată cu telescaune și o incinta cu pinguini, în care temperatura este menținută constant -4 grade Celsius. Există, de asemenea, cinema și un centru de divertisment.

Adresa: Sheikh Zayed Road, Dubai

Site oficial: http://www.malloftheemirates.com

7. Dubai Frame

Dubai Frame la apus

Situată între cartierele mai vechi ale Dubaiului, această ramă uriașă de 150 de metri înălțime este una dintre cele mai recente obiective turistice din Dubai. Înăuntru, o serie de galerii prezintă istoria orașului și moștenirea emiratelor. Apoi se poate călători la Sky Deck, de unde există panorame atât spre vechiului cât și spre noul Dubai. După aceea, vizitați galeria Future Dubai, care își imaginează cum va arăta o viziune futuristă a orașului.

Adresă: Zabeel Park, Sheikh Khalifa bin Zayed Road

Site oficial: https://www.dubaiframe.ae/en

8. Dubai Creek

Abra plimbare pe Dubai Creek

Dubai Creek separă Dubaiul în două orașe : Deira la nord și Bur Dubai la sud. Creek a fost un element influent în creșterea orașului, el atrăgând mulți coloniștii ce doreau să pescuiască perle. Acesta este locul în care orașul este ,,viu” și unde turiști și muncitori trec zilnic cu dhows sau cu abra de pe un mal pe altul. Pe malul Deira, la nord de Podul Al-Maktoum, se află Debarcaderul Dhow, care este folosit de comercianți care navighează din Kuweit, Iran, Oman, India și până în cornul Africii.

9. Souk-urile din Deira

Deira

Deira Gold Souk este renumit în lume ca fiind cel mai mare bazar de aur din lume. Acolo e locul de unde poți cumpăra un inel de aur sau o rochie din cel mai prețios material. Totul ține de …buzunarul fiecăruia ! 🙂

Deira Spice Souk vinde toate condimentele posibile, având tarabe pline de pungi de tămâie, chimen, boia de ardei, șofran, sumac și cimbru, lemn parfumat de oud și apă de trandafiri.

Piața de pește oferă o experiență mai puțin turistică și se află ceva mai departe de piețele de mai sus. …însă eu am vizitat-o și pe aceasta !

Heritage House a fost construită în 1890 ca locuință a unui bogat comerciant iranian, iar mai târziu a devenit casa lui Sheik Ahmed bin Dalmouk (un renumit comerciant de perle). 

Școala Al-Ahmadiya, construită în 1912, este cea mai veche școală din Dubai și este acum un muzeu al educației publice.

10. Moscheea Jumeirah

Moscheea Jumeirah

Inspirată după celebra Moschee Al-Azhar din Cairo, Moscheea Jumeirah este un exemplu bun de arhitectură islamică. Este deosebit de atractiv mai ales seara când este luminată cu reflectoare. Centrul Sheikh Mohammed Bin Rashid organizează tururi ghidate ale moscheii.

Tururile încep zilnic la ora 10:00, cu excepția zilei de vineri.

Adresă: Jumeirah Road

11. Burj al-Arab

Burj al-Arab

Burj Al-Arab este cel mai înalt hotel din lume, având o înălțime de 321 de metri, fiind construit pe propria sa insulă artificială de pe coasta Dubaiului. Conceput să semene cu o velă dhow, exteriorul clădirii este iluminat de un spectacol de lumini colorate pe timp de noapte. Acesta este unul dintre cele mai scumpe hoteluri din lume, unde cele mai luxoase apartamente costă peste 15.000 USD pentru o noapte. Cei cu credit limitat, pot să-și rezerve o masă la unul dintre restaurantele din interior- Skyview Bar la etajul 27 sau Al-Mahara, unde salonul este înconjurat de panouri de sticlă care vă permit să vedeți viața marină în timp ce mâncați.

Adresă: Jumeirah Road, Dubai

12. Dubai Marina

Acesta este locul cel mai căutat de către turiștii occidentali, pentru că în acea zonă totul este la standarde occidentale ! …sau chiar mai mari ! Laguna artificială, turnurile care parcă străpung cerul, restaurantele cu terase care te îmbie să te așezi la o masă sau cluburile situate la peste 200 m deasupra mării, te fac să uiți repede de zona Burh Khalifa !

13. Dubai Mall

Dubai Mall

Dubai Mall este considerat de mulți ca fiind cel mai important mall al orașului. El oferă acces la Burj Khalifa și la Acvariul. Există, de asemenea, un patinoar, o zonă de jocuri și un complex de cinema. În mall au loc mai mereu evenimente speciale, cum ar fi muzică live și prezentări de modă. Cele mai faimoase dintre acestea sunt Festivalul anual de cumpărături (ianuarie) și Festivalul Surprizelor de vară (iulie și august).

Locație: Doha Road, chiar lângă Sheikh Zayed Road

Site oficial: http://www.thedubaimall.com/

14. Insula Palmier și Aquaventure Waterpark

Parcul acvatic Aquaventure

Acest parc acvatic se află pe Palm Jumeirah, o insulă artificială în formă de palmier pe care se ajunge cu monoraiul. Ce poți face în interior ? Acțiunea toboganului cu apă este una excelentă, Aquaconda e cel mai lung tobogan de apă din lume; un alt tobogan este înalt de nouă etaje-,,Saltul credinței”; plimbări cu coasterul pe apă, safari subacvatic folosind căști Sea TREK; iar când toată energia ți-a fost consumată, ai la dispoziție o plajă cu nisip alb de 700 de metri.

Adresă: Crescent Road, Palm Jumeirah, Dubai

Site oficial: www.atlantisthepalm.com

15. Plaja La Mer

Plaja La Mer

Adăpostită de o margine de palmieri, întinderea plajei La Mer din Jumeirah este un loc relaxant pentru o zi plină de soare și mare. Operatorii de aici oferă jet ski, plimbări cu barca, fly-boarding și caiac, închiriere de șezlonguri, cafenele și restaurante. La Mer este un golf cu apă liniștită, potrivit pentru înotătorii începători. Dacă marea și nisipul nu sunt suficiente, veți găsi Laguna Waterpark, cu mai multe tobogane, un râu leneș și o piscină pentru surf.

Adresă: Jumeirah Road, Jumeirah

16. Global Village

Global Village noaptea

Din octombrie până în aprilie, acest parc de divertisment oferă un divertisment tematizat cu călătorii în jurul lumii. Cele 26 de pavilioane de țară ale Global Village, de la Irak până în Japonia și Coreea de Sud, oferă fiecare o experiență individuală despre cultura și patrimoniul acelei țări. Turiștii mai tineri se vor bucura de un Carnaval, de plimbări cu mașini, carusele, leagăne elvețiene, o roată mare și un roller coaster.

Adresa: Sheikh Mohamed bin Zayed Road, Dubai

Site oficial: https://www.globalvillage.ae/en

17. Croaziera in jurul Madinatului Jumeirah pe o Abra

Abra in Madinat Jumeirah

Complexul de dezvoltare din Madinat Jumeirah este un cartier cu restaurante și hoteluri de 5 stele, amplasate de-a lungul malurilor mărginite de palmieri ale unei rețele de canale artificiale. Madinat Jumeirah a fost amenajat pentru a imita arhitectura tradițională, cu turnuri de vânt. Principalul motiv pentru a merge aici este să urcați pe un abra (mic vas din lemn) și să navigați pe canal. Abras pleacă regulat de pe promenada din Souk Madinat Jumeirah și se învârte în jurul căii navigabile, oferind oportunități de fotografie ale grădinilor luxuriante și ale arhitecturii tradiționale cu Burj Al Arab în fundal.

Adresă: strada Regele Salman Bin Abdulaziz Al Saud, Dubai

18. Muzeul Dubai

Muzeul Dubai

Excelentul muzeu din Dubai este găzduit în Fortul Al-Fahidi, construit în 1787 pentru a apăra Dubai Creek. Zidurile fortului sunt construite din blocuri de corali tradiționale, stâlpi de lemn, frunze de palmier, noroi și ipsos. Fortul a servit ca reședință pentru familia conducătoare, sediu al guvernului, garnizoană și închisoare. Intrarea are o expoziție de hărți vechi ale Emiratelor și Dubai, care arată expansiunea după boom-ul petrolului. Curtea găzduiește bărci tradiționale, o casă din frunze de palmier cu un turn de vânt, o sală de arme și una de instrumente muzicale. La subsol sunt săli de expoziție cu diorame ce prezintă viața tradițională (pescuitul perlelor și viața beduină în deșert).

Adresă: strada Al-Fahidi, Al-Fahidi

19. Casa Sheikh Saeed Al-Maktoum

Casa Sheikh Saeed Al-Maktoum

Sheikh Saeed Al Maktoum a fost conducătorul Dubaiului din 1921 până în 1958 și bunicul actualului conducător. Casa originală a fost construită în 1896, astfel încât acesta să poată observa activitatea de transport maritim de pe balcoane. Ulterior fost demolată și reconstruită pe același loc. Treizeci de camere sunt construite în jurul unei curți centrale, ce adăpostesc un muzeu cu fotografii și documente Istorice. În întreaga clădire sunt expuse multe scrisori, hărți, monede și ștampile care arată dezvoltarea Emiratului.

Adresă: Al Khaleej Road, Bur Dubai

20. Miracle Garden

Flori frumoase înfloresc în Dubai Miracle Garden

Aceasta pare a fi este cea mai ciudată grădină. Nemulțumit cu construirea celor mai mari clădiri și mall-uri din lume, Dubaiul și-a creat cea mai mare grădină de flori din lume, ce adăpostește peste 100 de milioane de flori. A fost acoperit cu flori tot ceea ce se putea : căsuțe, mori de vânt și camioane. Există chiar și o versiune cu flori a turnului Burj Khalifa.

Adresă: Sheikh Mohammed bin Zayed Rd, Al Barsha

Site oficial: www.dubaimiraclegarden.com

21. Sheikh Zayed

Vedere aeriană a șoselei Sheikh Zayed la amurg

Sheikh Zayed Road este artera principală care străbate cartierul de afaceri modern din centrul orașului. Principalele atracții sunt situate de-a lungul ei : Dubai World Trade Tower (are o punte de observare la ultimul etaj – o opțiune mai ieftină decât Burj Khalifa), Parcul de Aur și Diamant (Sheikh Zayed Road-un complex unic pentru iubitorii de bijuterii cu 118 producători sub același acoperiș).

22.Heritage and Diving Village

Heritage and Diving Village

Moștenirea culturală și maritimă a Dubaiului este expusă la Heritage and Diving Village, un loc bogat cu expoziții legate de afacerea cu perle. Există și aspecte din viața beduinilor, ale satelor de coastă cu case persane, o cafenea tradițională și un mic souk unde olarii și țesătorii își practică meseriile. Muzica și dansul local sunt interpretate din octombrie până în aprilie, iar vizitatorii pot primi sfaturi de medicină tradițională.

Locație: Shindagha, Bur Dubai

23.Flamingo din Ras Al Khor

Flamingo la Sanctuarul pentru Fauna Sălbatică Ras Al Khor

Nu trebuie să vă îndepărtați prea mult de zgârie-nori pentru a vă bucura de o priveliște naturală. Sanctuarul cu viață sălbatică Ras Al Khor încorporează pădurile de mangrove, unde se adăpostesc păsările flamingo în timpul iernii, când stoluri masive de păsări roz sosesc în lagune. În parc au fost amenajate diverse ascunzători pentru a permite observatorilor vederi cât mai bune asupra vieții păsărilor.

Adresă: strada Ras Al Khor, Dubai

Site oficial: http://wildlife-ae.herokuapp.com

24. Opera din Dubai

Opera din Dubai

Pentru atracțiile nocturne există opera din Dubai. Clădirea teatrului are 2.000 de locuri și este o piesă uimitoare de măiestrie arhitecturală și unul dintre noile repere din Dubai, cu pereți de sticlă și oțel care se înalță peste apă. Opera semăna cu curbele unui dhow tradițional.

Site oficial: www.dubaiopera.com

25. Mall Ibn Battuta

Personal, pot spune că acesta este cel mai frumos mall din Dubai pe care l-am vizitat ! Are 6 curți tematice reprezentând 6 țări pe care le-a vizitat celebrul geograf marocan Ibn Battuta (un fel de Marco Pollo african). Frumusețea interioară, bate de departe orice alt mall din Dubai și pot afirma că acesta este singurul mall din lume pe care l-am vizitat, având o astfel de organizare !

26. Templul hindus Gurudwara

Puțini turiști știu că în zona Bur Dubai, există o zonă cu străduțe înguste în care au fost încorporate două temple hinduse pe care le frecventează miile de muncitori din Asia de Sud. Ca și în alte religii, și in cea hidusă este necesar să-ți scoți încălțările la intrare, fărăr a avea temerea că ți le va fura careva !

27. Muzeul Cafelei

Citisem spre acest muzeu inedit înainte să ajung în Dubai. Faptul că (pe lângă intrarea gratuită) puteam să savurez (contracost 😉 ) două tipuri de cafea africană, m-a determinat să-i trec pragul . …și bine am făcut ! 🙂

Două cafele tari care să fie băute una după alta, nu-i la îndemâna oricărei… inimi 😉 ! Puteam să ratez o ocazie de 3 în 1 (muzeu + cafele) ?! 😀 NU ! Așa că am început cu o ,,aromă” din Egipt, iar după o demonstrație făcută ,,ca la mama acasă”, am continuat cu cafeaua etiopiană. Doar originea celei mai iubite băuturi din lume se trage din Etiopia, nu ?! Cu energie sporită, am vizionat o harta ce arăta cum numesc locuitorii fiecărei țări, licoarea ce alungă somnul. 🙂 Interesant e că denumirea de ,,cafea” o folosesc doar…românii !

28. Muzeul calului

Cei din Dubai nu au uitat de cel mai bun prieten al lor : Calul. Așa că în zona Bur Dubai poți vizita gratuit un muzeu care este dedicat calului arab și poți face totodată și poze gratuite, călare pe cal sau pe lângă animalele împăiate.

29. Muzeul Cămilei

Iar dacă nu au uitat calul, atunci cum ar fi putut să treacă cu vederea corabia deșertului (cămila) ?! Așa că, nu au uitat-o nici pe aceasta și i-au ridicat un muzeu ce este vecin cu cel al cabalinei. Acest muzeu are de asemenea intrarea gratuită !

30. Hotelul Jumeirah

Este hotelul care m-a impresionat cel mai mult dintre toate cele văzute de mine ! Aspectul exterior cât și cel interior par a fi concepute de o minte dintr-o altă lume. În interior, așezată la un pian, o pianistă cânta unduindu-se după notele ce ieșeau din cutia muzicală. Dacă nu te-ai săturat de muzică și de plimbatul prin interior, atunci poți ieși în minunata grădină din exterior și apoi să mergi pe dig ce intră cam 200 m în mare, până la cel mai tare club din Dubai !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
%d